İmplantın tutmadığı işlemden yaklaşık 2-3 hafta içerisinde belli olur. Eğer takılan implant hareket ediyorsa ve uzun süreli ağrıya neden oluyorsa implant diş çene kemiğine kaynamamıştır.
İmplant dişin hareketleri mikro boyutta olduğunda kişi fark etmeyebilir ve yapılan röntgen kontrolünde ortaya çıkar. Yapılan diş kişinin fark edebileceği kadar çok hareket ediyorsa ve hatta düşme durumu söz konusu olursa implantın tutmadığı anlaşılır.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
İmplant tedavilerinde implantın tutmaması durumu belli dönemlerde karşımıza çıkabilir. İmplantın uygulanmasının hemen ardından bölgede gelişen bir enfeksiyon, implantın çene kemiği ile kaynaşmasına engel olacaktır. Operasyondan sonra ki ilk bir hafta ağrıların olması normaldir.
Başarısız implant uygulaması sonrasında dişe yeniden implant uygulaması yapılabilir. Bu gibi olumsuz durumlarda implant bölgesi tekrar uyuşturulur ve implant yerinden çıkarılır. Sonrasında iltihabi dokular temizlenir. Bölge tekrar kapatılarak gerekli durumlarda kemik dokusu ilave edilebilir ve diş iyileşmeye bırakılır.
İlgili 43 soru bulundu
Diş hekiminiz implantı tedavisinde başarısız olursa onu çıkarmak zorunda kalabilir. Enfeksiyon gibi çeşitli problemlerin ortaya çıkması bununla ilgilidir. Ayrıca implant kendiliğinden düşecek düzeydeyse çıkarılıp yeniden takılabilir.
Binlerce seçenek arasından sağlıklı olan implantın ayırt edilebilmesi için belli standartlar bulunmaktadır. Tercih edilmesi doğru olan implant markalarının FDA ve Ce belgelerine sahip olması bununla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından onay almış olması gerekmektedir.
İmplantın vücut tarafından reddedilmesi, yani doku reddi oluşması söz konusu değildir. Fakat, iyileşme döneminde gelişen enfeksiyonlar ve hastalar tarafindan ağız hijyenine dikkat edilmemesi, fazla alkol ve sigara tüketimi gibi etkenler; implantın kemik ile birleşmesini engelleyebilir.
İmplant vidası düştü şikayeti ile hekime başvuran hastalarda çoğu zaman implant ile protez diş arasında takılan abutment denilen dayanağın düştüğü gözlemlenmektedir. Diş hekimleri bu sorunu çözmek için abutmenti değiştirerek protez dişi yeniden takabilir. İmplant vidasının düşmesi pek rastlanan bir durum değildir.
Kaynayan implant diş, doğal dişler gibi işlevlerini sürdürür. İmplantın kemiğe kaynaması ise iyileşme sürecinde anlaşılır. İmplant dişte uygulama sonrası; ağrı, hareketlenme ve iltihaplanma yoksa implant diş kemiğe kaynamıştır.
İmplant klinik muayenesi öncelikle ağız içi kontrolüyle başlar. Dişlerin, diş etlerinin ve en önemlisi de kemiklerin durumu incelenir. Var olan dişlerde sallanma, enfeksiyon olup olmadığına bakılır, çürük ve protezler incelenir. Hastanın ağız sağlığına ne kadar önem gösterdiği de bu muayene ile anlaşılabilir.
İmplant ile kemik kaynaşmaz ise hekimiziniz yapılan implantları yerinden çıkaracaktır. Çıkarılmış olan bölgeye kemik iyileştikten sonra yeniden bir implant uygulaması yapılmalıdır. Bunun dışında klasik tip protezlerden birisi de tercih edilebilmektedir. En doğru seçimlerden bir tanesi olmaktadır.
Anestezinin etkisi 2-3 saat içerisinde geçer. Tek bir implantın yerleştirilmesi yaklaşık 3-4 dakika kadar sürer. İmplantlar çene kemiğine yerleştirildikten sonra 3-6 ay arasında implant kemiğe tamamen kaynaması için beklenilir.
İmplant tedavisinden sonra oluşan iltihapların anlaşılması şu semptomlara bağlıdır; İmplant yapılan çene kemiği üzerinde ya da çevresinde kızarıklık oluşumu. Normalden fazla meydana gelen ağız kokusu. İmplant yapılan bölgede meydana gelen aşırı ağrı ve hassasiyet hissi.
Yanlış uygulanan implant tedavileri sonucu birçok sorun ile karşılaşılabilir. Yaşanabilecek olaylara örnek olarak; kanama, ağrı, yumuşak olan dokularda yaralanmalar, komşu dişlerin zarara maruz kalması, kemiklerde zedelenmelere, sinüslerin zarar görmesine ve iltihabi durumlara yol açabilir.
Amerika'da İmplant Neden Yasaklandı? İmplant tedavisinin doğru yapılmaması ya da titanyum yerine uygun olmayan malzemelerin kullanılması sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle de Amerika'da kalitesiz ya da sahte implantların kullanılması yasaklanmıştır.
Diş implantlarının aslında bir yan etkisi yoktur. Implantlar saf titanyumdan yapılmıştır ve vücudun reaksiyon göstermeyeceği inert denilen bir malzemeden yapılmıştır, dolayısı ile ağza konduğu zaman hasta üzerinde herhangi bir yan etki göstermez.
Başlangıçta implantlar yerleştirildiğinde, kemiğin onları dengelemek için kök etrafında oluşmadığı için biraz gevşek hissedilebilir. Ancak, iyileşme döneminden sonra gevşek olmaya devam ederse, düşme bakımından riski altında olabilirler.
Implance: Türkiye'nin FDA onayı alabilmiş tek implant markası olmayı başarmıştır. Türkiye'nin güvenilir markaları arasında yerini aldığı için diş hekimleri gönül rahatlığı ile tercih etmektedir.
İmplant uygulanan hafta boyunca kesinlikle sigara içmemeli, sıcak gıdalar tüketmemelisiniz. Soğuk gıdalar tüketebilirsiniz. Operasyon sonrasında en az 2 saat bir şeyler yiyip içmeyin. 2 saat sonunda uyuşukluğun geçip geçmeme durumuna göre bu süre uzayabilir. Yiyecekleri çiğnerken implant uygulanan tarafı kullanmayın.
Diş Fırçalama: Diş implantı cerrahisi sonrası iyi ve doğru ağız hijyeni uygulamaları her zaman olduğu gibi çok önemlidir. Implant işleminden 24 saat sonra diş fırçalamaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
İmplant Nasıl Çıkartılır? İmplantın çıkarılması işlemi sanılanın aksine zor ve zahmetli bir işlem değildir. En az yapımı kadar kolay ve ağrısızdır. İşlem esnasında diş çekimi kadar basit bir yöntem uygulanır.
İmplant vidası takıldıktan sonra, iyileşme süreci boyunca dikkatli bir şekilde diş fırçalanmalıdır. İmplant vidasının yerleştirilmesi, bir cerrahi işlemdir ve iyileşme süreci önemlidir. Bu süreçte implant vidasının çene kemiğiyle bütünleşmesi sağlanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri