İncir ve yaprakları sonbahar mevsiminde ortaya çıkar. İncir yapraklarını toplamak için sonbahar mevsimini beklemek gerekir. Toplanan yapraklar kurutularak bitki çayı yapımında da kullanılabilir.
İncir Yaprağı Ne Zaman Toplanır? İncir yaprağını kullanmak için; sonbahar mevsimini bekleyebilirsiniz. Gerekli tüm vitamin ve mineralleri yapısına alan incir yaprağı, sonbahar aylarında toplanıp kurutmaya hazır hale gelir.
İncir yaprağı çayı hazırlanırken, 1 litre kaynayan suyun içerisinde 3 tane taze incir yaprağı ve 1 yemek kaşığı kurutulmuş olarak incir yaprağı eklenir. 10 dakika kaynattıktan sonra süzülerek içilebilir. Bitki çayı olarak oldukça fayda sağlayan incir yaprağı çayını günde 2 fincan olacak şekilde tüketebilirsiniz.
Yaklaşık 2-3 çay kaşığı toz edilmiş incir yaprağının üzerine bir bardak soğuk su ekleyip yaklaşık 1-2 dakika kaynatın. Kaynattığınız incir yaprağı suyunu 5 dk kadar bekledikten sonra süzüp tüketebilirsiniz. Günlük 1 bardak kadar sabah kahvaltısıyla birlikte içebilirsiniz.
İncir yaz meyvelerindendir. İncir hasadı Temmuz, Ağustos gibi başlar ve bu aylarda satışa çıkabilir. Taze incir almak istiyorsanız Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında pazardan, manavdan temin edebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Taze incirler sabah erken saatlerde toplanıyor. Serin havada, güneş sıcağına ve direkt güneş ışınlarına maruz kalmadan meyvelerin toplanması gerekiyor. İncir hasadı elle yapılıyor.
Sorular ve Cevapları 1. İncirde budama ne zaman yapılmalıdır? genel olarak Ocak- Şubat aylarında yapılır. İklimin ılıman geçtiği Aydın ve İzmir illerinde ağaçlar yaprağını döker dökmez Kasım ayından itibaren budama işlemine başlanabilir.
İncir yaprağının yaygın olarak bilinen faydaları arasında bağırsakları çalıştırması geliyor. Tıpkı meyvesi gibi incir, yaprağıyla da bağırsak hareketlerini hızlandırıcı bir etki oluşturabiliyor. Eğer kabızlık gibi bir sorununuz varsa incir yaprağı çayı demleyerek içmeniz önerilenler arasında yer alıyor.
İncir yaprağı çayı, düzenli tüketilmesi durumunda damar tıkanıklığını önleyerek kan dolaşımını hızlandırır. Kalp ve damar sağlığının koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. İncir yaprağı vücuttaki iltihap ve enfeksiyonunun doğal olarak atılmasını sağlar.
İncir Yaprağının Zararı Var mı? Yapılan araştırmalar neticesinde hem incir meyvesinin hem de incir yaprağının herhangi bir zararı bulunmadığı biliniyor. Tabii mutlaka diyabet problemi olan ve insülin kullanan kişiler, incir yaprağına değerlendirmeden önce mutlaka doktora başvurmalıdır.
VARİSTEN İNCİR YAPRAĞI İLE KURTULUN
Doğal ve bitkisel yollarla varisin önüne geçmenin mümkün olduğuna dikkat çeken Dr Ömer Coşkun, “İncir yaprağı varis için oldukça etkilidir.
İncir yaprağı çayını ya da suyunu düzenli tükettiğinizde, zayıflamanıza yardımcı olur. Diyetinize ek olarak, bitki çayı olarak tercih edilen incir yaprağı çayı; metabolizma hızını yükselterek vücudunuzdaki yapım yıkım işlerini hızlandırır. Sindirim sorunlarını da azaltan bu çay, kilo vermenize yardımcı olur.
İncir yapraklarını az tuzlu su içinde 20dk kadar veya yumuşayıncaya kadar pişirin, daha sonra bu yaprakları sarma olarak veya ıspanağa yeşil bir alternatif olarak kullanabilirsiniz. İncir yaprağını sarma olarak kullanın. Yapraklardan sarma yapıldığında ve pişirildiğinde yemeğe harika bir Akdeniz çeşnisi katar.
Antik çağlarda yaşayan insanların vazgeçilmez fayda sağladığı zeytin yaprağı ve incir yaprağı özel işlemler sonrası organik gübre olarak ülkemiz ekonomisine büyük yaralar sağlayacağına ümit ediyoruz” dedi.
Dut tüketimi Mayıs aylarından itibaren başlamaktadır. Dut yaprakları yaz aylarında olur. Mayıs ayı ve Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında dut yaprağını toplayabilirsiniz.
Bahar ve yaz aylarında hasat öncesi sulamaya dikkat etmek gerekir. İncir ağacını 10 -14 gün ara ile sulamak ağaç için yeterlidir. Damla sulama ile sulayarak ağacın dibinde birikinti oluşturmayacak şekilde sulanması önerilmektedir.
İncir yaprağının kan şekerini ve kan basıncını dengelemeye, kas spazmını azaltmaya, kabızlık sorunlarına ve hatta meme kanseri hastalığına iyi geldiği bilinmektedir.
Zeytin ve incirde bulunan antioksidan maddeler ödem gibi problemler için etki gösterecektir. Bedeninize yük olan yağların yakılmasını hızlandırır. Şişkinlik gibi durumlarda daha rahat mideye sahip olmanızı sağlayacaktır.
Ancak incir sütünün basur rahatsızlığı üzerinde kullanımı ile ilgili öneri bulunmamaktadır.
İncir yaprağı sütü günümüzde alternatif tıpta kullanılmaktadır. Özellikle pek çok şeye iyi gelmesi nedeniyle insan sağlığına faydalı besinler arasında yer almaktadır. İncir yaprağı sütü kozmetikte çok sık kullanılmaktadır.
İncir ve yaprakları çeşitli besinlerle doludur ve sağlığa faydaları açısından önem taşır. Sindirimin düzenlenmesine, kalp sağlığının korunmasına ve kan şekeri yönetimine yardımcı olabilmektedir.
Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için incir sütünü direkt olarak yüzünüze sürebilirsiniz. 10 dakika kadar beklettikten sonra ne denli yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olduğunuzu anlayacaksınız. Etkisini direkt olarak gösterecektir.
Özellikle ağaç üzerinde yer almakta olan incir meyvelerinin olgunlaşma zamanı olarak bilinen Mart- Nisan ayları arasında sulama işleminin yapılması gerekmektedir. Hasada yakın zamanlarda sulama işlemi yapılmamalıdır. Beklenmedik bir anda oluşabilecek kuraklık adına da önlemlerin zamanında alınması gerekmektedir.
evlerinin ve yaşam yerlerinin oralar olduğu söylenir. durumları da yüksektir. yeri kırılır, çünkü incir ağacı cinlerin uğrak yer ve evidir.
Ortalama olarak bir incir ağacı 40-50 yıl yaşar. Bu zamanın uzaması da kısalması da ağacın bakımına bağlıdır. İncir ağacı fidanı ve çeşitleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için 0324 774 67 77 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir veya 0542 827 69 47 numaralı whatsapp üzerinden bizlere yazabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri