İncirin bulundurmuş olduğu yüksek oranda lif ile bağırsakları temizler ve kabızlığa iyi gelir. 21) Tansiyonu düşürür. Yüksek tansiyon hastalığı olanların diyetlerine inciri eklemesi tavsiye edilir.
İncirin ishal yapma potansiyeli kişiden kişiye değişebilir. Genel olarak, taze veya kuru incirler sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olabilir ve kabızlıkla mücadelede faydalı olabilir. Bununla birlikte, bazı insanlar incir tükettikten sonra ishal gibi sindirim sorunları yaşayabilir.
İncir, içinde barındırdığı potasyum, kalsiyum, antioksidanlar, A, E, K vitaminleri ile sağlığın korunmasına yardımcı oluyor. Yüksek lif oranıyla kabızlığı engelleyen incirin aynı zamanda kanserden korunmada da etkili olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.
-Kabızlık için tercih edilen incir, bazı durumlarda ishal veya sindirim sorunlarına neden olmaktadır. -İncir, doğal lateks içerdiğinden bazı kişilerin bu meyveye alerjisi olabilmektedir.
Bağırsakları Çalıştırır
Bir kişinin günlük 25-30 gram lif alması gerekirken, incir lif içeriği sayesinde bağırsak hareketliliğini artırır. 1 orta boy incirde yaklaşık 1 gram lif bulunur. İncirle birlikte 1-2 bardak su içilmesi bağırsak hareketliliğini daha da artırmaya fayda sağlar.
İlgili 32 soru bulundu
İncir doğal bir müshil etkisi bulundurur bu özelliği kabızlığın tedavisinde olumlu etki gösterirken, fazla incir tüketimi ise ishale neden olabilir. İnciri tükettikten sonra tuvalete çok sık gidiyorsanız tüketiminizi kesmeniz gerekir.
BAĞIRSAKLARI TEMIZLEMEYE YARDIMCI OLAN BESİNLER
Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir ve hurma gibi kuru meyveler içerdiği lif sayesinde bağırsak yüzeyinde kayganlık yaratır ve temizlik aşamasına katkıda bulunur. Kurubaklagil içeren çorbalar da yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsak temizliğinde ilk sırada yer alır.
- Lifli ürünlere alerjisi olan kişilerin incir tüketiminden uzak durmaları gerekir. Nedeni ise incirin yüksek oranda lifli bir meyve olmasıdır. - İncir çok hassas vücut yapısına sahip kişilerde alerjiye neden olabilir. İncir tüketiminden önce alerji testi yaptırılmasında fayda olacaktır.
İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır.
Bunlara ek olarak kuru kayısı, kuru incir, kuru erik, kuru üzüm gibi fruktoz oranı yüksek kuru meyvelerde gaz yapan besinler arasında yer alır.
1 inciri 4 e bölün bıçakla. Kavanoza koyun ve dolacak şekilde zeytinyağı ekleyin. Kapağı kapatın. Serin yerde saklayın ve sabahları aç karnına tüketin.
İncir yüksek oranda lif içerdiği için sindirim sistemini rahat bir şekilde çalıştırır. Zeytinyağı da bağırsaklarda rahat bir şekilde emilir. Zeytinyağlı incir sayesinde bağırsaklar yumuşar. Kabızlık problemi yaşayanlar zeytinyağlı inciri düzenli tükettikleri takdirde sorun ortadan kalkacaktır.
Kabızlığı giderir: Lifli içeriğiyle incir, kabızlığı giderip bağırsakların hızlı bir şekilde hareket etmesini sağlar. Zeytinyağı ise bağırsak iç yüzeyini yeniler.
Taze İncir Günde Kaç Tane Yenmeli? 1 adet incir (65 gr.) ortalama 1 porsiyon olarak değerlendirilebilir. Günde 2 ya da en fazla 3 tane yenmesi tavsiye edilir.
İncir tüketmek hapşırma veya öksürük, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, karın ağrısı ve kolik gibi alerjik belirtilere neden olabilir.
İncir yedikten sonra bir bardak su içmeyi de unutmayın. Çünkü incirin ardından içeceğiniz bir bardak su bağırsaklarınızın çok daha etkili çalışmasını sağlar. Mor renkli meyve ve sebzeler, hücre hasarına karşı koruyucu olduğu bilinen bir antioksidan türü olan antisiyoninden yönünden zengindir.
Kuru incir önemli bir lif kaynağıdır. Lif oranı yüksek olan besinler bağırsakların çalışmasına yardımcı olarak kabızlık sorununu kısa sürede tedavi ederler. 1 adet kuru incir ve 2 adet kuru kayısı ılık su ile birlikte sabahları aç karnına tüketildiğinde bağırsakları daha hızlı çalıştırdığı aktarılmaktadır.
Lifli olmasından dolayı İncir bağırsakları çalıştırarak metabolizmanın hızlanmasını sağlar. İncirin tanesinde ortalama 50 kalori vardır ve diyette olan kişilere ara öğünde 2 tane tüketilmesi önerilir.
İncir, yaz meyvesidir. En erkenci çeşitleri Haziran ayında yetişir. Ancak normal dönemi Temmuz ve Ağustos aylarıdır.
İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir. Kuru incir bağırsakların faaliyetini arttırır.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
İncir, dengeli bir şekilde tüketildiğinde kilo vermeye destek olan meyveler arasında yer alır. Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olması ve lif içeriği sayesinde tokluk hissi sağlamasıyla, sağlıklı bir diyetin bir parçası olabilir. Ancak içerdiği yoğun doğal şeker nedeniyle porsiyon kontrolü büyük önem taşır.
Mutlaka günde 8-10 bardak su içilmelidir. Bol lifli gıdalar geçilmeli ve diyette mutlaka günlük 20-25 gr kadar lif alınmalıdır. Tam tahıllardan yapılmış ekmekler yada gıdalar yanında, bakliyat, yulaf gibi liften zengin gıdalar tercih edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri