- İnfial: Birine gücenme, ona içerleme ya da kızgınlık duyma. - İnfiale Kapılmak: Kızgınlık ve öfke duymak.
infial teriminin Türkçe Türkçe sözlükte anlamı
(Bir eser, müessirine nisbetle fiildir. Zuhur ettiği yere nisbetle infialdir.)
(arapça) gücenme, etkilenme anlamları dışında türkçe 'de öfkelenme, kabına sığamama gibi anlamlarda da kullanılan sözcük.
Kızgınlık hissetme, içerleme. 2. Bir şeyden etkilenme. 3. (felsefe) Dış kaynaklı etki veya bu etkinin sonucu, edilgi.
İnfial uyandırmak DEYİMİ AÇIKLAMASI
kızgınlığa yol açmak, öfke yaratmak.
İlgili 25 soru bulundu
- İnfial Uyandırmak: Kızgınlığa yol açacak işler yapmak, öfke yaratmak.
İnfilak kelimesi dilimize Arapçadan geçmiş bir kelimedir. Kökeni Arapça patlama anlamına gelen bir kelimedir. TDK sözlüklerine göre infilak kelimesi patlama, ani ve güçlü patlama anlamına gelmektedir.
Bir suçu işleyememekten dolayı duyduğu infialden, failin işlemeyi kastettiği suçun kendisine kazandıracağını düşündüğü, asla meşru olmayan menfaatlerden yoksun bırakılma gibi bir duygunun doğurduğu infialle adam öldürme suçunu işlemesi anlaşılır.
Bu kelime genellikle infiğal, infaal şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı infial şeklinde olmalıdır.
Kelime Anlamı: Muhit kelimesi, çevre, etraf veya çevresel faktörler anlamına gelir. Bir yerin çevresi veya etrafındaki ortamı ifade eder. Kökeni: "Muhit" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça'da "محيط" (muhit) kelimesi çevre veya etraf anlamına gelir.
Hayvan itlafı (itlaf, öldürmek demektir) bir grup içinde üreyebilecek olan hayvanların belirli kriterlere uygun olarak ortadan kaldırılması sürecidir.
Telef, yok etmek anlamına gelirken itlaf, öldürmek, bozmak, fitne çıkarmak ve mahvetmek demektir. Bu kelime mecazen gereksiz yere para harcamak, lükse kaçmak ve israf etmek manasına gelir.
(Ar. luzūc “yapışmak” ve nispet eki -і ile luzūcі) Yapışkan, yapışıp uzayan, lüzûcetli: Katran gibi donuk, lüzûcî, kerpiç gibi bir adam (Cemil Meriç).
Kelime Anlamı: Müphem kelimesi, anlaşılması zor, belirsiz veya açık olmayan bir şeyi ifade eder. Genellikle net olmayan veya anlamı belirsiz olan bir konuyu tanımlamak için kullanılır. Kökeni: "Müphem" kelimesi Arapça kökenlidir.
Kanun koyucu, 5237 sayılı TCK'nın 42–44. maddelerinde suçların içtimaına yer vermiştir. Kanunun 42. maddesinde bileşik suç, biri diğerinin unsurunu veya ağırlaştırıcı nedenini oluşturması dolayısıyla tek fiil sayılan suç olarak tanımlanmıştır.
Hakaret suçu, Türk Ceza Kanunu (TCK) madde 125/f.1'e göre, bir kişiye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişiyi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırır.
”. Çevre Kanunu'nun 26. maddesine göre; “(1) Bu Kanunun 12 nci maddesinde öngörülen bildirim ve bilgi verme yükümlülüğüne aykırı olarak yanlış ve yanıltıcı bilgi verenler, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Patlayıcı maddelerin yanma reaksiyonudur. Çok hızlı yanma olarak da tabir edilir.
Türkçedeki kullanımıyla mülahaza, bir konuyu düşünme, değerlendirme veya göz önüne alma eylemini ifade eder. Kelimenin Anlamı: Mülahaza, bir konuyu veya durumu dikkate alma ve derinlemesine düşünme anlamına gelir.
Dinin ilke, yargı ve değerlerine yönelik aşağılayıcı tavır anlamında terim. Din adına tebliğ ettiği konularda peygamberi tasdik etmemek, onaylamamak anlamında bir terim.
lüften [lüftend|gelüftet] {fiil} havalandırmak {fi.}
sıf. Bulunması veya yapılması lâzım olan, gerekli: Bu konuşmayı lüzumlu buluyorum, lüzumlu, faydalı ve hatta zevkli (Refik H.
lüksü olmamak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: yapılan bir işte geri dönülemeyecek bir noktada olmak. bir şeyi yapmaya hakkı olmamak. bir şeyin yapılması göze alınamayacak bir noktada olmak.
İktifa yetinme anlamına gelmektedir. İktifa kelime olduğu kadarını yeterli bulma, bulduğundan fazlasını istememe yani kâfi görme anlamları taşımaktadır.
Spesifik sözcüğü; özellikli, sadece bir çeşide, bireye, olaya has olan ve o çeşidin kendine has yanlarını oluşturan veya özel, özgül, ayrıt edici manalarını taşımaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri