Sarımsakların kabuklarını soyun ve ölçünüze göre bir kavanoz içine alın. Kavanozun yarısını zeytinyağı ile doldurun. Zeytinyağına karışan sarımsak kokusu ile yemeklerinize lezzet katabilirsiniz. Ayrıca sarımsakları anında kullanmak istediğinizde de kavanozdan alıp tüketebilirsiniz.
Kabuğu soyulmuş taze sarımsakları bir kavanoza koyun. Son olarak taze sarımsakların üzerini örtecek kadar zeytinyağı ya da sıvıyağ dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Soyulmuş sarımsağın saklama koşullarına dair doğru bilinen bazı yanlışlar vardır. Bunlardan biri de soyulmuş sarımsak tanelerinin zeytinyağında saklanabileceğidir. Kabukları soyulmamış sarımsak normal şartlarda serin, karanlık, kuru ve iyi havalandırılan bir alanda 3-5 ay kadar bozulmadan saklanabilir.
Soğutucuda Soyulmuş dişleri saklama
Soyulmuş sarımsak dişlerini 15 ila 22 derece arasındaki sıcaklıklarda iki ila üç hafta süreyle şeffaf plastik kaplarda güvenle saklayabilirsiniz.
Ezilen sarımsaklar cam kavanoza koyulur. Üzerine zeytinyağı eklenerek güneş gören bir yere kavanoz yerleştirilir. Günde bir iki kez tahta kaşık kullanılarak karıştırılır. 15-20 gün bekletilen sarımsak yağı kullanıma hazır hale gelir.
İlgili 42 soru bulundu
Sarımsakların kabuklarını soyun ve ölçünüze göre bir kavanoz içine alın. Kavanozun yarısını zeytinyağı ile doldurun. Zeytinyağına karışan sarımsak kokusu ile yemeklerinize lezzet katabilirsiniz. Ayrıca sarımsakları anında kullanmak istediğinizde de kavanozdan alıp tüketebilirsiniz.
Kemik ve eklem ağrılarına müdehale ediyor, Vücut savunma mekanizmasını güçlendiriyor, Metabolizmayı hızlandırıyor ve daha pek çok fayda sağlıyor. Zeytinyağı ve sarımsak karışım faydaları arasında en çok bilineni saç dökülmesine iyi gelmesidir.
Kavanozda Sarımsak Nasıl Saklanır? Bir kavanoza koyduğunuz sarımsakların üzerini geçecek şekilde zeytinyağı ilave edin ve ağzını sıkıca kapayarak buzdolabında saklayın.
Yağ karışımından iki yemek kaşığı alın ve saç derinize hafifçe masaj yapmaya başlayın. 15 dakikalık masajdan sonra, saçınız boyunca sürün ve 30 dakika daha bekletin. Hafif bir şampuanla yıkayın. En iyi sonuç için haftada 3 kez kullanın.
Sarımsaklarınızın kabuklarını güzelce soyun ve yıkayın. Yıkadıktan sonra mutlaka kuru ve temiz bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla tamamen kurulayın. Tamamen kuruduklarından emin olduktan sonra sarımsaklarınızı dondurucuya koymaya uygun, kapaklı ve hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetlerine aktarın.
Özellikle kış aylarında geçmek bilmeyen öksürük krizlerine sarımsak doğal ve etkili bir antibiyotiktir. Zeytinyağı ile birleştiğinde tam bir şifa deposu haline gelir. Hem yiyerek tüketildiğinde, hem ayak altına uygulandığında olumlu sonuç verir.
Zeytinyağını saklamanın en ideal yolu nem olmayan, oda sıcaklığında, ağzı sıkı bir şekilde kapalı olarak, teneke (tercihen laklı teneke), seramik ya da renkli cam kutularda saklamaktır.
Bunun için yapmanız gereken, kabuklu sarımsaklarınızı, kuru, serin, iyi hava alan karanlık bir yerde saklamaktır. Bu durumda ilk akla gelen saklama yeri buzdolabı olsa da, sarımsak buzdolabına konmaz. Oda sıcaklığında ve fırın, ocak gibi ısı kaynaklarından uzakta tutulmalıdır.
Bir baş kabuklu sarımsağı, doğru koşullarda sakladığınızda 6 aya kadar dayanır. Bir diş kabuklu sarımsağın saklama ömrü ise 3 hafta kadardır. Ancak kabuğu soyulmuş sarımsak, hızla bozulmaya başlar. Soyulmuş ancak bütün haldeki sarımsak dişleri, buzdolabında bir hafta kadar dayanır.
Hafifçe ezdiğiniz sarımsakları cam, ağzı hava almayacak şekilde kapanabilen bir kavanoza aktarın, üzerine de 4 çay bardağı kadar zeytinyağını ilave edin ve kapağını kapatın. Ardından güneş görebileceği bir yerde (pencere önü gibi) kavanozu 15-20 gün bekletin.
Özellikle kış aylarında geçmek bilmeyen öksürük krizlerine sarımsak doğal ve etkili bir antibiyotiktir. Zeytinyağı ile birleştiğinde tam bir şifa deposu haline gelir. Hem yiyerek tüketildiğinde, hem ayak altına uygulandığında olumlu sonuç verir.
5 -6 diş doğal olduğuna inandığımız sarımsağı iyice ezin ve macun haline getirin. Ardından üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyun. Biraz dinlendirin. Bu aşamaların ardından, karışımızın kullanım için hazır olacaktır.
Birkaç damla sarımsak yağı, bir yüz maskesi içeriğine eklenir. Ardından bu karışım ya da macun yüze uygulanır. 10 dakika kadar böyle bırakıldıktan sonra soğuk su ile yıkanır. Akneler ve yaralar tedavi edilinceye kadar günlük olarak bu tekrar edilir.
Sarımsakları en uzun süre saklamanın yolu buzlukta muhafaza etmektir. Ancak bu yöntemde saklanan sarımsaklar, cacık, salata, sos gibi pişirilmeyen yemeklerde fazla tercih edilmez. Eğer yine de salatalarda kullanmak istiyorsanız, çözünmesi için uzun süre beklemeniz gerekir.
HAZIRLANIŞI: Limon suyunu, klorsuz suyu ve maydanozları sapları ile beraber blenderdan geçirin. Ortaya çıkan yeşil karışımı sabahları karnınıza doyurmadan 10-15 dakika kadar önce tüketin. 15 gün boyunca düzenli olarak uyguladıktan sonra 3-4 gün mola verip bir 15 gün daha uygulayın.
Çiğ sarımsak ve zeytinyağı karışımı metabolizmanızı hızlandıracak ve bu sayede daha çok kalori yakmanızı sağlayacak eski bir kilo verme tedavisidir. Bu tarif birçok yararının yanı sıra kötü kolesterolü (LDL) ve yüksek tansiyonu düşürecek etkiye sahip olan antioksidanlar, mineraller, ve temel yağ asitlerini içerir.
Sarımsak limon zeytinyağı karışımı neye iyi gelir? Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelen limon sarımsak kürü damar tıkanıklıklarını açıyor, damar iltihaplarını iyileştiriyor. Kötü kolesterolü düşürüyor, hipertansiyonu önlüyor. Beyin hücrelerini yeniliyor, felç riskini azaltıyor.
Saça uygulanan sarımsak kürleri saçların yeniden çıkmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca sarımsaklı şampuanları da kullanabilirsiniz. Zeytinyağının saç derisini ve saç tellerini yumuşatıcı etkisi bulunmaktadır.. Özellikle yıpranmış ve kolay kırılan saçların bakımında kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri