İncirde meyvenin tutup gelişebilmesi için ilek meyvelerindeki çiçek tozlarının ilek arıcığı tarafından incire taşınması gerekir. Bunun gerçekleşebilmesi için erkek ağaçlardaki ilek meyvelerinin dişi incir ağaçlarına asılması işlemine ilekleme denir.
Normal şartlar altında ağacın 2-3 farklı yerine asılan ilek filelerinin içerisine 15-20 meyve konarak bir hafta aralıklarla iki defa asılarak yapılır. 1-2 ilek sineğinin(dölleyici sinek) meyve içerisine girmesi yeterlidir.Çok ilek filesi ya da erkek ağaçtan alınan dalın asılmasıı, kaliteli ürün demek değildir.
Bu durumdaki ilekler incirde iç çürüklüğü yada akma dediğimiz hastalığın en önemli sebebidir. ➢ İleklemede plastik fileler kullanılmalı. Böylece hem zamandan kazanılmış olur hem de ileklerin toplanması kolay olur.
İncirde meyvenin tutup gelişebilmesi için ilek meyvelerindeki (erkek incir) çiçek tozlarının ilek arıcığı tarafından incire taşınması gerekir. Lezzetli bir incirin sırrı da ilekte saklı. İlekleme, istenilen özelliklere sahip ağacın erkek meyvesinin dişi ağaca asılması ile sağlanıyor.
İncirde döllenme erkek ve dişi çiçeklerin kapalı bir çiçek kılıfı içersinde olmasından dolayı döllenme ilek sineği, Blastophaga psenes, denilen ve erkek incirlerle simbiyoz halde yaşayan bu böcek sayesinde olur. Döllenme biyolojisi açısından dişi incirleri 4 tipe ayrılır.
İlgili 42 soru bulundu
Taze ve kuru incirin içeriğindeki zengin lif, vitamin, kalsiyum, potasyum, manganez, çinko ve B6 vitamini ile sperm sayısını ve hareketliliğini de arttırdığı yönündeki neticeler, yine bilimsel çalışmalar ile elde edilmiştir.
8 İnciri de önce soğuk suda yıkayalım, daha sonra elimizle dörde bölüp tencereye koyalım, üzerine 2, 5 su bardağı klorsuz suyu döküp onuda 15 dakika kısıkta kaynatalım. Bunlar ılınınca süzgeçte süzüp karıştıralım. Ilık bir şekilde tüketelim. Kalan karışımı buzdolabında muhafaza etmek gerekiyor.
Şurada Paylaş! İncir meyvesinin içerisine giren dişi arı kendi yumurtalarını çiçeklerin içerisine bırakır. Bu yumurtalar ve polenler çiçek tanelerinin döllenmesini sağlar. Çiçekler yeterli sayıda tohum ürettikten sonra dişi arı incir meyvesinin içerisinde ölür ve incir içinde büyüyen yumrulara dönüşür.
Dişi incir arısı yumurtalarını erkek incirin içine bırakır. Erkek incir, genetiği itibariyle yumurtaları muhafaza edecek ortama sahiptir. Dişi incir yumurtaları bırakmak için erkek incirin içine girerken anteni ve kanatları kopar.
Aslında yediğimiz meyve incir ağacının çiçeğidir. İncirin erkek ve dişi ağacı bulunmaktadır. Dişi ağaçların meyveleri iri, verimi ise yüksektir. Erkek ağaçlar küçük ve tadı kötü meyveler verir.
Özet: Ocağına incir dikmek; evini barkını yıkmak, ocağını söndürmek anlamında çok yaygın bir deyimdir. İncir ağacının, yıkık duvarlar arasında, eski binaların damlarında kendiliğinden yetişmesinden olacak, yıkıntı ile inciri özdeşleştiren, birbirine yakıştıran bu deyim yerleşip kalmıştır.
Bizim için önemli olan ve asıl meyveleri oluşturan İyilop meyveleridir. Erkek incirlerde dişi incirler gibi bir yılda üç meyve verirler. Bunlarda Boğa, İlek ve Ebe meyveleridir. Erkek incir ağaçlarındaki ilek meyvelerinden çıkan sinekler dişi ağaçlardaki İyilop meyvelerini döller.
İncirde kurt bulunması onun doğal olduğunu göstermez. Uygun olmayan şartlarda kurutulan, depolanan tüm incirlerde kurt oluşumu gözlenir.
İncirde meyvenin tutup gelişebilmesi için ilek meyvelerindeki çiçek tozlarının ilek arıcığı tarafından incire taşınması gerekir. Bunun gerçekleşebilmesi için erkek ağaçlardaki ilek meyvelerinin dişi incir ağaçlarına asılması işlemine ilekleme denir.
İlek sineği (Drosophila melanogaster), Diptera takımına ait olan ve meyve sineği ailesine dahil edilen bir böcek türüdür. Bu ilginç böcekler genellikle yaklaşık 3 milimetre uzunluğunda olan ve yuvarlak bir vücuda sahip olan küçük böceklerdir. Vücutlarının rengi genellikle sarı veya kahverengi tonlarındadır.
Beyazlatılmış olarak satılan incirlerin üzerinde kimyasal ilaçlar bulunuyor. Uzmanlar hafif kahverengileşmeden öteye giden siyahlaşma, küflenme, böceklenme, ekşime olan incirler de mikrobiyolojik kontaminasyon, mikotoksin özellikle de aflatoksin riski taşıdığından tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor.
İncir nereden alınır sorusunun ilk karşılığı Aydın'dır. İncir yetiştiriciliği için en uygun yerler Küçük Menderes ve Büyük Menderes havzaları arasındaki Nazilli, İncirliova, Germencik, Atça, Tire ve Torbalı ilçeleridir. Bu bölgeler, dünyanın en kaliteli ve lezzetli incirlerinin yetiştirildiği yerlerdir.
Kur'ân-ı Kerîm‟de hem dünya hem de ahiret hayatı bağlamında yedi çeşit meyveden söz edilmiştir. Bunları hurma, üzüm, incir, zeytin, nar, muz ve kiraz şeklinde saymamız mümkündür.
İncirler teknik olarak meyve değil, tersyüz edilmiş çiçekler. İncir ağaçları elma veya şeftali ağaçları gibi çiçek açmazlar. Çiçekleri armut şekilli bir kozanın içinde açar ve daha sonra olgunlaşıp yediğimiz meyvelere dönüşür.
İncir arısı incir olmadan türünü devam ettiremez. çünkü larvalarını doğada onlara tek uygun üreme. ortamı sunan incirin içine bırakmak zorundadır.
Dişi arılar ise doğdukları erkek incirin polenini alıp uçarak bir başka dişi incire taşır. Yani incirler incir arıları olmadan, incir arıları da incir olmadan yaşayamaz.
incir ağaçları gerçekten cinlerin yuvası mı. evet. incir ağaçlarının diplerine konuşlandıkları söyleniyo. abi incir ağaçlarının diplerinden uzak durmak. incir ağaçlarının diplerinden geri durmak işte.
Yumurta gelişimine yardımcı olur. Kaliteli yumurtaların artmasına yardımcı olur. Kadınlarda görülen kist ve miyom sorunlarının önlenmesinde etkili olabilir. Yumurtalık rahatsızlıklarının yanı sıra yumurtlama sorunlarının çözümüne de yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri