İnsan kaynakları müdürleri genellikle genel müdüre bağlı çalışırlar. İnsan kaynakları müdürü olabilmek için insan kaynakları bölümünden mezun olmak ve bu alanda tecrübe kazanmak gerekir. İK konusunda uzmanlaşmak veya benzer bir alanda çalışmış olmak da insan kaynakları müdürü olabilmek için oldukça önemlidir.
İnsan Kaynakları Elemanıı olmak için, üniversite veya meslek yüksekokullarının İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme, Çalışma Ekonomisi, İktisat ve ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
İnsan kaynakları müdürü olabilmek için, üniversite eğitimini lisans derecesi ile tamamlamış olmak gerekmektedir. Çeşitli üniversitelerin İnsan Kaynakları Yönetimi sertifika veya yüksek lisans programlarına katılmak gerekmektedir.
İyi bir insan kaynakları müdürü olmak için üniversitede İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü okunmalıdır. Fakat Psikoloji, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Sosyoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü gibi alanlarda eğitim alan kişiler de bu mesleği yapabilir.
eleman.net verilerine göre, İnsan Kaynakları Müdürü 2023 yılında ortalama 40.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İnsan Kaynakları Müdürü , Temmuz 2023 yılında ortalama 40.400 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 32.560 TL maaş alıyordu.
İlgili 38 soru bulundu
CEO Ne Kadar Maaş Alır? CEO olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. CEO maaşı 2023 verilerine göre ortalama 99.400 TL civarındadır.
eleman.net verilerine göre, Müdür 2023 yılında ortalama 46.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Müdür , Temmuz 2023 yılında ortalama 46.800 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 38.720 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ KİMLER KATILABİLİR? İnsan Kaynakları Kursu sertifika programı için ön koşul mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri yerine getirebilecek düzeyde ve en az lise mezunu olmaktır.
Türkiye'de yeni mezun bir İnsan Kaynakları Uzmanı ortalama 17.000-23.000 TL arası bir maaş alabilirken, deneyimli bir İnsan Kaynakları Uzmanı ortalama 25.000-50.000 TL arası bir maaş alabilir. Büyük ölçekli ve uluslararası şirketlerde çalışan İnsan Kaynakları Uzmanları ise daha yüksek maaşlar alabilirler.
İnsan kaynaklarına ait plan ve prosedürlerin oluşturulması ve yürütülmesi insan kaynakları müdürünün denetiminde gerçekleşir. Öte yandan İK müdürlerinin gelişim ve değişimlere açık olmaları gerekir. İnsan kaynakları müdürü organizasyon şemasında genel müdüre bağlı olarak hemen altında yer alır.
Eğitimden söz etmek gerekirse lisans bölümünü tamamladıktan sonra, İK alanında yüksek lisans eğitimi alıp kariyerine bu alanda yön verebilirsin. Ayrıca İnsan Kaynakları Yönetim Sistemleri'ni öğrenebileceğin uzmanlık programlarına katılarak sertifika sahibi olmak da önemli.
İnsan Kaynakları Yönetimi'nin en önemli ögelerinden biri, işe alımdır. İşe alım, bir kurum ya da kuruluşun İnsan Kaynakları (İK) departmanı tarafından insan sermayesi oluşturulmasının ilk adımıdır ve stratejik bir planlama yapılmasını gerekli kılar.
İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü, 2 yıllık bir bölümdür.
Bu bölümde eğitim alan öğrenciler, işletmelerin insan kaynakları işlemlerini planlama, geliştirme ve uygulama konusunda bilgi ve beceri kazanırlar.İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü mezunları, insan kaynakları departmanlarında veya diğer işletmelerin insan kaynakları işlemlerinde çalışabilirler.
İnsan kaynakları Yönetimi, İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesinde yer alan bir bölümdür.
Potansiyel çalışanların, şirketle kurduğu ilk bağ olan insan kaynakları çalışanlarının İngilizce bilmesi bu nedenle önemlidir. Ayrıca İngilizce bilen çalışan işe alınacağı zaman İngilizce mülakat yapılabilmesi için insan kaynakları bölümü çalışanlarının iyi derecede İngilizce bilmesi gerekir.
İK departmanı şirketlerin çalışan profilini belirleyen, adaylar arasından şirkete uygun olanları seçen, onlarla tanışan, onları işe alan, şirkete adapte eden ve tüm bu süreçleri titizlikle takip eden, çalışanların taleplerini alan ve karşılayan departmandır.
İnsan kaynakları işyerlerinde ihtiyaç duyulan insan gücünü karşılamak ve verimli kullanmak için oluşturulmuş bölümün adıdır. Daha önceleri, personel bölümü olarak, devam takibi yani puantaj işlemi yaparak bordro hazırlayan bir görevi olan bu bölüm günümüzde faaliyet alanını genişleterek bu ismi almıştır.
Lisans veya yüksek lisans eğitimlerini fark etmeksizin tamamlamak ve CEO pozisyonunda çalışmak istediğin sektöre uygun bir bölümden mezun olmak kişiyi rakiplerinin önüne geçirecektir. Akademik anlamda geçerliliği yüksek bir üniversiteden mezun olmak bu anlamda önemli olacaktır.
Müdürlük için asilde aranan şartlar iki önemli şarttan birisi "en az 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak", bir diğer ise 657 sayılı Kanunun 68-B bendin aranan 1. dereceli kadrolar için en az 10 yıl hizmet şartına sahip olmaktır.
İnsan kaynakları alanında çalışma hayatına başlamanın en etkili yolu, stajyer olarak işe başlamaktır.
Türkiye'de bir okul müdürünün ortalama aylık maaşı, ilkokul, ortaokul veya lise müdürleri için 20.000 TL ile 45.000 TL arasında değişebilir. Ancak, okul müdürlerinin çalıştıkları bölgenin gelişmişlik düzeyi, okulun prestiji ve müdürün deneyimi ve yeterliliği gibi faktörler de maaşları etkileyebilir.
: Başöğretmen maaşı 25 bin, uzman öğretmen maaşı 22 bin 500 lirayı buldu.
Müdür Yardımcısı Ne Kadar Maaş Alır? Müdür Yardımcısı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Müdür Yardımcısı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 25.800 TL civarındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri