Süper Limit'e herkes başvurabilir. DenizBank müşterisi olmasanız dahi limitlerinizi görüntüleyebilir ve müşteri olduktan sonra kolayca limit çıkan ürünlere başvuru yapabilirsiniz.
Limitinizi İnternet Bankacılığı "Güvenlik Yönetimi" menüsünden veya 08502220800 Telefon Bankacılığı'ndan yapabilirsiniz. Değiştirdiğiniz bu limiti tekrar standart limitinize yükseltmek isterseniz şubenizden veya 08502220800'den yardım alabilirsiniz.
* ATM Para Çekme Limiti günlük Emekli ve VIP 10.000 TL, Afili 7.500 TL, diğer müşterilerimiz için ise 5.000 TL'dir.
Kredi limiti, bir müşterinin çalıştığı finansal kuruluştan alabileceği azami kredi miktarını ifade eden bir üst sınırdır. Krediyi müşteriye sunan bankalar ve finansal kuruluşlar, müşterilerinin her biri için farklı müşteri limitleri tanımlarlar.
DenizBank maaş müşterisi kredi üst limiti 50.000 TL olup, maksimum vade miktarı 36 aydır. Başlangıçta bir sefer olmak üzere, kredi tutarının binde 5'i oranında kredi tahsis ücreti uygulanır. DenizBank maaş müşterileri yıllık taksit ve vade oranlarını kendi imkanlarına göre düzenleyerek, belirleyebilir.
İlgili 15 soru bulundu
Kart limiti artırma konusunda dikkat edilmesi gereken önemli bir kural yasal sınırlamalardır. Yasal düzenlemeler gereği, tüm kredi kartlarının toplam limiti, kart sahibi olduğunuz ilk yıl aylık ortalama net gelirinizin iki katını, sonraki yıllarda ise aylık gelirinizin dört katını geçemez.
Bankaya yasal olarak beyan edilen aylık gelirin en fazla %50'si, aylık kredi ödemesi üst limiti olarak kabul edilir. Örneğin, bankaya beyan edilen aylık gelir 3.000 TL ise en fazla 1.500 TL aylık toplam kredi taksit ödemesi yapılabilir. (İstisna birkaç bankada bu oran %70 olarak belirlenmiştir.)
Süper Limit; ihtiyaç kredisi, kredi kartı, kredili mevduat hesabı ve işletmenizin ihtiyacı olan ürünlere, tek bir form doldurarak başvurmanızı sağlayan bir formdur. Formu doldurarak, limit çıkan tüm ürünlerin toplamını sayfanın en üstünde toplam limit olarak görüntüleyebilirsiniz.
Ne kadar ihtiyaç kredisi çekebilirim? Çekebileceğiniz maksimum ihtiyaç kredisi tutarı yasalarla sınırlandırılmıştır. Buna göre aylık taksit ödemeleriniz, belgelenebilir aylık gelirinizin %50'sini geçemez. Yüzde elliye kadar olan kısım için kredi kullanmanız mümkün.
Kişinin alabileceği maksimum kredi tutarı, belgelenebilir gelire göre hesaplanır. Buna göre, aylık taksitlerin toplam tutarı belgelenebilir gelirin %50'sini geçmeyecek şekilde düzenleme yapılır. Ödediğiniz taksitlerin toplam tutarı gelirinizin yarısını geçmeyecek şekilde farklı krediler için borçlanabilirsiniz.
Kredi üst limiti 250.000 TL'dir. Yasal vade sınırlamaları gereği 100.000 TL üzerindeki tutarlar için maksimum vade 12 ay, 50.000 TL - 100.000 TL aralığındaki tutarlar için 24 ay, 50.000 TL ve altındaki tutarlar için 36 aya kadardır.
Yüksek limitli bir kredi kartı edinmek için bankaya belgelenebilir yüksek gelir beyanı gereklidir. Gelirin belgelenebilir olması için basit olarak vergilendirilmesi gerekir. Yani eğer kredi notu da düşük değilse belgelendirilebilen gelirin 4 katı kredi kartı limiti alınabilir.
Müşteri Limiti: Tüm asıl ve ek şahıs kredi kartlarınızla nakit çekme ve alışveriş işlemlerinde kullanabileceğiniz azami tutarı gösterir. Kart limitlerinizin toplamı müşteri limitinizi aşabilir, ancak kart bakiyelerinizin toplamı müşteri limitinizi aşamaz.
Kredi kartınızın limiti artsın istiyorsanız öncelikle gelir durumunuzun iyileştiğini belgelemelisiniz. Gelir durumunuzda herhangi bir değişiklik yoksa kredi notunuzu arttırmaya yönelik işlemler yapmalısınız. Kredi notunuzun yüksek olması sizin kredi kartı limiti arttırma başvurunuzu olumlu etkileyecektir.
Özellikle kullanılabilir bakiye kişinin günlük yaşamda aktif olarak değerlendirdiği bakiyedir. Yani vadesiz hesap üzerinden anlık bakiye olarak öne çıkar.
şubeler aracılığıyla kredi kartı limiti düşürülmesi talep edilebilir. Bankada bulunan talep dilekçesini doldurarak banka görevlisine teslim edebilir ve limit düşürme talebinizi bildirilir. bankanın müşteri temsilciliğini arayarak limit düşürme talep edilebilir.
KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en çok tereddütte kaldığı grup ise 1100-1499 arası puana sahip az riskli olarak görülen tüketicilerdir.
700 - 1099 puan aralığı: Kredi alınması yalnız kefil veya ipotek gösterilerek mümkün olabilir. 1100 - 1499 puan aralığı: Az risk grubuna sahiptir. Büyük olasılıkla kredi alabilir. Ancak, kefil istenebilir.
Kredi tutarı 100.000 TL üzerinde olan krediler için vade 12 ay ile, 50.000 TL – 100.000 TL'ye kadar (100.000 TL dahil) olan krediler için vade 24 ay ile sınırlı olup 50.000 TL ve altındaki kredilerde azami 36 ay olarak uygulanmaktadır.
Öncelikle ön onaylı krediye başvuru yapmanız gerekir. Başvuru yapıldıktan sonraki değerlendirme olumlu olursa eğer kredi alım süreci başlar ve sonunda krediyi alabilirsiniz. Burada önemli olan başvurunun ön onaydan geçmesidir. Ön onayın başarıyla alınması demek olumlu sonuç ortaya çıkacağını gösterir.
Çalıştığınız bankalardan biri, diğer bankalara olan borçlarınızı kapatabileceğiniz kadar krediyi size kullandırır ve bu sayede hesapların karışması önlenir. Peki borç kapatma kredisi kimlere verilir? Borç kapatma kredisine, bankalara borcu olan herkes başvuru yapabilir.
Kredi notu sorgulama işlemini Findeks üzerinden yapmak mümkün. Findeks üzerinden kredi notuna risk raporunu alarak ya da sadece kredi notu sorgusu yaparak ulaşılabilir. Alınacak risk raporu ile hâlen aktif ve son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilere ilişkin ödeme geçmişi tek bir raporda görebilir.
Kampanya kapsamında vadeler 15 yıla (180 ay) uzatıldı. Ancak daha kısa süre borçlanmak isteyenler, vade süresini düşürebilir. HANGİ BANKALAR KREDİ VERECEK? HalkBank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Emlak Katılım, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları kredi sağlayacak.
Evet, çekilebilir. Bu durumla ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur. Ancak böyle bir süreçte bankaların kararını etkileyen faktörler, kredi notunuzun, gelirinizin ve borç durumunuzun onay için uygun olup olmadığıdır. Tüm bu kriterleri karşılıyorsanız iki banka da size kredi için onay verecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri