Her birey, doğru bir alana odaklandığı takdirde, kendi tahmininin ötesinde mevcut bir potansiyele ve potansiyel yaratma becerisine sahip. Bu potansiyeli olumlu sonuçlara dönüştürmek ve sürekli potansiyel depolamaya devam etmek içinse hem fiziksel hem de zihinsel yaklaşımlar göstermek şart.
Bu teorinin en önemli sonuçlarından biri de enerji ile maddenin birbirlerinin yerini tutabileceği sonucudur. Madde kendini yavaşlatarak kendini gösteren enerjiden başka bir şey değildir. Yani madde olarak gördüğümüz her şey (vücudumuz dâhil) enerjidir.
Vücudumuzun temel enerji kaynağı yiyeceklerin yapı taşları olan karbonhidrat, protein ve yağlardır. Karbonhidratlar sindirim süreci sonucu basit şekerlere, proteinler amino asitlere, yağlar ise yağ asitlerine ve gliserole dönüşür. Kan dolaşımı ile bu maddeler dokulara ve hücrelere taşınır.
Aslında stresimizi kontrol altına almak, yeterli uyumak, düzenli olarak egzersiz yapmak, sigara içmekten kaçınmak, sağlıklı ve dengeli beslenmek, alkol ve kafein tüketimini azaltmak gibi iyi alışkanlıklar aynı zamanda enerji yükseltmeye birebir alışkanlıklar!
Düşünmek, zihinsel bir eylemdir. Bu eylemi gerçekleştirmek icin beyin hücreleri besinlerdeki enerjiyi kullanarak elektrik akımı üretirler. Basitçe, beyin hücreleri besinlerdeki bu enerjiyi kullanmadıkları ve elektrik akımını üretmedikleri durumda düşünmemiş oluruz. Yani düşünmek bir enerji degildir.
İlgili 38 soru bulundu
Görebildiğimiz veya insan bedeni ile göremediğimiz evrende mevcut olan bütün varlıklar sürekli olarak enerji yayarlar. Atom ve hücresel yapıya sahip, insan gibi varlıkların enerjisi yavaş, hatta durağan bir enerjidir.
Yani evreni, başka bir yapının içinde varlığını sürdüren tek bir sistem olarak kabul edersek fark ederiz ki evren, dışarıya hiç bir enerji vermez, dışarıdan da bir enerji almaz. Yani evrenin bir enerjisi yoktur aslında.
Ruh insanda bir özellik olarak görülen, kütlesiz bir enerjidir. Güneş, söndükten ancak sekiz dakika sonra kaybolur. Işığı dünyaya, saniyede 300.000 km hızla gelir. Onun dışındaki farklı bir enerji türü de ruhtur.
Gama ışınları olarak bilinen radyasyon patlaması, Dünya'ya görünebilir ışığın enerjisinin 100 milyar katından fazla güce sahip iki patlama halinde ulaştı. On yıllarca süren çalışmalardan sonra, bilim insanları şimdiye kadar görülen en güçlü gama ışını patlamasını (GRB) gözlemlemiş oldu.
Vücudumuzun temel enerji kaynağı yiyeceklerin yapı taşları olan karbonhidrat, protein ve yağlardır. Karbonhidratlar sindirim süreci sonucu basit şekerlere, proteinler amino asitlere, yağlar ise yağ asitlerine ve gliserole dönüşür. Kan dolaşımı ile bu maddeler dokulara ve hücrelere taşınır.
Mitokondri hücrede enerji üreten organeldir. Mitokondrilerin büyüklük ve şekilleri bakterilerinkiyle benzerlik gösterir. Kendilerine ait ribozom, DNA ve RNA ları vardır.
Mitokondri, hücre içindeki 'enerji santrallerimiz', hücrelerimizin temel enerji birimi olan ATP'nin üretildiği yerlerdir. ATPler depolanamaz, her saniye üretilmelidir ki bunu da mitokondrilerimiz üretir, Mitokondriler bu enerjiyi hücre içi solunum ile sağlar.
Bir başka deyişle, enerji, kütle çarpı ışık hızının karesine eşittir. Başka bir deyişle, enerji, kütle çarpı ışık hızının karesine eşittir. Bu bağlamda E = mc 2, Einstein'ın kütle ve enerjinin aynı fiziksel varlık olduğunu ve birbirine dönüşebileceğini ifade eden özel görelilik teorisindeki denklemi ifade ediyor.
Enerji, temel olarak iş yapma yeteneğidir. Güç ise birim zamanda kullanılan enerjinin miktarıdır. Güç ve enerji, elektrik ve elektronik sistemlerde kullanılan iki ana terimdir. Çoğu kişi enerji ve gücün aynı kavramlar olduğunu düşünür.
Tıpkı uzunluklar gibi skaler büyüklüktür. Toplamda 8 ana enerji çeşidi vardır. Bunlar potansiyel, kinetik, ısı, ışık, elektrik, kimyasal, nükleer ve ses enerjisidir.
Yağlar, insanlar ve hayvanların enerji deposudur.
Gün içinde kahve, yeşil çay, çikolata, muz, balık, yulaf ezmesi, avokado ve baklagiller gibi enerji verecek, sağlıklı besinleri tüketmek sizi zinde hissettirecektir. Su tüketmeyi unutmayın. İnsan vücudunun 3/4'ünün sudan oluştuğunu biliyoruz.
Enerjinizi artırmada yardımcı olan en önemli besinlerden biri olan proteinlerde özellikle gerekli olanlardandır. Yumurta, az yağlı et, tavuk, balık, fasulye, soya fındık ve az yağlı süt enerji veren protein kaynaklarından bazılarıdır. Su tüketimi en büyük ihtiyaçlardan birisi ve en önemlisidir.
Kur'an-ı Kerim ve sahih dini kaynaklardan öğrendiğimiz kadarıyla ruh diridir, kıyamete kadar da ya cennet bahçelerinden bir bahçede veya cehennem çukurlarından bir çukurda varlığını sürdürecektir. Bu bağlamda ruhun tekrar dünyaya dönmesi gibi bir durum da söz konusu değildir.
el Cevab: İnsanın ruhu ölünce kabirdeki sorgulamanın ardından ''Berzah Âlemi'' şeklinde isimlendirilen bir âleme gider. Bu âlem dünya âlemi gibi bir âlemdir. Buradaki mümin ruhlar amellerine göre ikramlar içinde olur. Günahkârlar ise durumlarına göre ya nimetsiz ya da sıkıntı hali üzere kıyameti beklerler.
Kabir istasyonundan sonra hayat devam ediyor; çünkü ruh bâkîdir. Kabirde insan ceset bakımından ölmüş olsa da, ruhu hayattadır. Yani ruh canlıdır.
“Büyük patlamadan önce hiçbir şey yoktu. Einstein'ın görelilik teorisine göre uzay ve zaman aslında bileşiktir ve tek bir uzay-zaman sürekliliği oluşturur. [Ancak, zamanla birlikte 4 boyutlu olan bu doku] düz değildir ve [tıpkı bir kupanın kendi üzerine bükülen sapı gibi] boru şekillidir.
Evren için bu soruya cevap hayırdır. Termodinamiğin yasalarından biri evrende enerji yok edilemez yoktan da var edilemez der. Bu yasanın adı enerjinin korunumu yasasıdır.
EVREN SÜREKLİ GENİŞLİYOR VE ISINIYOR Bilim dünyası tarafından geniş çapta kabul edilen Büyük Patlama teorisne göre, evren oluştuğundan bu yana sürekli genişlemeye devam ederken, karanlık maddeyi yeni yıldızlara ve galaksilere sürükleyerek, yol boyunca karşılaştığı gazların ısınmasını sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri