İnsanları birbirinden ayıran fiziksel ve duygusal özellikleri ile ilgi alanları vardır. Bu farklılıklar kişiyi özel kılar. İnsanların saç rengi, boy uzunluğu, göz rengi ve ten rengi gibi özellikleri fiziksel özellikleridir.
Bireyleri eşsiz yapan, diğer insanlardan ayıran özelliklere bireysel farklılık denir. Toplumu oluşturan bireylerin kendini diğer kişilerden ayıran fiziksel özellikleri, duygusal özellikleri ve zihinsel özellikleri (yetenekler ve ilgi alanları) bulunur.
İnsanı öteki canlılardan ayıran ön önemli özellik şüphesiz ki dildir. İnsanoğlu dil sayesinde düşündüklerini ve gördüklerini tespit edebilmekte ve bunları kuşaktan kuşağa aktararak bir kültür birikimi sağlamaktadır.
BİREYSEL ÖZELLİKLER
İnsanları birbirinden ayıran, bizi biz yapan özelliklerimizdir. Bu özelliklerimiz sayesinde diğer insanlardan ayrılırız. Zihinsel Özellikler şeklinde sıralanabilir.
Nabız herkeste aynı değildir. Örneğin; kondisyona sahip bir atletin istirahat halindeyken nabzı 40 olabilir. Yine çocuklarda nabız daha yüksektir. Yaş ilerledikçe kalp atışı düşer.
İlgili 38 soru bulundu
Yüz yapısını belirleyen genler, diploid hücrelere sahip olan insanlar için 23 çift kromozom tarafından kodlanır ve bu genler aracılığıyla çevresel etkenlere uyum sağlar. Ancak, bu genler arasındaki her bir farklı kombinasyon yüz yapısının birbirinden farklı görünmesine neden olur.
İnsanın kendine özgü yürüyüşü, bacaklarının uzunluğu, kalçalarının genişliği gibi vücut yapısına bağlı olduğu gibi, spor yaparak bacak kaslarını geliştirip geliştirmediği gibi çevresel koşullara da bağlıdır. İnsanların farklı bir yürüyüş şekline sahip olduğunu kolayca anlarız ama bu farkı tanımlamakta zorlanırız.
Bireysel farklılık : İnsanın değişmez özelliklerinden sadece birini dikkate alarak kişinin bir özelliğiyle diğerlerinden farklı olduğunu belirtir. Engelli çocukların engellerine göre sınıflandırılmasında bireysel farklılıklar kavramından yararlanılmıştır.
Diğer bir tanımda kişilik; insanın kendine özgü, onu diğerlerinden ayıran ve değişmez davranışlar olarak tanımlanmıştır. Diğer bir deyişle, her insanın benzersiz özgün oluşu onun kişilik özelliklerini de özgün ve benzersiz kılmaktadır.
ZEKA VE BİREYSEL FARKLILIKLAR
Somut ve soyut olarak 2 genel kategoriye ayrılır.
Dünyada hepimiz farklı özelliklere sahibiz. Yani hiçbiriniz birbirimiz ile aynı özelliklere sahip değiliz. Böylece etrafımızda farklı ve çeşitli insanlar olur.
2.sınıf hayat bilgisi konuları arasında yer alan “bireysel farklılıklar” insanların birbirinden ayrılma durumlarını gösteren kavramlardan biridir. Bireysel farklılıklar kişiden kişiye göre değişiyor olsa da her birey toplum içerisinde belirli saygı kurallarına göre yaşamak zorundadır.
Her insanın kalp atışı farklıdır, tıpkı göz bebeği veya. parmak izi gibi kişiye özel izler taşır; üstelik uzak. mesafeden tespit edilebilir.
Bireysel özellikler:
İnsanları birbirinden ayıran, bizi biz yapan özelliklerimizdir. Bu özelliklerimiz sayesinde diğer insanlardan ayrılırız.
İnsanları birbirinden ayıran fiziksel ve duygusal özellikleri ile ilgi alanları vardır. Bu farklılıklar kişiyi özel kılar. İnsanların saç rengi, boy uzunluğu, göz rengi ve ten rengi gibi özellikleri fiziksel özellikleridir.
Öncelikli olarak eğitim hakkını, aile kurma ve sürdürme hakkını, sağlık hakkını, ayrımcılıktan korunma hakkını içerir. Kim olursak olalım, toplumsal ya da ulusal kökenlerimiz ne olursa olsun, kadın ya da erkek olalım, eğitim hepimizin hakkıdır.
Bireysel özellikler: İnsanları birbirinden ayıran, bizi biz yapan özelliklerimizdir. Bu özelliklerimiz sayesinde diğer insanlardan ayrılırız. Bireysel özellikler üçe ayrılır; Fiziksel Özellikler: Boy, kilo, göz rengi, saç rengi gibi dışarıdan bakınca fark edilen özelliklerdir.
Farklılıklar; “nsanlar arasında, ırk, kültür, cinsiyet, cinsel yönelim, yaş ve fiziksel yeterlilikler açısından var olan farklar” şeklinde tanımlanmaktadır.
Yüzün erkek ve kadında farklı şekillerde olduğunu biliyoruz. Bu şekillerin tanımlanması için yüzün genişlikleri ile yüksekliği karşılaştırılmaktadır. Kadın eve erkeklerde genel yüz tipleri aşağıda özetlenmiştir. Bizler yüz şeklinin belirlenmesinde yüzün uzunluk ve genişliğine göre yüz şekilleri belirlemekteyiz.
Kilo kontrolünde etkilidir.
Düzenli ve ritmik olarak yapılan yürüyüş, zayıflamaya ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Her gün 20 dakika yürüyüş yaparak fazla yağlarınızı yakmanız ve yılda 7 kilo vermeniz mümkün. Ama tabii ki bu süreçte yediklerinize dikkat etmeli ve kalori kontrolünü de sağlamalısınız.
Yapılan araştırmalar haftada 5 gün 30-45 dakika arası yapılan tempolu yürüyüşlerin fazla kilolar ile mücadelede büyük etkisi olduğunu gösteriyor. Vücutta kan dolaşımına iyi gelen yürüyüş kalp- damar ve beyin- damar hastalıkları ile ilgili de riskleri azaltıyor.
Araştırma sonucunda ise insanların zamanla değişebileceğini bilimsel olarak kanıtlamıştır. Kişinin sadece zamana bağlı olarak yavaş gelişen değişimleri literatürde de mevcuttur fakat bu değişimi oldukça hızlandıran durumlarda vardır.
Vücudumuzdaki her şey genlerin bir ürünü. Bazı durumda aynı gen dizilimdeki insanlar dış etkilere dolayısı ile DNA'da bazı özelliklerin açılıp kapanması sonucu bir birinden farklı özellik taşısalarda. Genel bir kural olarak benzer DNA dizilimine sahip olan canlılar birbirine çok benzerler.
Dissosiyatif kimlik bozukluğu olan kişi sanki içinde kendisinden başka bir kişi ya da kişiler olduğunu hisseder. Hastanın içinde hissettiği bu farklı kişiliklere “alter” adı verilir. Bu durum (alter kişilikler) genelde hastanın kendi içinde varlığını hissettiği bir başka kişilik olarak karşımıza çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri