Diş hekimi titanyum implantları, çene kemiği içerisine yerleştirir. Cerrahi müdahalelerin gerçekleştiği bu kısım yaklaşık olarak 1 ila 2 saat arasında sürer. 1 ile 2 saat arasında süren, implant yerleştirme süreci, hastanın ağız açıklığı ve implantın yerleştirileceği konuma bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Tek bir diş için implantın yerleştirilmesi, 10-30 dakika arasında sürmektedir. Bu süre sonunda kökün üstüne geçiçi kuron yerleştirilir. Bu kuron dişin şablonu olarak düşünülebilir. 1-3 ay arası bir bekleme süresi sonrasında, bu geçici kuron çıkarılır ve yerine kalıcı kuron yerleştirilerek tedavi tamamlanır.
İmplant uygulaması 6-12 aylık süreçte 1 günde yapılır.
İmplant tedavisi ek cerrahi işlem gerektirmiyorsa lokal anesteziyle birlikte 6 ile 8 dakika arası sürmektedir.
İmplant tedavisi herhangi bir cerrahi işlemden farklı değil hatta daha kolay bir işlemdir. İmplant'ta lokal olarak bölge uyuşturulduktan sonra hastanın herhangi bir ağrısı olmamaktadır. Diş çekimi implanta göre daha zor bir tedavidir.
İlgili 16 soru bulundu
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
İmplant vidası takıldıktan sonra dişin takılması için doğru zaman beklenilmelidir. Bu uygulamanın doğru zamanda ve kurallara uygun olarak yapılıp yapılmaması tedavinin sonucunu direkt olarak etkiler. Genellikle 3 ay sonra titanyum vida ile kemik tam anlamıyla kaynaşır. Böylece diş yapımı süreci başlatılabilir.
İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
İmplant işlemi sonrasında oluşan ağrı kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi süresi de farklılık göstermektedir. Bu nedenle net bir süre verilmesi mümkün değildir. Ancak çoğunlukla implant sonrası ağrı 1 ila 3 gün arasında hafifleyerek geçmektedir. Doğru tedavi ile bu sürenin kısaltılması mümkündür.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
Hiç dişi olmayan bir kişiye 6 ila 13 arasında implant uygulanır. Genel olarak üst çene için 4 ila 8 arası implanta ihtiyaç duyulur. Alt çene için ise 2 ile 6 arası implant takılmaktadır. İmplant sayılarının farklı olması hastaların çene yapıları ve yapılacak olan protezlerin çeşidi nedeniyledir.
Protez diş sayısı da implant sayısı gibi hastanın ağız yapısına, kemik durumuna ve tedavi planına bağlı olarak değişebilir. Toplamda ağız büyüklüğü ve çene yapısına göre tüm ağız implant için genelde 24 ila 28 adet dişten oluşan protez yapılır.
Diş çekimi sonrası hemen implant yerleştirilir mi sorusuna, implant tedavisi için herhangi bir bekleme süresi olmadığı yönünde cevap verilebilir. Diş çekildikten sonra doktor hastanın durumunu uygun görürse implant tedavisine başlayabilir.
İkinci seansta implant uygulaması gerçekleştirilir. Bir sonraki seans, yani 3. seansta kontrol yapılır.
İlk 1-2 hafta arasında tamamen ağrıların geçmesi beklendiği için, iki hafta sonrasında ağrı devam ediyor ve iyileşme gözlemlenmiyorsa bu durum normal değildir. İmplant sonrası ağrı 2 hafta geçmesine rağmen ciddi şekilde ilerliyorsa muhakkak diş hekiminden randevu alınmalıdır.
Diş İmplantları Çürür Mü? Diş implantları doğal diş olmadığı için çürümeye yatkın değildir. Kısacası eğer ağzınızda diş implantı varsa, bu yapı çürümeyecektir. Titanyum veya porselen malzemelerden yapıldıkları için diş çürümesine etki eden bakteriler diş implantlarına zarar veremezler.
Diş etinin tamamen iyileşme süreci, dikişler alındıktan sonraki 9-10 günü kapsamaktadır.
2. İmplant uygulaması ardından ilk 2 saat hiçbir şey yemeyiniz, içmeyeniz. İlk 48-72 saat içerisinde sıcak ve soğuk besinlerden uzun durunuz. Yumuşak ve oda ısısındaki besinler tüketmeniz gerekir. Asitli meyve suları, alkollü içecekler ve baharatlı besinlerden kesinlikle kaçınılmalıdır.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
İmplant titanyumdan yapılan, insan vücuduna herhangi bir zararı ve olumsuz bir etkisi olmayan uygulamadır. İmplant tekniği, 1950'li yıllarda ilk olarak maymunlar üzerinde denenmiş ve mükemmele yakın sonuçlar elde edilmiştir.
Binlerce seçenek arasından sağlıklı olan implantın ayırt edilebilmesi için belli standartlar bulunmaktadır. Tercih edilmesi doğru olan implant markalarının FDA ve Ce belgelerine sahip olması bununla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından onay almış olması gerekmektedir.
Belki 15 yıl sonra o implant kayboluyor oraya tekrar kemik greftleri kemik ilavesi yapıp yeniden bir implant yapılıyor. Yapılan implantın uzun süreli kullanılabilmesi için ağızda nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Öncelikle hijyen diyoruz.
Tampon ameliyatın yapıldığı bölgeye hafifçe bastırılır. İmplant bölgesinin iyileşmesi için ilk 24 saat son derece önemlidir. Tükürmemeye, dişlerinizi fırçalamamaya ve ağzınızı çalkalamamaya da özen göstermeniz implant yerlerinin kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır.
İmplant Koku yapar mı ? Ağız kokusu sigara, çürük ve bakteriyel nedenlerden ötürü gerçekleşir. Bireylerin günlük kişisel bakımını yaptığı ve ağızlarında herhangi bir çürük olmadığını düşünürsek, implant asla ağız kokusu ve benzeri bir duruma neden olmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri