İmplant bölgesinin iyileşmesi için ilk 24 saat son derece önemlidir. Tükürmemeye, dişlerinizi fırçalamamaya ve ağzınızı çalkalamamaya da özen göstermeniz implant yerlerinin kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır. Şayet sigara içiyorsanız, ameliyattan sonra 24 saat sigara içmeyin.
İmplant tedavilerinde implantın tutmaması durumu belli dönemlerde karşımıza çıkabilir. İmplantın uygulanmasının hemen ardından bölgede gelişen bir enfeksiyon, implantın çene kemiği ile kaynaşmasına engel olacaktır. Operasyondan sonra ki ilk bir hafta ağrıların olması normaldir.
İmplant diş başarısız olursa tedavinin tekrar yapılması gerekir. Erken teşhis durumunda başarısız implant yeniden takılabilir ancak geç fark edilirse yeniden tedavi için birkaç ay beklenmesi gerekir.
İlgili 43 soru bulundu
İmplant vidası çene kemiği içerisine yerleştirilerek diş kökü görevi görür. Çene kemiğine yerleştirildiğinden dolayı düşmesi mümkün değildir ancak bazı hastalarda gevşeme sorunu yaşanabilir.
Kemik tozu takviyesi ile implantın kemiğe tutunması sağlanır. Ancak kemik takviyesine rağmen kısa zaman veya uzun zaman sonra implantlarda sallanma meydana gelebilir. Bunun sebebi implant ile kemik arasına bakteriler oluşması ve implantın kemikten ayrılmasıdır.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
İmplantın kaynaşmaması halinde implant yerleştirildiği bölgeden çıkar ya da hekim tarafından alınır. Eğer kemikte bir deformite var ise bu bölgede gerekli işlemler uygulanır. Eğer kemik yeniden implant yapmaya müsait ise tekrar implant yerleştirilebilir. Ne yapılacağı, doktor tarafından planlanır ve karar verilir.
Başlangıçta implantlar yerleştirildiğinde, kemiğin onları dengelemek için kök etrafında oluşmadığı için biraz gevşek hissedilebilir. Ancak, iyileşme döneminden sonra gevşek olmaya devam ederse, düşme bakımından riski altında olabilirler.
İmplantın hareket etmesi, kaynama problemi oluştuğuna işaret eder. Yerleşme gerçekleştikten sonra herhangi bir hareket olmaması, implantın sabit kalması gereklidir. Çene kemiğinde doku eksikliği oluştuğunda kaynama gerçekleşmez ve bu durum implantın bölgede hareket etmesine neden olur.
Binlerce seçenek arasından sağlıklı olan implantın ayırt edilebilmesi için belli standartlar bulunmaktadır. Tercih edilmesi doğru olan implant markalarının FDA ve Ce belgelerine sahip olması bununla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından onay almış olması gerekmektedir.
İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
İmplant vidası takıldıktan sonra diş protezinin takılmasıdır. Titanyum vida çene kemiğine yerleştirildikten sonra kemikle implantın uyumu için bekleme aşamasına geçilir. Bu aşama da başarıyla tamamlandıktan sonra diş protezi takılır. Protezler porselen ya da zirkonyumdan yapılmaktadır.
İmplant tedavisi sonrası ilk 2 saat boyunca hiçbir yiyecek ve içecek kesinlikle tüketilmemelidir. Tedavi sonrasındaki 24 saat içerisinde ise çok sıcak, çok soğuk ve çok sert gıdalardan uzak durulması tavsiye edilir.
2-3 Ay Sonra İmplant Bölgesinin Tekrar Açılıp İyileşme Başlıklarının Takılması; Bekle süresinin sonunda implant üzerindeki diş eti basit bir kesiyle kaldırılır ve iyileşme başlığı dediğimiz diş etini proteze göre şekillendirecek parçalar takılıp 1 hafta kadar beklenir ve protez ölçüleri alınır.
Hiç dişi olmayan bir kişiye 6 ila 13 arasında implant uygulanır. Genel olarak üst çene için 4 ila 8 arası implanta ihtiyaç duyulur. Alt çene için ise 2 ile 6 arası implant takılmaktadır. İmplant sayılarının farklı olması hastaların çene yapıları ve yapılacak olan protezlerin çeşidi nedeniyledir.
Diş hekiminiz gerekli incelemeleri yaptıktan sonra implantın nasıl çıkarılacağına karar verir. Erken evrede müdahale edilirse implant kemikle bütünleştirilmeden çıkarılabilir. İmplant çıkarma ile implant yaptırma işlemi arasında büyük fark yoktur.
Buna göre SGK, implant tedavisinde yalnızca 4 implant dişe kadar ödeme yapmaktadır. SGK'nın her bir implant için hastalara ödediği ücret ise 90 TL'dir.
Implance: Türkiye'nin FDA onayı alabilmiş tek implant markası olmayı başarmıştır. Türkiye'nin güvenilir markaları arasında yerini aldığı için diş hekimleri gönül rahatlığı ile tercih etmektedir.
İthal implantlara döviz kuru, vergi masrafları yansırken içeride üretilen implantların maliyeti daha düşüktür. Haliyle yurtiçinde yerli firmalar tarafından üretilen yerli implant ucuz olarak algılanmaktadır.
Amerika'da İmplant Neden Yasaklandı? İmplant tedavisinin doğru yapılmaması ya da titanyum yerine uygun olmayan malzemelerin kullanılması sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle de Amerika'da kalitesiz ya da sahte implantların kullanılması yasaklanmıştır.
İmplant Koku yapar mı ? Ağız kokusu sigara, çürük ve bakteriyel nedenlerden ötürü gerçekleşir. Bireylerin günlük kişisel bakımını yaptığı ve ağızlarında herhangi bir çürük olmadığını düşünürsek, implant asla ağız kokusu ve benzeri bir duruma neden olmamaktadır.
Diş sıkma veya gıcırdatma gibi alışkanlıklar, implantlara aşırı yük binmesine ve dolayısıyla vidaların gevşemesine neden olabilir. İmplant vidasının doğru ayarlanmaması da gevşemeye neden olabilir. Kötü ağız hijyeni, implant çevresinde enfeksiyonun gelişmesine ve bunun sonucunda vidanın gevşemesine neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri