Grip (influenza) tedavisinde antibiyotikler etkili değildir ve çoğu zaman gereksiz olarak kullanılmaktadır.
Dinlenmek, ılık duş almak, bol sıvı tüketmek, et suyu, tavuk veya paça çorbası içmek, sarımsak yemek, portakal, limon ve mandalina gibi C vitamini içeren besinler almak, ekinezya, nane-limon veya ballı zencefil çayı tüketmek grip hastalığını iyileştirmeye yardımcıdır.
Domuz gribi, herhangi bir tedavi uygulanmaksızın kendiliğinden iyileşebilir. Ancak risk grubundaki kişilerde, mutlaka domuz gribi tedavi edilmelidir.
Grip olduğunuzda lütfen hekiminize başvurmadan ateş düşürücü ilaçlar ya da antibiyotikler kullanmayın. Ateşlendiğinizde mutlaka istirahat edin; böylece daha hızlı toparlanabilirsiniz.
Ateş, genellikle 3-5 gün sürer. Yorgunluk ve halsizlik daha uzun sürebilmesine rağmen sağlıklı kimselerde grip semptomları yaklaşık bir hafta sürer. Altta yatan hastalığı, bağışıklık yetmezliği olanlarda, küçük çocuklar ve yaşlılarda yaşamı tehdit edici komplikasyonlar gelişebilir.
İlgili 22 soru bulundu
ENFLUVİR'in etkin maddesi oseltamivir'dir. ENFLUVİR “nöraminidaz inhibitörleri” denen bir ilaç grubuna dahildir. Bu ilaçlar grip virüsünün vücudun içinde yayılmasını engeller. Bu ilaçlar, grip virüsü enfeksiyonu belirtilerini dindirir veya engeller.
Yıllardır kış aylarında grip olduğumuzda etken sıklıkla influenza A (H3N2) virüsüdür. Halk arasında domuz gribi olarak anılan hastalık ise normal gribe çok benzeyen influenza A (H1N1) virüsünün sebep olduğu griptir. Halen mevsimsel grip etkeni olarak kabul edilmektedir.
Ne zaman antibiyotik kullanılmalı? Üst solunum yolu enfeksiyonlarında antibiyotik kullanımının yeri yok. Antibiyotikler bakterilere karşı etkili ilaçlardır. Ancak üst solunum yolu enfeksiyonlarının çoğunluğu viral olduğu için antibiyotik almak gereksizdir.
Sağlık Bakanlığı - Hayır! Antibiyotikler soğuk algınlığı veya gripte yararlı değildir. Virüsleri öldürmez. | Facebook.
Etkenler çoğunlukla M.pneumoniae ve C.pneumoniae olduğundan 7-14 gün bir oral makrolid (roksitromisin, azitromisin, klarit- romisin) veya tetrasiklin-doksisiklin önermekteyiz.
İnfluenza Tedavisinde Neler Yapılır? İnfluenza hastalığı virüs enfeksiyonuna bağlı olduğundan tedavide antiviral ilaçlar kullanılır ve semptomatik tedaviler uygulanır. Oseltamivir, zanamivir gibi antiviral ilaçlar virüse doğrudan etki göstererek enfeksiyonun giderilmesine yardımcı olur.
"Antibiyotiklerin soğuk algınlığı ve grip tedavisinde hiçbir yararı yok" İnfluenza virüslerine bağlı gelişen gripte ise hastalığın boğaz ağrısı ile başladığını, buna karşın 38,5 ve üzeri derecelerde ateş, şiddetli kas ağrısı, baş ağrısı ve hatta eklem ağrısıyla seyrettiğini söyledi.
influenza virüsünün neden olduğu, Burun, bronşlar ve akciğerden oluşan solunum sisteminde meydana gelen, Ani olarak 39°C üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtiler ile başlayan, Yüksek derecede bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığıdır.
Özellikle terlemek soğuk algınlığının yarattığı ateşi düşürmeye yardımcı olur. Ardından alınacak ılık bir duş ise bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlayarak soğuk algınlığının geçmesini sağlar.
Grip durumunda ilk belirtilerden biri yüksek ateş şikayetidir ancak soğuk algınlığında yüksek ateş, genel vücut ağrısı, yorgunluk ve öksürük gibi pek çok şikayet daha nadiren görülür. Soğuk algınlığı varlığında sıklıkla burun tıkanıklığı, hapşırma ve boğaz ağrısı gibi hafif belirtiler meydana gelir.
Genellikle, influenza tedavisinde antivirale ek olarak destekleyici önlemler uygulanır. Doktorlar, dinlenme, bol miktarda sıvı tüketimi ve beslenme önerilerinde bulunur. Bununla birlikte, C vitamini gibi bağışıklık sistemini güçlendiren takviyeler de önerilebilir.
organizmaların neden olduğu bakteriyel enfeksiyonların kısa süreli tedavisinde endikedir: Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları (KBB dahil): Örn. Rekürren tonsillit, sinüzit, otitis media. Alt Solunum Yolu Enfeksiyonları: Örn.
KLAMOKS nedir ve ne için kullanılır? KLAMOKS, enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bir antibiyotiktir ve enfeksiyona neden olan bakterileri öldürerek işlev görür.
CIPROⓇnun etkin maddesi olan siprofloksasin, florokinolon grubu bir antibiyotiktir. Antibiyotikler enfeksiyona neden olan bakterileri öldürmek için kullanılır. CİPRO®, içerisinde 100 mililitrelik şişelerde bulunur. Şişe içerisindeki çözelti, renksiz, berrak çözeltidir.
Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer? Üst solunum yolu enfeksiyonları genellikle kendiliğinden geçer ve tedaviye ihtiyaç duymazlar. Ancak semptomları hafifletmek için dinlenmek, bol sıvı tüketmek, nemli hava solunumu kolaylaştırmak ve semptomlara yönelik reçetesiz ilaçları kullanmak yardımcı olabilir.
Viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının kesin bir tedavisi yoktur. Kullanılan bazı ilaçlarla semptomları azaltabilir; fakat çocukların daha kısa surede iyileşmesini sağlamaz. Uzman doktor belirtilere ve oluşan hastalığa yönelik olarak kişiye ağrı kesici, ateş düşürücü, burun spreyi ya da boğaz spreyi verebilir.
Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu tedavisinde dinlenme, bol sıvı tüketimi, semptomatik ilaçlar ve gerekirse antiviral veya antibiyotik tedavi kullanılır. İlaçlar, semptomların hafifletilmesine ve iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı olur. Ancak, uygun tedavi için doktorun önerilerine uymak önemlidir.
Yetişkinlerde, en sık raporlanan advers etkiler tedavi çalışmalarında kusma ve mide bulantısı, önleme çalışmalarında mide bulantısı ve baş ağrısıdır. Bu advers etkilerin çoğunluğu ilk dozun kullanımı üzerine ilk veya ikinci tedavi gününde raporlanmış ve spontan olarak 1-2 gün içinde çözülmüştür.
İnsanlar arasında görüleni daha çok İnfluenza A ve tip B virüsleridir. Bu virüsler, özellikle burun, boğaz ve akciğerleri etkileyerek vücutta birçok semptomu tetikler. İnfluenza, çok hızlı yayılabilen bir hastalıktır ve insanlar arasında öksürme, hapşırma ve temas yoluyla kolayca bulaşabilir.
Domuz Gribine Neden Olan İnfluenza A (H1N1) Virüsü Nedir? İnfluenza gribinin ortaya çıkmasına, influenza A ve influenza B virüsleri neden olur. Bu iki virüs de insanlar için bulaşıcıdır ancak domuz gribi dediğimiz oldukça bulaşıcı seyreden grip türüne neden olan influenza A (H1N1) virüsüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri