Kadınlarda insülin direncini azaltarak doğurganlığın artırılmasına katkıda bulunur. İncir: İncirin içerisindeki A vitamini, C vitamini ve B vitamini yumurta kalitesini artırmada etkilidir.
Kansızlıktan, sindirim sorunlarına, kadın hastalıklarından kalp hastalıklarına ve kansere kadar pek çok rahatsızlık için önerilen kuru incir kürünün genel faydaları şöyledir: Yumurta gelişimine yardımcı olur ve hamile kalmayı kolaylaştırır. Kaliteli yumurtaların artmasına yardımcı olur.
Tıbbın atası sayılan Hipokrat ve eski Yunan dönemlerinden bu yana, incirin doğurganlığı arttırdığına inanılırdı. Bilimsel kanıtlar da, bu bilgiyi destekliyor ve incirin içerdiği demir sayesinde, yumurtlama döneminde sayıyı arttırdığını ve daha da önemlisi, oluşan yumurtaların sağlıklı olmasını sağladığını belirtiyor.
Sağlıklı beslenme, düzenli spor, protein ağırlıklı beslenmek, sigara içmemek, özellikle 40 yaşından sonra hekim önerisiyle bazı antioksidan ilaçların kullanılması yumurta rezervinde elde edeceğimiz yumurta kalitesine mutlaka olumlu etkisi olacaktır.
Doğal ve kolay bir şekilde yapılan incir kürünün sağlığa pek çok yararı bulunmaktadır. Özellikle kadın hastalıklarının giderilmesinde önemli bir yeri olan incir kürü doğurganlığı yüksek oranda arttırmaktadır. İncir kürü eğer düzenli kullanılır ise hamile kalmayı kolaylaştırır.
İlgili 29 soru bulundu
Bu sebeple beslenme uzmanları, özellikle hamilelerin ve gelişim çağındaki çocukların her gün 7 zeytin ve 1 incir tüketmelerini öneriyor.
Kürün hazırlanışı çok kolay. Küçük bir kavanoza 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. 2 adet kuru inciri dilimleyip zeytinyağına ilave edin. Karışımı, 1 gün boyunca bekletin ve sabah aç karna, incirleri yiyin. Yediğiniz incirlerin yerine yenisini koyun ve bir ay boyunca her gün bu formülü tekrar edin.
Kaliteli bir yumurta için yumurtalıklara oksijenden zengin kan gitmesi gerekir. Kan akımını artırmak için günde 8 su bardağı su içmeli ve egzersiz yapılmalıdır. Ayrıca üreme organlarına giden kan akımını artırmanın en iyi yollarından biri de masajdır.
Folik asit, yalnızca hamile kalmaya çalışılan dönemde değil, hamileliğin ilk üç ayında da alınması tavsiye edilen bir vitamindir. Folik asit hamile kalma şansını artırdığı gibi, hamilelik esnasında da bebeğin omurilik gelişimi bakımından büyük önem taşır.
Yumurtanın hem kalitesini ve sayısını artırmak için öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Özellikle içerdikleri kolin, inositol, folik asit, omega 3, A ile D vitamini ve aminoasitler sayesinde yumurta kalitesini artıran faydalı besinleri düzenli olarak tüketmek çok önemli.
İncir. Cinsel gücü artıran çok güçlü afrodizyaklardan biri de incir. E ve B vitaminleri açısından çok zengin. Sindirimi kolaylaştıran incir cinsel yaşamınızı renklendirmenize de yardımcı olacak.
İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır.
Özellikle ıspanak, brokoli, lahana, kuşkonmaz, marul, karnabahar demir ve folik asitten zengin besinlerdir. Omega 3'den zengin besinler yumurta kalitesinde ve embriyo tutunmasında etkinliği ispatlanmıştır. Uskumru, sardalya, hamsi, alabalık, somon gibi omega 3'den zengin besinler haftada 2 kez tüketilmelidir.
Kuru İncir Cinsel Gücü Artırır mı? Geniş bir yelpazede faydalar sunan kuru incir erkeklerde cinsel gücü arttırmaya yardımcıdır. Sperm kalitesinin arttırılmasında destekleyici rolü bulunur.
Yumurta kalitesini artırmak için; mercimek, bezelye, fasulye, ceviz, fındık, muz ve yeşil yapraklı sebzeler gibi magnezyum bakımından zengin besinler tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Ayrıca doğal maden suları da magnezyum bakımından zengin bir içecektir. Günde bir su bardağı doğal maden suyu tüketebilirsiniz.
Daha fazla lif yemek, hemoroid gibi hamilelik sorunlarından kaçınmanıza da yardımcı olur. Hamilelik sırasında her gün 25 ila 30 gram lif açısından zengin yiyecekler yemelisiniz. İyi haber şu ki, 2-3 adet kuru incir zaten size 14.6 gram lif sağlıyor.
Yumurtaların tembelliği için doğal olarak tüketebileceğiniz yeşil sebzeler Ispanak, karalahana, brüksel lahanası, kuşkonmaz ile marul gibi yeşil sebzeler folik asit ve demir içerikleriyle yumurta kalitesinin artmasına yardımcı olabiliyor. Soğan kürü de bu doğal tedaviler arasında tercih edilebilir.
Folik asit saat kaçta içilmeli, diye de merak edebilirsin. Folik asit tabletlerini belirli bir saat olmadan, sabah veya akşam saatlerinde almak tavsiye ediliyor.
Yumurtalık rezervi konusunda azalma yaşayan kadınların genel olarak kullandığı bitkisel formüllerin başında soğan kürü yer almaktadır. Soğan kürü aynı zamanda yumurtalıklarda bulunan çikolata kistlerinin de parçalanarak yok olmasına katkı sağlar.
Yoğurt, peynir, ve süt gibi gıdalar özellikle tüp bebek tedavisi sürecinde embriyonun sağlığı açısından son derece önemlidir. Baklagiller, kırmızı et ve yumurta gibi protein deposu besinler ve yulaf, pirinç ve mısır gibi tahıl grupları yumurta kalitesini önemli ölçüde etkilemektedir.
Vücut ağırlığınız, fiziksel aktiviteniz, sigara ve alkol , beslenme şekli hepsinin AMH seviyesi üzerinde etkisi vardır. Selenyum ve E vitamini gibi antioksidan özelliği olan vitamin mineraller AMH seviyesini destekleyebilir. Bu nedenle takviyenizi doğru seçmelisiniz.
Yumurtalık veya rahim kisti olan veya tüplerde tıkanıklık olan bayanlarda kırmızı yonca bitkisinin özü ve çayı tercih edilebilir. Kırmızı yonca, lenfatik kanalların açılmasına yardım eder. Bu şekilde kısırlık destek tedavisine katkısı olur.
A, B ve C vitaminleri başta olmak üzere; içerisinde sodyum, potasyum, magnezyum ve demir bulunan, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir meyve olan incir, gebelik döneminde tercih edilebilecek meyvelerin başında gelir.
Hamileler kendi sağlığını korumak ve bebeğin gelişimini sağlıklı tamamlamak için incir tüketmeleri faydalı olacaktır. Çinko, potasyum, kalsiyum, demir ihtiyaçlarının bir kısmını incirden karşılayabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri