İngiltere Oturum İzni Şartları İngiltere'de 6 aydan uzun süre ile kalacak kişiler eğer İngiltere vatandaşlığına sahip değillerse İngiltere oturum iznine başvurmalıdır. Ancak, oturum izni başvuruları kategorilere ayrılmaktadır. İngiltere'de 5 yıl ikamet eden kişiler sınırsız oturum iznine başvuru yapabilmektedir.
İngiltere'de oturum izni almak için ülkede uzun süreli bulunma nedeninize uygun olan vize türüne başvuru yapmalısınız. Başvurunuzu İngiltere hükümeti tarafından tanınan Vize Başvuru Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirmeniz gerekiyor. Geçerli pasaport ve eksiksiz doldurulmuş başvuru belgesi.
Kalıcı oturuma vizenizle 3 yıl Birleşik Krallık'ta bulunduktan sonra başvurabilirsiniz; bunun için, ya 5 milyon £ gelir elde etmiş olmanız ya da 10 yeni tam zamanlı iş sağlamış olmanız beklenmektedir. Kalıcı oturuma Birleşik Krallık'ta çalıştığınız ve yaşadığınız beşinci yılın sonunda da başvurabilirsiniz.
İngiltere'de oturma izni almak için İngilizce yeterlilik sınavını başarıyla geçmiş olmak gerekmektedir. İngiltere'de yaşamak için kişide İngilizce yeterliliği bulunmalıdır. İngiltere'den süresiz oturma izni almak için en az 5 yıl İngiltere'de yaşamak gerekmektedir.
Herhangi bir başka bir ticaret bu şirketler üzerinden yapılamıyor. İngiltere'ye emlak yatırımı yaptığı için hiçbir yatırımcı oturum izni, vatandaşlık ya da vize ayrıcalığı alamıyor.
İlgili 39 soru bulundu
Türkiye'de ikamet eden ve çalışan herhangi bir TC Vatandaşı da İngiltere'de BUY TO LET yani “Kiralamak koşuluyla Ev satın alma” kredisi alabilir. Bunun için İngiltere'de ikamet etmeniz gerekmez. Bankalar satın aldığınız evin %75'i kadar size kredi verecektir. Sizin sadece ev bedelinin %25'ini ödemeniz yeterlidir.
Beş yıl süreyle İngiltere topraklarında 1 milyon sterlin tutarında yatırım yapanlar vatandaşlık hakkı kazanıyor. 6-10 milyon Euro'luk risk sermayesi yatırımı gerekiyor. Vakıflara 2 milyon Euro'luk bağışlar karşılığında da vatandaşlık hakkı veriliyor.
İngiltere vatandaşlığına başvurabilmek adına gerekli olan bazı koşullar vardır. Bu koşulların başında 18 yaşı doldurmuş olmak gelir. Ardından en az 5 yıl İngiltere'de ikamet etmiş olmak ve oturma hakkına en az 1 yıldır sahip olmak gerekir.
Uzun süreli ikamet yoluyla: İngiltere'de en az beş yıl boyunca sürekli ikamet eden kişiler, İngiltere vatandaşlığına başvurma hakkına sahip olabilirler.
Güncel tarihte minimum 11.000 TL bakiyesi bulunan, geriye dönük son 6 aylık hesap hareketli banka hesap dökümü. Hesap dökümünde her sayfanın ıslak imza ve kaşeli olması gereklidir ve imzalayan banka memurunun imza sirküsü de olmalıdır.
İngiltere'ye seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) Pasaport hamilleri vizeye tabi iken, Diplomatik (Siyah) Pasaport hamillerinin 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek şekilde yapacakları İngiltere ziyaretleri için vize almalarına gerek yoktur.
İngiltere'de asgari ücret saatlik 9.5 sterlin (11.54 dolar) seviyesinde yer alıyor. Aylık bazda bakıldığında, İngiltere'deki asgari ücret 1.330 sterlin seviyesine tekabül ediyor. İngiltere asgari ücret verileri, BBC'den alınmıştır. Güncelleme (20 Haziran 2023):
Türkiye vatandaşıysanız ve İngiltere'de çalışmak istiyorsanız İngiltere çalışma vizesi almanız gerekmektedir. İngiltere çalışma vizesi Tier-1, Tier-2, Tier-5 ve ev hizmetleri olarak ayrılmaktadır. İngiltere çalışma izni alacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere oturma izni de alması gerekmektedir.
Oturma izni, ülkemizde vize veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan (90) günden fazla Türkiye'de kalacak olan her yabancı uyruklu kişi için, yabancının bulunduğu yerdeki İl Göç İdaresi'nden alınması gereken, yabancının Türkiye'de kalabileceği süreyi belirleyen hukuki belgedir.
İngiltere Turist Vizesi
vatandaşları, İngiltere'ye turistik amaçla yapacakları seyahatler için Genel Ziyaretçi Vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır. Diplomatik Pasaport sahipleri ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla İngiltere vize işlemlerinden muaftır.
İngiltere Oturum İzni Şartları
İngiltere'de 6 aydan uzun süre ile kalacak kişiler eğer İngiltere vatandaşlığına sahip değillerse İngiltere oturum iznine başvurmalıdır. Ancak, oturum izni başvuruları kategorilere ayrılmaktadır. İngiltere'de 5 yıl ikamet eden kişiler sınırsız oturum iznine başvuru yapabilmektedir.
İNGİLTERE
Birleşik Krallık vatandaşı olmak isteyen adayların, geçmiş taramasından geçmesi, İngilizce dil sınavlarından yeterli puan alması ve başvuru esnasından en az beş yıldır ülkede ikamet etmesi gerekiyor. Birleşik Krallığı vatandaşı olmak dünyadaki en pahalı ve zorlu vatandaşlık işlemleri arasında yer alıyor.
Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Birleşik Krallık'ta yaklaşık 850.000 Türk yaşamaktadır. Bu sayının Londra'da yaşayan kısmı 450.000 kişi civarındadır.
Oturma izni veren ülkeler arasından en kolay vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri araştırıldığında belli başlı üç seçenekle karşılaşılır. Vatandaşlığı kolay alınan ülkeler arasında İspanya, Yunanistan ve Portekiz vardır.
İngiltere oturum izni icin ne kadar yatırım yapmaliyim? Başvuru sahibi işine en az 50.000 GBP yatırım yapılmalıdır.
İngiltere Vatandaşlık Hakkı
İngiliz Vatandaşlığı tıpkı diğer ülke vatandaşlıkları gibi iki şekilde alınabilir. Doğumla gelen vatandaşlık ya da sonradan kazanılan vatandaşlık.
Yatırımın değeri, 13 Mayıs 2022 tarihinde kabul edilen 5554 Karar sayılı değişiklik ile 13 Haziran 2022 tarihinden itibaren yapılacak başvurular bakımından geçerli olmak üzere 250.000 USD'den 400.000 USD'ye çıkartılmıştır. Yabancı uyruklu gerçek kişilerin en az 400.000 Amerikan Doları değerinde yatırım yapması gerekir.
2023 yılı için Türk Vatandaşlığı başvurusu hizmet bedeli 115 TL'dir. Bu bedel yatırıldıktan sonra makbuz alınarak başvuru yapılabilir.
İngiltere Vize Başvurusu online sistem üzerinden profil oluşturularak yapılmaktadır. Vize müracaatı yapacak şahıslar online olarak doldurulan ve onaylanan formun bir kopyasını alarak imzalamalı ve aynı sistem üzerinden alınan randevu belgesi ile beraber müracaatlarını gerçekleştirmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri