Sütun İndis Sayısı, bir eşleşme bulunursa döndürülmesini istediğiniz arama sütununun sağında yer alan sütunların sayısıdır.
İNDİS(dizi, satır_sayısı, [sütun_sayısı])
Bir hücre aralığı veya dizi sabitidir. Dizi yalnızca tek bir satır veya sütun içeriyorsa, ilgili satır_sayısı veya sütun_sayısı bağımsız değişkeni isteğe bağlıdır.
=İNDİS() Formülü
Excel'de bir listede kaçıncı sırada olduğu belirtilen bir verinin değerini gösterir. anlamına gelmektedir.
Bu formülü parçalayarak incelemek istersek: =İNDİS($C$3:$E$14 - ifadesi C3:E14 aralığındaki verilerde değer aradığımızı söyler. Burada hangi değeri aradığımız Kaçıncı işlevlerinden gelecek sonuca göre İndis getirecektir.
TEYZE GIDA hücresi için formül; =İNDİS(A1:N37;13;2)
İlgili 36 soru bulundu
Sütun İndis Sayısı, bir eşleşme bulunursa döndürülmesini istediğiniz arama sütununun sağında yer alan sütunların sayısıdır.
Üst simge için Ctrl, Shift ve Artı işareti (+) tuşlarına aynı anda basın. Alt simge için Ctrl ve Eşittir işareti (=) tuşlarına aynı anda basın.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
BAĞ_DEĞ_SAY işlevi sayı içeren hücre sayısını ve bağımsız değişkenler listesindeki sayıları sayar.
KAÇINCI Fonksiyonu, aradığınız bir değerin, aradığınız aralıkta, kaçıncı sırada olduğunu bulmak için kullanılır. =KAÇINCI(aranan_değer;aranan_dizi;eşleştir_tür) şeklindedir.
INDEX Fonksiyonu
=INDEX() fonksiyonu sütun ve satır numarasına göre tablodaki bir hücrenin değerini döndürür. Yukarıdaki görselde yer alan formül =INDEX(A2:E11;2;3) ile seçili alanın (A2:E11) 2. satır ve 3. sütunundaki değeri edinebiliriz.
Match Fonksiyonu
Match fonksiyonunu Vlookup fonksiyonundan ayıran temel özellik, üst tabloda da göreceğiniz gibi aramanın sadece bir sütunda yapılabilmesi. Ayrıca fonksiyon, değer olarak hücredeki değeri değil, bulduğu satırın indisini geri döndürür.
Sorun: Arama değeri, dizideki en küçük değerden daha küçük. ralık_bak bağımsız değişkeni DOĞRU olarak ayarlanmışsa ve arama değeri dizideki en küçük değerden daha küçükse #YOK hatası görürsünüz. DOĞRU, dizide yaklaşık bir eşleşme arar ve arama değerinden daha küçük en yakın değeri döndürür.
Bir dizide herhangi bir elemanın yeri elemana bir sıra numarası vererek belirlenir. Elemanın dizi içindeki yerini belirleyen bu bilgiye indis denir.
aşağı saymak {fi.}
EĞERSAY FORMÜLÜ
Verilen ölçütlere uyan bir aralık içindeki boş olmayan hücreleri sayar. ∎ Belirtilen aralıktaki değerleri belirtilen ölçütü sağlayan hücrelerin sayılmasını sağlar. Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
Bu işlev yalnızca yeni Google E-Tablolar'da kullanılabilir. Birden çok ölçüte bağlı olarak bir aralıktaki sayımı döndürür.
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
XLOOKUP işlevi, arama aralığında eşlemenin bulunduğu konuma dayalı olarak sonuç aralığındaki değerleri döndürür. Hiçbir eşleme bulunamazsa en yakın eşlemeyi döndürür.
col_index_num , döndürülecek değeri içeren aralıktaki, table_array öğesinin en solundaki sütun için 1 ile başlayan gerekli (required) bir sütun numarasıdır.
Klavye kısayolları: Üst simge veya alt simge uygulama
Üst simge için Ctrl, Shift ve Artı işaretine (+) aynı anda basın. Alt simge için Ctrl ve Eşittir işaretine (=) aynı anda basın.
Seçili metne hızlıca üs veya indis uygulamak için klavye kestirmelerini kullanabilirsiniz. Üs için Kontrol-Shift-Komut-Artı İşareti (+) tuş birleşimine basın. İndis için Kontrol-Komut-Eksi İşareti (-) tuş birleşimine basın.
Excel 2016'da CTRL+H veya Değiştir düğmesi, Bul ve Değiştir iletişim kutusundaki Bul sekmesini açıyor.
Excel'de sütun harfleri A ile başlar ve XFD ile biter ki bu da 16.384 adet sütun demektir. Satır numaralarıda 1'den başlar ve 1.048.576 'da biter. Yani bir Excel sayfasında 1.048.576 satır, 16.384 Sütun bulunmaktadır. Excel'in bir sayfasında 17.179.869.184 adet hücre vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri