Özellikle A vitamini, B1 ve B2 vitamini yer aldığını söylemek mümkün. Fosfor, demir ve klor gibi önemli mineral kaynakları da bulunuyor. Ayrıca Omega 3 ve Omega 6 ile fenol içermesi sebebiyle kalp hastalıklarına ve rahatsızlıklarına karşı oldukça güçlü bir direnç oluşturur.
İncir yapraklarından birçok farklı şekilde yararlanılabilir. Antioksidan içeriği sayesinde çil, sivilce ve kırışıklıkları önleyerek tedavi edebilme özelliğine sahiptir. Cilt hastalıklarına karşı da etkili olan incir yaprağı, zonaya karşı da kullanılmaktadır.
İncir, sindirim sisteminin daha rahat çalışmasına yardımcı olarak kabızlık problemini önler. İçeriğindeki kalsiyum sayesinde ilerleyen yaşlarda osteoporozdan (kemik erimesinden) koruyucu etkisi bulunur. Yapılan bazı araştırmalarda cilt sağlığını koruyarak alerjik dermatitin önlenmesine etkili olduğu ortaya çıkmıştır.
İçerisinde diyet lifi, mineral, vitamin, antioksidanlar bulundurduğu gibi orta boy incirin kalorisi ise yalnızca 35-40 kaloridir. Sağlık açısından ciddi faydaları olan incir içeriğinde sodyum, potasyum, magnezyum minerallerini ve C,B3, B6, B2, K vitaminlerini içerir ve aynı zamanda iyi bir lif kaynağıdır.
Yaklaşık 2-3 çay kaşığı toz edilmiş incir yaprağının üzerine bir bardak soğuk su ekleyip yaklaşık 1-2 dakika kaynatın. Kaynattığınız incir yaprağı suyunu 5 dk kadar bekledikten sonra süzüp tüketebilirsiniz. Günlük 1 bardak kadar sabah kahvaltısıyla birlikte içebilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
İncir Yaprağı Ne Zaman Toplanır? İncir yaprağını kullanmak için; sonbahar mevsimini bekleyebilirsiniz. Gerekli tüm vitamin ve mineralleri yapısına alan incir yaprağı, sonbahar aylarında toplanıp kurutmaya hazır hale gelir.
İncir Yaprağının Zararı Var mı? Yapılan araştırmalar neticesinde hem incir meyvesinin hem de incir yaprağının herhangi bir zararı bulunmadığı biliniyor. Tabii mutlaka diyabet problemi olan ve insülin kullanan kişiler, incir yaprağına değerlendirmeden önce mutlaka doktora başvurmalıdır.
İncir de lezzetli olmasının yanı sıra zengin antisiyonin içeriği sayesinde kolajen yapımını artırıyor ve cilt sağlığına etki ediyor. Böylece yaşlanma karşıtı etkisi de ortaya çıkıyor.
Öte yandan incir, vücut tarafından üretilemeyen ve dışarıdan alınması gereken omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ile fitosterol maddesini de yoğun olarak içermektedir.
Bu meyvelerden biri olan incir, faydaları nedeniyle göz kamaştırıyor. Bulundurduğu antioksidanlar sayesinde damarları temizleyen incir, aynı zamanda bağırsaklar için de çok faydalı. Ülkemizde havaların ısınmasıyla birlikte başta yeşil erik, çilek ve yeni dünya gibi meyveler, raflardaki yerini almaya başladı.
İncirin "erbezlerine" benzer bir şekle sahip olduğunu vurgulayan Tayar, "Çinko, folik asit ve diğer minerallerden zengin olan incir, erkeklerde sperm kalitesi ve hareketliliğini artırarak erkeklerde kısırlığın önüne geçtiği belirtiliyor" dedi.
İncirle birlikte 1-2 bardak su içilmesi bağırsak hareketliliğini daha da artırmaya fayda sağlar.
Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önler. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir. Kuru incir bağırsakların faaliyetini arttırır.
VARİSTEN İNCİR YAPRAĞI İLE KURTULUN
Doğal ve bitkisel yollarla varisin önüne geçmenin mümkün olduğuna dikkat çeken Dr Ömer Coşkun, “İncir yaprağı varis için oldukça etkilidir.
Ceviz yaprağı antioksidan etkiler gösteriyor, vücudu toksinlerden arındırıyor. Antioksidan etkileri sayesinde vücudu birçok hastalığa karşı koruyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kan şekerini düşürücü bir etki gösterebiliyor, bu yüzden mutlaka doktora danışarak tüketmek büyük önem taşıyor.
İncir yaprağı sütü günümüzde alternatif tıpta kullanılmaktadır. Özellikle pek çok şeye iyi gelmesi nedeniyle insan sağlığına faydalı besinler arasında yer almaktadır. İncir yaprağı sütü kozmetikte çok sık kullanılmaktadır.
İncirin içerisinde yer alan vitamin ve mineraller;
C vitamini. Potasyum. K vitamini. Çinko.
İncir yaprağının yaygın olarak bilinen faydaları arasında bağırsakları çalıştırması geliyor. Tıpkı meyvesi gibi incir, yaprağıyla da bağırsak hareketlerini hızlandırıcı bir etki oluşturabiliyor. Eğer kabızlık gibi bir sorununuz varsa incir yaprağı çayı demleyerek içmeniz önerilenler arasında yer alıyor.
KALSİYUM KAYNAĞI. Taze incirin 100 gramında 63 kilokalori enerji bulunurken, 100 gram kuru incirde 284 kilokalori bulunmaktadır. İncir A, B1, B2, C vitaminleri ile kalsiyum, demir, fosfor, manganez, sodyum ve potasyumdan zengin bir meyvedir.
Kırmızı meyvelerde ve sebzelerde de yüksek kolajen bulunur. Kırmızı kapya biber, çilek, yaban mersini, böğürtlen, ahududu, pancar, elma ve kiraz içindeki antioksidan ile vücudun kolajen üretimini destekler. En çok kolajen üretene besinler arasında pırasa, maydanoz, brokoli, sarımsak, soğan ve karnabahar da yer alır.
Kolajen üretimine yardımcı olan ve amino asit içeren yumurta, Yoğurt, süzme peynir, lor peyniri ve süt gibi süt ve süt ürünleri, Ispanak, pazı, lahana, brokoli ve kara lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler, Portakal, greyfurt, mandalina ve limon gibi narenciye meyveleri.
Kiraz, elma ve çilek gibi kırmızı meyvelerde bulunur. Portakal, mandalin, kivi ve ananas gibi C vitamii yüksek olan beşlinlerde bulunur.
- Lifli ürünlere alerjisi olan kişilerin incir tüketiminden uzak durmaları gerekir. Nedeni ise incirin yüksek oranda lifli bir meyve olmasıdır. - İncir çok hassas vücut yapısına sahip kişilerde alerjiye neden olabilir. İncir tüketiminden önce alerji testi yaptırılmasında fayda olacaktır.
İNCİR YAPRAĞININ FAYDALARI
Ancak çiğ, pişmiş, fırınlanmış ve ızgara olarak da yenebilir. İncirin faydaları kadar incir yaprağının faydaları da bilinmelidir. İncir yaprağı tüketmek vücut için birçok sağlıklı fayda sağlayabilir.
İncir kürü, diyabet sorunu yaşayan ve insülin kullanan kişilere önerilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri