İmplant tedavisinden sonra ilk 48 saat kanama ve sızıntı olması oldukça normaldir. Tedaviye bağlı olarak oluşan bu sızıntılar bir zaman sonra kaybolacaktır. Kanamanın bir diğer sebebi de tedavi uygulanan bölgenin soğuk tutulmamasıdır. Tedavi sonrasında sıcak ortamlardan ve sıcak sudan kaçınılmalıdır.
İmplant tedavisi yaptırdıktan sonra birkaç gün kanama olması çok normaldir. Çünkü tedavi sonrası ilk günlerde sızıntı olacaktır. Buna bağlı olarak sabah yastığınızda kan görme durumunuz olabilir. Kanama şikayetleriniz bir süre sonra kendiliğinden ortadan kalkacaktır.
-Son olarak işlem yapılan bölgeye 48 saat boyunca, belli aralıklarla soğuk compress uygulamak da kanama riskini azaltmaya veya kanamayı dindirmeye yardımcı olacaktır.
Diş implantı sonrası kanama, implantın yerleştirildiği bölgedeki yumuşak dokuların travma görmesi nedeniyle oluşabilir. Kanama genellikle implantın yerleştirilmesinden sonraki birkaç saat içinde başlar ve genellikle 24-48 saat içinde azalarak sona erer.
Anti bakteriyel ağız gargarası kullanmak implant sonrası kanamayı önlemek açısından gereklidir. Bol su içmek, yumuşak besinler tüketmek, asitli içeceklerden kaçınmak implant sonrası kanama durumunu önler. İlk 48 saat banyo yapmamak, spor, sauna vb. vücut ısısını yükselten durumlardan kaçınmak gereklidir.
İlgili 42 soru bulundu
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
İmplant tedavilerinde implantın tutmaması durumu belli dönemlerde karşımıza çıkabilir. İmplantın uygulanmasının hemen ardından bölgede gelişen bir enfeksiyon, implantın çene kemiği ile kaynaşmasına engel olacaktır. Operasyondan sonra ki ilk bir hafta ağrıların olması normaldir.
Tampon ameliyatın yapıldığı bölgeye hafifçe bastırılır. İmplant bölgesinin iyileşmesi için ilk 24 saat son derece önemlidir. Tükürmemeye, dişlerinizi fırçalamamaya ve ağzınızı çalkalamamaya da özen göstermeniz implant yerlerinin kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır.
Dental implantın kemikle kaynaşarak iyileşme süresi, kırık vakalarındaki gibidir denilebilir. Genel olarak 4-5 hafta gibi bir süre içerisinde iyileşme başlar ve yaklaşık 8-12 hafta arasında değişiklik göstererek iyileşme tamamlanır ve üzerine diş takılabilir hale gelir.
36 saat sonra ağzınızı 2 hafta boyunca günde iki defa ağız gargarası ile ya da tuzlu su ( bir bardak ılık suya ¼ çay kaşığı tuz ) ile gargara yapılması tavsiye edilir. 1 dakika boyunca gargara yapınız, tükürünüz ve sonrasındaki 30 dakika boyunca herhangi bir şey yemeyiniz, içmeyiniz.
İmplant uygulanan hafta boyunca kesinlikle sigara içmemeli, sıcak gıdalar tüketmemelisiniz. Soğuk gıdalar tüketebilirsiniz. Operasyon sonrasında en az 2 saat bir şeyler yiyip içmeyin. 2 saat sonunda uyuşukluğun geçip geçmeme durumuna göre bu süre uzayabilir. Yiyecekleri çiğnerken implant uygulanan tarafı kullanmayın.
Kanama durmuyorsa el ile yapılan bası artırılarak kanama durdurulmaya çalışılır. Kanayan alan üzerine bastırılmış olan gazlı bez ya da kompres kan ile ıslanırsa, ıslanmış olan gazlı bez ya da kompres yerinden kaldırılmadan, üzerine ikinci bir gazlı bez ya da kompres konmak suretiyle bası uygulamaya devam edilir.
Çekim sonrası hekim tarafından çekim yerine yerleştirilen pamuğu ya da gazlı bez tamponu 20-25 dakika sıkıca ısırınız. Bu tampon, çekim boşluğunda kanamayı durdurarak, sağlıklı bir iyileşmeyi gerçekleştirecek olan kan pıhtısının oluşmasını sağlar.
Binlerce seçenek arasından sağlıklı olan implantın ayırt edilebilmesi için belli standartlar bulunmaktadır. Tercih edilmesi doğru olan implant markalarının FDA ve Ce belgelerine sahip olması bununla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından onay almış olması gerekmektedir.
Yanlış uygulanan implant tedavileri sonucu birçok sorun ile karşılaşılabilir. Yaşanabilecek olaylara örnek olarak; kanama, ağrı, yumuşak olan dokularda yaralanmalar, komşu dişlerin zarara maruz kalması, kemiklerde zedelenmelere, sinüslerin zarar görmesine ve iltihabi durumlara yol açabilir.
İmplantın Zararı Var mı? İmplant titanyumdan yapılan, insan vücuduna herhangi bir zararı ve olumsuz bir etkisi olmayan uygulamadır. İmplant tekniği, 1950'li yıllarda ilk olarak maymunlar üzerinde denenmiş ve mükemmele yakın sonuçlar elde edilmiştir.
Normalden fazla meydana gelen ağız kokusu. İmplant yapılan bölgede meydana gelen aşırı ağrı ve hassasiyet hissi. Yemek yenirken implantta sallanma belirtisi. İmplant yapılan diş eti ve çevresinde iltihap akıntısı ya da tadı görülmesi gibi durumlar diş implantlarında iltihap oluştuğunu gösterir.
Doktorun önereceği ilaçları düzenli kullandığınız zaman bu süreci oldukça kolay geçirirsiniz. İmplant sonrası 7-10 gün içerisinde yara kenarları birbiri ile tamamen kaynaşarak iyileşir.
İmplant diş ömrünü, bakımı düzenli bir şekilde yapıldığında, özenle yerleştirilmiş bir diş implantının 20 yıl ile 30 yıl arasında bir ömrü vardır. Diş implantının ömrü implantın doğru şekilde uygulanması ve sonrasında ise hastanın implant bakımlarını aksatmaması ile uzun ömürlü olmaktadır.
Özellikle çenede şişlik, karıncalanma hissi ve tat kaybının alerjik reaksiyon, dolayısıyla tutmayan implant belirtileri arasında saymak mümkündür. Son olarak implant kaynamaması gibi durumların doktor hatalarına bağlı olarak da gerçekleşebileceğini hatırlatmak gerekir.
İmplant takılan alanda, implantın kemiğe kaynaması yaklaşık olarak 8-12 hafta sürecektir.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Genel olarak diş implantı uygulandıktan sonra onu dışarı çıkarmak gerekmez. Ancak nadiren bile olsa buna ihtiyaç duyulabilir. Dolayısıyla implant sökülebilir mi sorusunun cevabı “gerekirse evet” şeklindedir. Dental implant eksik diş tedavisinde kalıcı bir çözümdür.
Diş implantlarının aslında bir yan etkisi yoktur. Implantlar saf titanyumdan yapılmıştır ve vücudun reaksiyon göstermeyeceği inert denilen bir malzemeden yapılmıştır, dolayısı ile ağza konduğu zaman hasta üzerinde herhangi bir yan etki göstermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri