Yüz yapısını belirleyen genler, diploid hücrelere sahip olan insanlar için 23 çift kromozom tarafından kodlanır ve bu genler aracılığıyla çevresel etkenlere uyum sağlar. Ancak, bu genler arasındaki her bir farklı kombinasyon yüz yapısının birbirinden farklı görünmesine neden olur.
Genler ve çevre; dış görünüş, fizyoloji, hastalıklara yakalanmaya yatkınlık, zihinsel yetenek ve beceriler, vücut ölçüleri ve yaşam süresini bireyden bireye farklı şekilde etkileyerek insanın biyolojik varyasyonlarının var olmasını sağlar.
İnsanları birbirinden ayıran özelliklere bireysel farklılık denir.
Vücudumuzun dış yapısında boyutsal ve yapısal asimetrilerin yanı sıra iç organların yerleşiminde de asimetrileri görmekteyiz. Vücudumuzda gözlenen asimetrik yapılanma gerek mekanik etkenlere gerekse genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir.
İnsanı öteki canlılardan ayıran ön önemli özellik şüphesiz ki dildir. İnsanoğlu dil sayesinde düşündüklerini ve gördüklerini tespit edebilmekte ve bunları kuşaktan kuşağa aktararak bir kültür birikimi sağlamaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Nabız herkeste aynı değildir. Örneğin; kondisyona sahip bir atletin istirahat halindeyken nabzı 40 olabilir. Yine çocuklarda nabız daha yüksektir. Yaş ilerledikçe kalp atışı düşer.
Bireysel özellikler:
İnsanları birbirinden ayıran, bizi biz yapan özelliklerimizdir. Bu özelliklerimiz sayesinde diğer insanlardan ayrılırız.
Cilt tipi tespiti için cildin yağ salgılama seviyesi (sebum miktarı), parlama seviyesi, nem seviyesi, gözenek miktarı, gözeneklerin yerleşimi, pullanma ve hassasiyet durumları gibi kriterlere bakarak karar verilir. Bu özellikler doğrultusunda cilt tipinizi anlayabilirsiniz.
Bireyleri eşsiz yapan, diğer insanlardan ayıran özelliklere bireysel farklılık denir. Toplumu oluşturan bireylerin kendini diğer kişilerden ayıran fiziksel özellikleri, duygusal özellikleri ve zihinsel özellikleri (yetenekler ve ilgi alanları) bulunur.
Fiziksel özellikler: İnsanların dış görünüşü ile ilgili olan kısımları fiziksel özellikleridir. Bu konuda her insanın farklı fiziksel özellikleri vardır. Bu fiziksel özelliklerimiz sayesinde birbirimizden ayrılırız. Bu özelliklerimiz bizi birbirimizden farklı yapar ve birçok değişik insan ortaya çıkar.
Maddelerin ayırt edici temel niteliklerine fiziksel özellik denir. Bu özellikler, oda sıcaklığı, zaman, konum ve yükselti gibi çeşitli parametrelere bağlı olarak değişebilir. Sadece maddelerin değil insanların da fiziksel özellikleri bebeklik çağından itibaren değişir.
Kur'ân ve sünnete göre ilk insan ve ilk peygamber Adem'dir. Ancak, bu konuda Kur'ân ve sahih sünnetten onay alamayan bazı farklı görüşler serdedilmektedir.
Nefis, irade, akıl, mizaç, huy ve karakter insanın davranışlarını şekillendiren iç etkenlerdir. Çevre, şeytan, aile eğitimi ise dış faktörlerdir. Bu makalede bu faktörlerin insan şahsiyetine olumlu veya olumsuz etkileri üze- rinde durulacaktır.
Her insanın kalp atışı farklıdır, tıpkı göz bebeği veya. parmak izi gibi kişiye özel izler taşır; üstelik uzak. mesafeden tespit edilebilir. Bunlara biyometrik veriler.
NEŞELİ, ALINGAN, KISKANÇ, GİRİŞKEN, İNATÇI, YARDIM SEVER DUYGUSAL ÖZELLİKLERE ÖRNEKTİR.
Boy,kilo,göz rengi,saç rengi gibi dışarıdan bakınca fark edilen özelliklerdir.Yani bireylerin dış görünüşlerine fiziksel özellikler denir. Fiziksel özelliklerimizi ailemizden alırız.
Bazı insanların yüz kırışıklıkları daha fazla olur. Bunda cilt tipinin etkisi vardır.Beyaz ve ince derili insanlarda deri çok kolay kırışır ve yaşlanır. Kalın derili, esmer kişilerde ise daha geç ve yavaş kırışma, yaşlanma gözlenir. Tabii genetik yapı da diğer tüm organ yaşlanmalarında olduğu gibi etkendir.
Ciltteki yağ ve sebum, cilt tipini belirleyen başlıca etkenlerdir. Bunlar dışında cinsiyet, yaş ve kalıtımsal faktörler de cilt tipininin belirlenmesinde rol oynayan diğer kriterlerdir. Ayrıca havanın nemi, sıcaklık, rüzgar gibi dış etmenler de cilt tipinin oluşmasında ve hatta zaman içerisinde değişmesinde etkilidir.
Çabuk kızmak, sıkılmak, öfkelenmek, neşelenmek, hareketli ya da hareketsiz olmak vb. bireylere göre değişen mizaç özellikleri ya da huydur. Kısaca, insanın duygulanım ve coşkularının bütünü olarak tanımlanabilen huy ya da mizaç, kişiliğin sadece bir yanını ya da bir öğesini oluşturmaktadır.
İnsanları birbirinden ayıran fiziksel ve duygusal özellikleri vardır. Bu farklılıklar kişi- yi özel kılar. Saç rengi, boy uzunluğu, göz rengi ve ten rengi gibi özellikler fiziksel özelliklerdir.
Sesletim, konuşma ve şarkı söyleme fiziksel süreçlerdir. Bu süreçte vücudunuz, ses telleriniz, gırtlak yapınız, ağzınız, diliniz ve dudaklarınız sesinizi istediğiniz gibi kullanmanız için yararlandığınız organlardır.
İnsanın kendine özgü yürüyüşü, bacaklarının uzunluğu, kalçalarının genişliği gibi vücut yapısına bağlı olduğu gibi, spor yaparak bacak kaslarını geliştirip geliştirmediği gibi çevresel koşullara da bağlıdır. İnsanların farklı bir yürüyüş şekline sahip olduğunu kolayca anlarız ama bu farkı tanımlamakta zorlanırız.
Bilim insanları, yürüyüş tarzından vücut kokusuna ve kulak şekline kadar tek tek herkesi yedi milyar insandan ayıran yegane birçok özellik olduğunu söylüyor.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri