İncir yaprağı sütü tüketildiği zamanlarda ağız içerisinde yanma hissi oluşabilir. Bunun yanında sağlık için birçok faydası bulunur. İncir yaprağı sütü, güneş lekelerine ya da cilt lekesi yanığı olanlara, sivilce izlerine, topuk çatlaklarına, kulak içi mikroplara, siğil ve et benlerine iyi gelir.
İncir sütü siğil tedavisinde etkili sonuçlar vermektedir. Ayrıca incir sütü et beni gibi ciltteki belirgin rahatsızlıklara da iyi gelmektedir. El üzerinde oluşan siğilleri doğal yöntemlerle temizlemek için incir sütünü tercih edebilirsiniz.
Elma sirkesi, limon suyu ve çay ağacı yağının düzenli olarak et beninin üzerine sürülmesi, et benlerinin düşmesinde etkili olabilir. Ancak et beninin, koparılması, iple boğulmaya çalışılması, kesilmesi ya da kimyasal maddeler ile düşürülmeye çalışılması kesinlikle önerilmez.
Limon suyu güçlü bir antiseptiktir. Bu özelliği sayesinde et beninin hücre yapısını bozar ve kuruyup düşmesini sağlar. Limon suyu uygulamasına geçmeden önce et beni ve çevresini ılık su ile temizleyip kurutmanız gerekiyor. Ardından bir parça pamuğu limon suyuna batırıp et beninin üzerine ve etrafına uygulayın.
Bu nedenle kişinin isteğine bağlı olarak tedavi etmek gerekebilir. Herhangi bir ilaç ile tedavisi mümkün değildir. Elektrokoter, kriyoterapi, cerrahi eksizyon, lazer yöntemleri ve plazma enerjisi ile çalışan cihazlar kullanılarak et benleri deriden alınabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Et benlerini koparmak veya ip bağlayarak yok etmek doğru mudur? Halk arasında iple boğma yöntemi çok yaygın olsa da doğru değildir. Steril şartlarda uygun şekilde yakma ya da dondurma yöntemleri yapılmalıdır.
Ben tedavisinde uygulanan iki yöntem bulunmaktadır. Bunlardan birincisi lazer ile tedavi, ikincisi ise cerrahi müdahaledir. Erbium lazer tedavisi ile ciltte deriş seviyesinde ve deri seviyesine yakın kabarıklıkla olan benler tek seansta iz oluşmadan alınmaktadır.
Et benleri genellikle tehlikeli olmayan cilt büyümeleridir. Fakat bunlar tehlikeli olmasa bile bazen estetik açıdan rahatsız edici olabilir. Elma sirkesi et benlerine düzenli olarak sürülürse kurutarak düşmelerine yardımcı olabilir.
Kendi başına koparma işlemi küçük et beni için sorun oluşturmayabilir ancak büyük et benlerinin koparılması ciddi kanamaya yol açabilir. Et beninin koparıldığı bölgenin bakımı iyi yapılmazsa ilgili bölge enfeksiyon kapabilir. Yine koparılan bölgede yara iyileşmesi düzgün olmazsa et benini düştüğü yerde iz kalabilir.
Et Beni Kendiliğinden Geçer mi? Et beni kendiliğinden geçmez.
Benler lazerle ve cerrahi olmak üzere iki farklı yöntemle tedavi edilebilirler. Lazerle ben tedavisinde; İyi huylu benler, deriden kabarık ya da deri seviyesinde olan benler, Er Yag lazer ile tek seferde iz bırakmadan tedavi edilebilmektedir.
Kişinin derisinde sonradan ben çıkması büyük oranla normaldir. Nitekim bu benlerin sayısı, büyüklüğü, rengi ve şekli cilt kanseri teşhisinde önemli bulgulardandır. Kişiler yeni oluşan benleri sık sık kontrol etmeli; renk değişimi, büyüme, asimetri ve şekil değişikliği gördüğünde bir dermatoloji uzmanına görünmelidir.
Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.
Bunun yanında sağlık için birçok faydası bulunur. İncir yaprağı sütü, güneş lekelerine ya da cilt lekesi yanığı olanlara, sivilce izlerine, topuk çatlaklarına, kulak içi mikroplara, siğil ve et benlerine iyi gelir.
Diğer yandan saçların doğal, pürüzsüz ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. İncir Sütü Cilde Nasıl Uygulanır? Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için incir sütünü direkt olarak yüzünüze sürebilirsiniz. 10 dakika kadar beklettikten sonra ne denli yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olduğunuzu anlayacaksınız.
İncir sütü içerik açısından çok güçlü bir besin maddesidir. Kalsiyum, potasyum, A ve L vitamini, bakır ve magnezyumun yanı sıra antioksidan da içerir. Bu yüzden pek çok cilt hastalığına da faydası bulunmaktadır. İncir sütü siğil sorunu ile başı dertte olanlar için de şifa kaynağıdır.
Genellikle benler çıkarıldıktan 1 ay sonra tekrar ortaya çıkabilir. Nadir de olsa bu durumun mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, bu durumda endişelenecek bir şey yoktur. Ben çıkarma işlemi tekrarlanabilen uygulamalardan biri olduğu için tekrar yapılmasında bir sakınca yoktur.
Cilt üzerinde mevcut bir benin büyümesi, kanaması, renk değiştirmesi veya kanayan yaralar olması, kanserleşme lehine bulgulardır. Sağlam deriden köken alan melanomda önce deride kahverengi yama şeklinde lekeler başlayabilir. Bu evrede tanı konulmazsa lekenin rengi giderek koyulaşır ve kalınlaşır.
Et benlerinden ince saplı olanlar bazen kendiliğinden düşebilir, bazen de kişi tarafından tahriş edilerek düşmesine neden olabilir. Et beninin kendiliğinden düşmesi enfekte olmadığı sürece sorun yaratmaz.
Sadece neşter veya makasla benin kesildiği küçük bir işlemdir. Kriyoterapi: Sıvı azot kullanılarak et beni dondurularak, düşürülür. Elektrokoter: Yüksek frekanslı elektrik enerjisi verilerek ben yakılarak alınır. Ligasyon: Et beninin cerrahi bir iple sıkıştırıp düşürülmesi yöntemidir.
Elma sirkesinde bulunan asidik asit, et benleri ve siğilleri yok etmek için en etkili maddelerden biridir. 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 kürdan, 1 pamuk topu ve yara bandı. Et beninin etrafını ılık su ve hassas bir sabunla yıkayın. Tamamen kurulayın ve bir kürdanla nazikçe kaşıyın.
Genellikle 30 yaş ve üzerinde çıkan kırmızı benler ya da diğer adıyla kiraz anjiyomları, içinde küçük kan damarlarının toplanması nedeniyle parlak kırmızı görünüme sahiptir.
Ben aldırma hangi bölüm? diye merak ediyorsanız, ilgi alanı olan branş cilt hastalıkları bölümü olmaktadır. Cildiye bölümüne randevu alarak, ciltteki benlerinizi kontrol ettirebilirsiniz. Alanında uzman bir doktora danışmadan benlerinizi ellememeniz oldukça önemlidir.
Şöyle ki; Devlet hastanesinde ücret alınmadan tüm işlemler yapılır. Özel hastanelerde fark adı altında yukarıda yazılan kadar ücret alınır.
Kenar: ciltteki benlerin kenar çizgileri düzenli ise yüksek oranda iyi huyludur. Çevresinde bir düzensizlik bulunuyorsa zamanla kötüleşebilir. Renk: Benlerin rengi ya aynı tonda ya da az bir ton farkına sahiptir. Bir yanı siyah diğer yanı çok açık renk olan benler riskli olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri