Lazer epilasyon öncesinde uygulanacak alan temizlenir ve kıllar kısaltılır. Kısaltma işlemi 3 gün öncesinde evde jilet ya da makine ile yapılabilir.
Kılların Tıraş Edilmesi: Lazer epilasyon öncesinde yaklaşık olarak bir ay öncesinde kılların tıraş edilmesi bırakılmalıdır. Bunun yanı sıra ağda, cımbız gibi tüylenmeleri olumsuz etkileyecek önlemlerden de kaçınmak gerekiyor. Seanstan 3 gün önce de lazerin uygulanacağı bölgedeki kıllar mutlaka tıraş edilmelidir.
Bu nedenle Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olması gerekir.
Bu nedenle mutlaka lazer epilasyon öncesinde kıllar jilet yardımıyla kısaltılmalıdır. Jiletle kısaltma işlemi Buz Lazer epilasyondan 1 gün önce yapılmalıdır.
Merhabalar, Alexandrite lazer epilasyon dahil tüm lazer epilasyondan uygulamalarından önce kılların jiletle alınması gerekir.Seans öncesi jilet kullanılması zorunludur ve kılları çoğaltmaz.
İlgili 18 soru bulundu
Lazer epilasyon uygulamasına gelmeden Alexandrite cihazı ile yapılacaksa 3 gün öncesinden, eğer buz lazer cihazı ile yapılacaksa 1 gün önceden, uygulanacak bölgedeki istenmeyen tüyler jilet veya tüy dökücü kremle kesilmelidir. Epilasyon işleminden sonra hassas ciltli kişilerde ciltte kızarıklıklar oluşabilir.
Uzun kıla atış yapınca enerji köke inemeyeceği için uzun kıla atış yapmanın hiç bir tıbbi anlamı yoktur. Alexandrite ve NdYag için 3 gün önce jilet ile kısaltmak , Diyot içinse Jilet uygulamasından hemen 6 saat içerisinde lazeri yapmak uygun olur.
Merhabalar, lazer epilasyondan önce jilet yardımı ile epilasyon yapılacak alan kıllardan arındırılmalıdır. Jilet işlemi bazı lazer epilasyon yöntemlerinden 2-3 gün önce yapılırken, Buz Lazer epilasyondan 1 gün önce yapılır.
Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir. Tedaviden 1-2 gün önce kıllarınızda kısaltma yapmanız uygun olacaktır.
Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon işlem öncesinde mutlaka uygulama bölgesinin 1 hafta süre ile güneşten uzak kalması gerekmektedir. Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Alexandrite lazer epilasyon, kanserojen etkisi olmayan son derece güvenli bir yöntemdir. Oldukça hızlı bir yöntemdir ve dökülen tüyler yeniden büyüse bile açık renkli ve zayıf şekilde ortaya çıkarlar. Kesin çözüme ulaşabilmek için düzenli şekilde 5 ila 8 seans arasında tekrarlanması gerekir.
Yüz bölgesi için seans aralıkları 4 hafta olmalıdır. Vücut bölgelerinde ise 6 ile 8 hafta arasında seans aralıkları belirlenebiliyor. Genel olarak lazer epilasyon seans aralıkları iki ay olarak belirleniyor. İlk seanstan 15 gün sonra genel kontrol yapılır.
İlk lazer epilasyon seansından önce, tüylerin ideal uzunluğa sahip olması önemlidir. Seans öncesinde tüylerin çok uzun olmaması, genellikle jilet ile kısaltılması tavsiye edilir. Bu, lazer ışığının doğrudan tüy köküne ulaşmasını ve böylece tedavinin etkinliğini maksimize etmesini sağlar.
Jilet kullanımı, tüyleri köklerinden keserek cilt yüzeyini korur. Diğer epilasyon yöntemleri gibi tüyleri kökten çekme riski olmadığı için ciltte tahriş veya kızarıklık olasılığı düşer. Bu da lazer epilasyon işleminin daha rahat ve konforlu geçmesini sağlar.
Lazer epilasyondan en az bir ay öncesine kadar, kılları kökünden alan ağda, epilatör, cımbız, iple alma işlemleri yapılmamalıdır. Lazer epilasyonun etki edebilmesi için kılın köküne kadar uzanması gerekmektedir. Lazer epilasyondan yine 1–1, 5 ay öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir.
Lazer işleminden sonra tüyler ve kıllar, hemen hemen 2 hafta içerisinde dökülebilir.
Seans aralarında kıllar alındığı takdirde kıl köklerinde incelme gerçekleşebilir. Dolayısıyla lazer epilasyonun etkisi kıllara karşı yavaşlayabilir. Lazerden sonra neden jilet yapılmaz? Lazerden sonra kılları inceltmemesi ve lazer epilasyonun etkisini düşürmemesi için jilet yapılmaz.
Diode lazer epilasyon işleminden sonra cımbız veya ağda yöntemi kullanmak yerine jilet tercih etmelisiniz. Bu şekilde hem pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olabilir hem de kıl köklerini tamıyla almayarak, kılların lazer cihazında görünmesini sağlayabilirsiniz.
Merhabalar, lazer epilasyon seansları arasında uzayan tüylere müdahale etmemek daha uygundur. Çok rahatsızlık duyulduğunda jilet yardımı ile tüyleri almanız daha doğru olur. Cımbız, ağda gibi kılı kökünden koparacak işlemleri asla uygulanmamalıdır.
Gelmeden önce ise tüylerinizi kesinlikle ağda, cımbız gibi yöntemlerden uzak tutulmalı, jilet yardımıyla kısaltma yapmalısınız. Cildinizi her seans öncesi jilet yardımıyla kıl ve tüylerden temizlemelisiniz. Tüylerinizi genel itibari ile 1-2 mm olacak şekilde kısaltabilirsiniz.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
İdeal seans aralıkları; Sırt, kol, bacak gibi vücut bölgelerinde 6-8 hafta. Yüz bölgesinde 4-6 hafta. Koltuk altı ve genital bölgelerde 6-8 hafta.
Lazer epilasyon seanslarına ne kadar düzenli devam ederseniz o kadar maksimum fayda sağlarsınız. 20. günden daha geç yapılan kontroller tedavinin seyrini olumsuz etkiler,bu nedenle 20.günden sonra kontrol önerilmez.
Lazer Epilasyondan Sonra Dikkat Edilecekler
Güneşlenmemelisiniz ve Özellikle Yüz lazer epilasyonu sonrası yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmalısınız. Lazer Epilasyondan sonra ılık bir duş alınabilir. Ancak lazer uygulanan bölgeye 1 hafta süreyle kese , peeling gibi cildi tahriş edecek uygulamalar yapmamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri