İnşaat sektöründe, yapılan çatı ve temel gibi suyla temas eden yerlerinde yalıtımı sağlamak amacıyla kullanılan ve yağmur suyunun döşeme betonuna geçmesini engellemeye yarayan malzemelerin temel adıdır.
Membran inşaat sektöründe su yalıtım malzemeleri anlamınada gelmektedir. Bu tür membranlar, binaların temellerini, duvarlarını, çatılarını su sızıntılarına ve nem hasarına karşı korumak için kullanılır.
Membran, suyla daimi olarak temas halinde olan yüzeylerin alt ya da üst bölümlerine su geçişlerine engel olmaya yarayan bir tür izolasyon materyalidir. Bilindiği üzere çelik blok, tel ya da beton gibi materyallerin uzun seneler boyunca dayanıklı bir şekilde ayakta kalması gerekir.
Alt tabaka yüzeylere uygulanabilir. Sıvı membran, beton, galvanizli kaplama, eski fayans ve kereste sızdırmazlığı için elverişlidir.
Membran aslında secici geçirgen olan yapılara verilen isimdir. Inşaat sektöründe de su yalıtımı alanında kullanılan bu malzemelere membran adi verilmektedir. Su yalıtım membranı ise, bir yüzeye döşenen ince bir su geçirmez malzeme tabakasıdır. Bu tabaka geniştir ve suyun içinden geçmesine izin vermez.
İlgili 32 soru bulundu
Temeller ve toprak altında kalan diğer yapılarda su yalıtımı, beton koruma veya nem yalıtımı amacıyla kullanılır. Beton dökümü ve donatı montajı öncesinde (ön ısıtma veya açık alev kullanılmadan) uygulanır. Uygulandığı beton yüzeye tamamen ve kalıcı olarak yapışır.
Buna göre birincisi, beton yapının yüzeyine doğrudan uygulama iken ikinci yöntem, bir katkı maddesi olarak su yalıtım malzemelerinin, çimento ile doğrudan karıştırılmasıdır. Üçüncü yöntem ise sertleşmemiş beton yüzeyine kuru kristal su yalıtım tozunun uygulanmasıdır.
Membran ömrü yaklaşık olarak, 5 ile 10 sene arasın da değişiklik göstermektedir ve binayı korumaktadır. En İyi Membran Hangisi ? Satmakta olduğumuz SİM Membranlar, TSE, CE, DIN, Broof vb. kalite belgeleri ile desteklenmektedir.
Evet yapılır. ISONEM THERMAL PAINT Isı Yalıtımında Müthiş Buluş.
BITULINE, temellerin ve bodrum katlarının su yalıtımını sağlayan, modifiye bitüm esaslı su yalıtım membranıdır. BITULINE deprem bölgesi olan ülkemizdeki yapıların gerek çatı gerekse de temellerinin hayati önem taşıyan su yalıtımı için ideal bir malzemedir.
Su izolasyonunda kullanılan membranlar yapıların su geçirmeye ve rutubete karşı korunmasında önemli bir rol üstlenirler. 1 top PVC membran 44 m2 , TPO membran ise 32 m2 yer kaplamaktadır. Ancak bini mesafelerinin dikkate alınmasıyla yaklaşık olarak bu değerler PVC membranda 38 m2 TPO membranda ise 28 m2 olmaktadır.
Membran uygulama sonrasında geotekstil keçe serilecek koruma betonu yapılması gerekmektedir. Koruma beton uygulama sonrasında temel donatı imalatı yapılması gerekmekte ve bu aşamada temel yalıtımının korunması gerekmektedir.
Membranlar çeşitli modül tiplerine sahip olmaktadır. Membranlar genel olarak düz plaka, içi boşluklu fiber, tübüler ve çoklu delik olmak üzere yaygın olarak dört farklı şekilde üretilmekte ve kullanılmaktadır.
Şaloma ateşi ile uygulanabileceği gibi bazılarının kendinden yapışkan özelliği de vardır. Örneğin, çatı üzerinde su yalıtım membranı uygulamasında membranlar çatı üzerine serilir ve ardından şaloma ateşi ile ısıtılır. Sonuç olarak su yalıtım membranı zemine yapışır ve membran uygulaması bu şekilde devam eder.
Membran'ın çeşitli anlamları bulunmaktadır. Fakat yapı malzemelerinde ayırıcı ya da seçici geçirgen malzemelerin genel adıdır. Çatılarda ve temellerde yağmur suyunun döşeme betonuna geçmesini önlemek amacıyla kullanılan malzemelere denilmektedir.
PVC membranlar; bina temellerinde, barajlarda, çatılarda, teraslarda, otoparklarda, arıtma tesislerinde, havuzlarda, tarımsal sulama amaçlı göletlerde, içme suyu depolarında, alt geçitlerde, karayolu ve demiryolu tünellerinde, sulama kanallarında, su yalıtım amacı ile metro istasyonlarında ve tünellerinde kullanılması ...
Su yalıtım membranının kurumasından sonra duvarın üzerine sıva tabakası yayılır. Duruma göre çimento tabakası da yapılabilir. Böylelikle membran dış etkenlere karşı korunmuş olur. Duvar eskisinden çok daha dayanıklı hale gelmiş olur.
Zeminde çukur ve çıkıntılar bulunmamalıdır. Uygulama yapılacak beton yüzeyler ıslak ve nemli olmamalı, yeterli priz alma süresi tamamlanmalıdır. Ayrıca uygulama yapılacak yüzeyin yanı sıra yakın çevresi de toprak, çamur gibi etmenlerden arındırılmalıdır. Öncelikle zemine bitüm esaslı astar uygulanması tavsiye edilir.
Kullanım Alanları : Beton, sıva, çimento levha kaplı eğimli çatı ve teraslarda Banyo, Mutfak, Tuvalet, Duş kabini gibi alanlarda seramik altı su yalıtım uygulamalarında kullanılır.
2mm Membran – 5 METRE.
Shingle ömrü ne kadardır ? 20 yıla yakın dayanma süresi bulunur. Şıngıl su geçirir mi ? Kendinden su yalıtımlıdır su geçirmez, her türlü fiziksel dayanıma sahiptir. ayrıca sahip olduğu desen seçenekleri ile estetik açıdan da iyidir. aşırı eğimli çatı yüzeylerinde rahatlıkla kullanılabilir.
Poliüretan sıvı membran su yalıtım sistemi, başka bir su yalıtım sistemine kıyasla oldukça maliyetlidir. Ancak sektördeki en iyi su yalıtım malzemesi budur. Poliüretan sıvı membran ile daha yüksek dayanıklılık sağlanabilir. Poliüretan nem içeriğine karşı çok duyarlıdır.
En iyi çatı izolasyonu,çatıyı çepeçevre kuşatacak,zamanla bozulmayacak,zararlı kimyasal içermeyecek olan yalıtım malzemesidir. Bu özellikleri aynı anda bünyesinde barındıran çatı izolasyonu malzemesi de;bor yalıtım,ÇATIBOR dur.
Kristalize Su Yalıtım Harcı (1K)
Çimento esaslı, tek bileşenli, kristalize su yalıtımı harcıdır. Sadece su ile karıştırılır ve sürülerek uygulanır. Betonun yapısındaki kimyasallar ile tepkimeye girerek suda çözülmeyen kristaller üretir, bu sayede hem negatif hem de pozitif taraftan su yalıtımı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri