Merhaba Osman, Adım Jaspreet Singh. Hayır, zip dosyasını açmadıysanız virüs bulamazsınız. Kötü amaçlı yazılımın, sisteme bulaşması için gerçek dosyayı açarak yürütülmesi gerekir, sadece indirmesi bir enfeksiyona neden olmaz.
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler. Virüslü bir bilgisayar antivirüs programları ile taratılarak tespit edilebilir.
PDF dosyaları doğrudan virüs içermemekle birlikte zararlı bir yazılım içeren dosyaların linkini barındırabilir. Eğer telefonda, PDF açan uygulamada bir güvenlik açığı varsa o zaman PDF dosyası açıldığında otomatik olarak zararlı yazılım telefona indirilebilir.
Çok yüksek ihtimal bulaşmaz.
Svchost.exe, bilgisayarınızı ele geçiren bir virüs veya yapay zeka değildir, ancak bazı kötü amaçlı yazılımcılar svchost.exe hizmetine kötü amaçlı dosyalar ekleyebilirler.
İlgili 24 soru bulundu
Virustotal eklentisi ile Chrome ve Firefox üzerinden sadece sağ tuşla tıklayarak dosya veya web sitesini virüs taramasından geçirebilirsiniz. .rar ve . zip formatında şifeli dosyaları virüs taramasından geçirmek mümkün değil. Bu dosyaları ancak şifresini açtıktan sonra taratabilirsiniz.
Siber saldırganların zararlı yazılımları hedeflerine ulaştırmak için sık kullanılan dosya tiplerini tercih ettiği, 2020'de web üzerinden en çok '.exe', e-posta yoluyla ise '.doc' uzantılı dosyalar aracılığıyla zararlı yazılım gönderildiği bildirildi.
VPN kullansanız bile aşağıdaki risklere maruz kalabilirsiniz: Truva atı virüsü Botlar. Zararlı yazılımlar.
Görsellerden virüs bulaşması imkansız.
Kesinlikle virüs içermeyen dosya türlerine örnek olarak ses dosyaları (*.mp3, *.wav, *.mid), metin dosyaları ( *.txt, *.pdf, *.ini,*.log), resim dosyaları ( *.bmp, *.jpg, *.gif, *.ico), film dosyaları ( *.mpg, *.mpeg, *.avi, *.asf) örnek olarak gösterilebilir.
Eğer kuzeninizin indirmiş olduğu PDF dosyalarında bir güvenlik açığı varsa ve bu güvenlik açığından dolayı da PDF dosyalarının içerisine exploit eklendiyse, PDF dosyalarında tehdit olma ihtimali yüksek olur. Kuzeniniz, içerisinde tehdit bulunan PDF dosyasını açtığı anda sistem içerisinde aktif olmaya başlayabilir.
3. PDF dosyaları
Oysa PDF'ler de kötü amaçlı yazılım gizleyebilir. Bu format, JavaScript dosyaları oluşturmak ve çalıştırmak için kullanılabilir. Dahası, siber suçlular PDF dosyalarına kimlik avı bağlantıları saklamaya da bayılır.
Flash diske virüs bulaşır mı? diye merak ediyorsanız yazımıza göz atmaya devam edebilirsiniz. Virüs bulaşmış olan bir bilgisayara flash diskinizi taktığınız zaman taşınabilir belleğinize virüs bulaşabilir. Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur.
Resim indirilip açılmadığı sürece sorun olmaz. Ki siz ekran görüntüsü almışsınız hayır sorun teşkil etmez.
Şimdi detaylı olarak incelediğimiz zaman virüs olayı kesinlikle bulunmamaktadır. Bu durum genel olarak yanlış algılansa da Google botlarına hiçbir şekilde virüs bulaşmamaktadır.
Akıllı telefonlardaki virüslerin neden olabileceği zararlar
Bir telefon virüsü, bankacılık işlemlerindeki şifrelenmiş verileri kırmaya ve elde ettiği verileri başkalarına göndermeye çalışabilir. Bazen kötü amaçlı yazılım, kredi kartı işlemleri sırasında ekranda görünen şifre bilgilerini yakalamaya çalışabilir.
Hectopat. Hocam gmail adresine virüs bulaşmaz.
Evet, VPN kullanımı kesinlikle güvenlidir. VPN internetteki verilerinizi ve gizliliğinizi korumak için en iyi araçlardan biridir. İnternet kısıtlamaları sıkı olan bazı ülkeler VPN'leri yasakladığı için, dünyadaki birkaç ülkede güvenli olmasına rağmen VPN kullanmak yasal değildir.
VPN yasal mı? Türkiye'de VPN kullanmak, kanunda bu noktaya parmak basan herhangi bir hüküm olmaması nedeniyle teknik olarak yasal. VPN'e yönelik kanun aracılığıyla belirtilen bir suç olmadığından VPN kullanmanın karşısında yasal bir engel bulunmuyor.
Svchost.exe aslında "service host" (servis ana bilgisayarı) anlamına gelir ve çoğu Windows uygulaması tarafından kullanılan bir dosyadır. Buna rağmen, kötü amaçlı yazılım geliştiricilerin algılanmayı önlemek için svchost.exe servisine kötü amaçlı dosyalar ekledikleri bilindiğinden genellikle virüs olduğu düşünülür.
Musallat.exe virüsü windows işletim sistemlerinde görev yöneticisine erişimi engelleyen, özellikle USB belleklere bulaşan ve usb bellekler üzerinden başka bilgisayarlara bulaşan bir virüstür. Teknik olarak Trojan.Agent/Gen-Malagent türünde bir zararlıdır.
'Kötü amaçlı yazılım' olarak da bilinen zararlı yazılım; bir cihaz, ağ ya da hizmete zarar vermek, kişisel bilgileri (bankacılık şifreleri gibi) ele geçirmek gibi niyetlerle tasarlanan herhangi bir dosyaya ya da programa deniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri