İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır.
İncir yüksek miktarda lif içerir. İncir gibi lif açısından zengin besinlerin çok fazla miktarda tüketilmesi karın ağrısı, ishal, mide krampı gibi problemlere yol açabilir.
Taze İncir Günde Kaç Tane Yenmeli? 1 adet incir (65 gr.) ortalama 1 porsiyon olarak değerlendirilebilir. Günde 2 ya da en fazla 3 tane yenmesi tavsiye edilir.
Mideye iyi gelir
Kuru incir, zengin B6 vitamin kaynağı olduğundan vücuttaki kolesterol seviyesini koruyarak, gıdaların kolay sindirilmesini sağlamaktadır.
- Lifli ürünlere alerjisi olan kişilerin incir tüketiminden uzak durmaları gerekir. Nedeni ise incirin yüksek oranda lifli bir meyve olmasıdır. - İncir çok hassas vücut yapısına sahip kişilerde alerjiye neden olabilir. İncir tüketiminden önce alerji testi yaptırılmasında fayda olacaktır.
İlgili 39 soru bulundu
İncirle birlikte 1-2 bardak su içilmesi bağırsak hareketliliğini daha da artırmaya fayda sağlar.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
İncir tüketmek hapşırma veya öksürük, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, karın ağrısı ve kolik gibi alerjik belirtilere neden olabilir.
Bunlara ek olarak kuru kayısı, kuru incir, kuru erik, kuru üzüm gibi fruktoz oranı yüksek kuru meyvelerde gaz yapan besinler arasında yer alır.
Günde ne kadar kuru incir yenmeli? Meyve tüketiminde çeşitlilik sağlamak önemlidir. Günlük ortalama 3 porsiyon meyve tüketimi öneriler arasındadır. Günde 2 adet kuru veya taze incir, ara öğünlerde ya da kahvaltıda rahatlıkla tüketilebilir.
İncirin bulundurmuş olduğu yüksek oranda lif ile bağırsakları temizler ve kabızlığa iyi gelir. 21) Tansiyonu düşürür. Yüksek tansiyon hastalığı olanların diyetlerine inciri eklemesi tavsiye edilir.
İncir oldukça faydalı antioksidan bir meyvedir ve bu meyvenin kurusuyla hazırlanan kür de bir o kadar faydalıdır. Özellikle hamile kalmak isteyen kadınların kullandığı incir kürü, kan yapıcı özelliğe sahiptir.
1 orta boy incir yaklaşık 1 gram diyet lifi içerir ve buda günlük ihtiyacımızın %6'sını karşılayabilir. Lif ve liften zengin besinler kilo yönetiminde olumlu etkiye sahiptirler. İncir gibi diyet lifinden zengin besinler kilo verme ve koruma programlarında porsiyon kontrolü yapılarak kullanılabilir.
İncirin ishal yapma potansiyeli kişiden kişiye değişebilir. Genel olarak, taze veya kuru incirler sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olabilir ve kabızlıkla mücadelede faydalı olabilir. Bununla birlikte, bazı insanlar incir tükettikten sonra ishal gibi sindirim sorunları yaşayabilir.
İncir, suyu çok fazla seven kökleri uzun ve dayanaklı bir ağaç olduğundan özellikle betondan yapılmış kanalizasyon borularının bir numaralı düşmanıdır. Kökleri boruları delerek içeri girer ve ciddi hasarlar verir.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, ancak kilo verme sürecinde olan kişilerin ve diyabet hastalarının inciri günde bir porsiyondan (bir adet) fazla tüketmemeleri gerektiği uyarısında bulunarak, şunları söylüyor: “Bunun nedeni ise incirin kan şekerini hızlı yükselten ve yine hızlıca düşüren bir meyve olması.
Meyveler arasında en yüksek lif özelliğine sahip incir, hemoroid (basur) hastalığına faydalıdır.
Bu meyvelerden biri olan incir, faydaları nedeniyle göz kamaştırıyor. Bulundurduğu antioksidanlar sayesinde damarları temizleyen incir, aynı zamanda bağırsaklar için de çok faydalı. Ülkemizde havaların ısınmasıyla birlikte başta yeşil erik, çilek ve yeni dünya gibi meyveler, raflardaki yerini almaya başladı.
Fasulye, soğan, brokoli, lahana, karnabahar, enginar, kuşkonmaz, armut, elma gibi tüketilen yüksek lifli gıdalar, bireylerde gaz oluşumuna ve beraberinde gaz sancısına sebebiyet verir.
Aşırı duyarlı kişilerde incir ya da incir bitkilerinin deri teması alerjik reaksiyona neden olabilir. İncir ağacının yaprak ve kök özsuyu, meyveye ve ağacın diğer kısımlarına göre daha fazla alerjik reaksiyona neden olur. Olgunlaşmamış meyvede var olan lateksin kullanılması da alerjik reaksiyona neden olabilir.
Güçlü bir lif kaynağı olan incir ise mideye iyi gelir. Zeytinyağlı incir sindirim sistemini düzenleyerek midenin rahatlamasını sağlar. Sindirim sistemine iyi gelen zeytinyağlı incir her türlü mide ağrısını da kısa bir sürede gidermeye yardımcı olacaktır.
Kansızlığa karşı etkilidir. Doğal afrodizyaktır. İçerdiği bol lif ve düşük kalori nedeniyle kilo vermeye yardım eder.
"Kadınlarda cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler; muz, zencefil, çilek, bal, avokado, havyar, istiridye, vanilya, kırmızı biber, kuşkonmaz, yumurta gibi besinlerdir. Bu besinler; kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttıran besinlerdir.
İncirdeki yüksek çinko içeriği, testesteron seviyesini yükseltmeye yardımcıdır ve dolayısı ile sperm sayısının artışına da olumlu katkıda bulunabilir.
Araştırıcılar, böyle hayvanların incir yaprağı ekstraktları ile beslenmesi durumunda kan şekerinin düştüğünü, sperm hareket ve morfolojisinin de anlamlı derecede düzeldiğini gösterdiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri