Takipçilerine, "Mesihçi" anlamına gelen Hristiyan veya Nasıralı İsa'ya ithafen İsevi veya Nasrani denir. Kitâb-ı Mukaddes'e inanan takipçileri, Yahudi metni olan Tanah'ta kehanet edilen İsa'nın Mesih olarak gelişinin bir Yeni Ahit (Yeni Antlaşma) olduğuna inanırlar.
Daha geçmiş dillere gidersek Latincede “Deus” demek. Uzatmayayım… Hıristiyanlar “Tanrı” demiyor.
Hristiyanlar da Tevrat'ın Musa'nın orijinal yapıtı olduğuna inanır. Fakat kitabın farklı dillere çevrilmesi esnasında hatalar yapıldığına, yeni kişi ve yer adlarının eklenmesi nedeniyle değiştiğine inanan Hristiyanlar da vardır.
1 Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı. Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde hareket ediyordu.
Hristiyan din adamlarınca kabul edilen dört incile (Matta, Markos, Luka ve Yuhanna) "kanonik inciller" denir. Kilise tarafından kabul edilmeyen incillere ise "apokrif inciller" adı verilir.
İlgili 44 soru bulundu
Tevrat, İncil ve Zebur tahrif edildiği için, bu kitaplarla amel etmek caiz değildir. Müslümanlar Kur'an-ı Kerim ile amel ederler.
Filistin Hristiyan Aramicesi: Hristiyan Galile lehçesi İsa'nın anadiliydi.
Hristiyanlığa göre günah, Âdem aracılığıyla dünyaya girmiştir. O, insanlığı doğası gereği günahkâr yapardı. Bu nedenle Tanrı, insanları vaftiz ve çarmıha gererek özgür kılmak için İsa şeklinde Cennetten indi.
Cünüp, âdetli veya lohusa olan kadın Kur'ân âyetlerinden hiç birini okuyamaz, caiz değildir.
İncil (müjde, öğretici) : (Hz.
Ahd-i Cedid (yeni ahit).İlahi dinler içinde en çok mensubu olan Hristiyanlar'ın kutsal kitabıdır. Hz. İsa peygambere indirilmiştir.
Muhammed'i Hristiyanların da peygamber olarak kabul edebileceğini ifade etti. Teolog Wiren'in "Ötekine yer açmak" kitabı piyasaya çıktı. Kitabın bir bölümünü İslamiyet'e ayıran Wiren, "Hz. Muhammed, tek tanrıyı savunduğu için Hristiyanlarda kendisinin peygamber olduğunu kabul edebilir." değerlendirmesinde bulundu.
Hıristiyanlıkta ahiret inancı vardır ve Mesih-İsa eksenlidir. Ahiret, Mesih-İsa'nın ikinci gelişine bağlıdır.
(Bakara, 111) Page 2 Kur'an'da Hıristiyanlardan Nasârâ kelimesiyle bahsedilmektedir. Kelimenin tekili Nasrani olarak kullanılmaktadır (Bkz. Ali İmran, 67. Ayet).
Hristiyanlar Tanrı'nın üç kişiliği ile ilgili bilgilerin Tevrat'ta da anlatıldığına inanır. Tanrı doğasının İsa'nın bedeniyle ilgisi yoktur. "Baba" ile aynı olan bir doğayı taşımaktadır ikisi de aynı kaynaktandır. Bu nedenle de İsa, Tanrı olarak kabul edilir.
Bakara Süresini açan Garih, 62. ayeti okumaya başladı: "Şüphesiz iman edenlerle, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp da sâlih amel işleyenler var ya, artık onların mükâfatı Rableri katındadır. Onlar için hiçbir korku yoktur, onlar üzüntü de çekmeyeceklerdir."
İbranice Jesus 'kurtarıcı' anlamına gelmekte olup, Eski Mısırlıların güneş için kullandığı Yes kelimesiyle ilişkili olmalıdır. İsa'nın ikinci adı Christ'ın de Hint tanrısı Krişna ve Eski Mısırlıların güneş anlamında kullandığı diğer terim olan Kris ile ilişkili olması muhtemeldir.
Kadın, hayız döneminde orgazm olması halinde gusül abdesti alması şart değildir.
Bu manada kanonik İncillerde (Matta, Markos, Luka, Yuhanna) bulunmayan ve genellikle şifahî olarak nakledilen Hz. Îsâ'ya ait sözleri ihtiva eden çalışmalara Yunanca-Latince olarak “agrapha” denir.
Hz. Âdem'in dili İslâmî telakkiye göre Arapça, yahudi ve hıristiyanlara göre ise Ârâmîce idi.
Bir misal verecek olursak: “Andolsun, gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları altı günde yarattık. Bize bir yorgunluk da dokunmadı.”[1] (Kâf, 38) ayetini zikredebiliriz.
Adem'in (as) boyunun 60 zira (40 m civarı) olduğu belirtilmektedir. İbn Haldun (1332-1406) gibi bazı düşünürler ise bunun onun cennetteki boyu olduğunu, Hz. Havva ile yere indirilince yer şartlarına uygun boyuna iade edildiğini kabul etmişlerdir.
İsa (as) hayattadır ve hiç evlenmemiştir. İsa (a.s.) ile Yahya (a.s.) ve bir rivayete göre, Üzeyr (a.s.) evlenmemişlerdir. Diğer peygamberler ise, evlenmişlerdir. Bu iki peygamberin evlenmemesinde bazı sebepler söz konusudur.
Hazreti Meryem'in oğlu olarak dünyaya gelen Hazreti İsa, bir peygamber olan Hazreti Davud'un neslinden gelir. Büyük peygamberler arasında bulunan Hazreti İsa, Kudüs'te dünyaya gelmiştir.
Kaynaklara göre Yeşua, yaklaşık MÖ 4 yılında, günümüzde Filistin bölgesi sınırlarında yer alan, ancak o dönemde Roma İmparatorluğu'nun Yahudiye eyaleti sınırları içerisinde bulunan Beytüllahim şehrinde, annesi Meryem'in bakire olduğuna ilişkin iddia edilen bir mucizeyle doğdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri