INSTAGRAM MAĞAZA SEKMESİNİ KAPATTI
Zira 2018 yılında Instagram'a alışveriş özelliği eklendi, 2020'de özel bir sekme bile (mağaza) yapıldı ancak 2023'ün başında Instagram'ın sahibi Meta şirketi mağaza sekmesinin kaldırılacağını açıkladı ve artık mağaza sekmesinin bulunmadığını görüyoruz.
Mağazalardaki koleksiyonlar, işletmelerin alışveriş deneyimini özelleştirmelerine ve ürünleri marka hikayelerini anlatacak temalarla derlemelerine imkan tanır. Mağaza oluşturmak ücretsiz ve kolaydır.
İlgili 40 soru bulundu
Instagram üzerinden satış yapmak için yürürlükte özel bir vergilendirme sistemi bulunmamaktadır. Ancak bu durum satışları gerçekleştiren kişilerin vergi zorunluluğunu ortadan kaldırmamaktadır. Kurumsal firmaların mağazalarında veya internet sitelerinde yaptığı satışlar vergi vermeyi zorunlu kılmaktadır.
Instagram satışlarının vergilendirilmesi; satılan ürüne, gelirin büyüklüğüne ve şirket türüne göre değişir. Örneğin bazı ürünler için KDV %8 iken bazılarında %18'dir. Şahıs şirketleri için belli bir vergi dilimine kadar gelir vergisi oranı %15 iken, sermaye şirketlerinde kurumlar vergisi sabit %22'dir.
Siz tüm adımları tamamladıktan sonra, bir de onay süreci bulunuyor. Mağazanızın onaylanıp aktif olması ortalama iki hafta sürebiliyor.
Instagram'da işletme hesapları ücretsizdir. İlave araçlara erişmek, müşterilerle bağlantı kurmak, bilgiler paylaşmak ve işletmenizin keşfedilmesini sağlamak için bir Instagram işletme hesabı oluşturun.
Popüler sosyal medya platformu Instagram, Mağaza hizmetinde değişikliğe gidiyor. Açıklamaya göre Mağaza butonu artık olmayacak. Popüler sosyal medya platformu Instagram, her geçen gün bir yenilikle karşımıza çıkıyor.
Ancak sadece bir şirket çatısı altında bulunan kişiler satış yapabilirler. Bu nedenle Instagram üzerinden satış yapmaya başlamadan önce şirket kurmanız gerekir.
Instagram Mağaza özelliği, kullanıcılara aradıkları ürünün değişik modellerini gösterme, çok sayıdaki çeşidine göz atma, beğendikleri ürünü kısa sürede alma ve ürünlerin fiyatlarını görme imkanı sağlıyor.
Popüler sosyal medya platformu Instagram, Reels ve gönderi kısmını daha ön plana çıkarmak için Mağaza kısmını arayüzden kaldırıyor. Instagram, kullanıcılarına daha rahat bir arayüz deneyimi sunmak için Mağaza ikonunu kaldırmaya hazırlanıyor.
Instagram tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki ay itibarıyla kullanıma sunulacak bir güncelleme ile uygulamanın alt kısmında bulunan Mağaza ikonu kalkacak. Kullanıcılar, tam ortada yeni içerik paylaşımı yapacakları bir buton görecekler. Şimdilerde Mağaza ikonunun olduğu yerde ise Reels butonu yer alacak.
Profesyonel hesaba geçiş yaptığınızda hesabınız özel hesap olmaktan tamamen çıkar ve herkese açık, herkes tarafından görülebilir bir hesap haline gelir.
Instagram'ın bir yılda reklamlardan kazandığı paraya TL cinsinden bakıldığında ise şirketin yıllık kazancı 120 milyar TL'yi, günlük geliri ise 328 milyon TL'yi bulmuş durumda. 2010 yılında Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram, 2012 yılında Facebook tarafından satın alınmıştı.
Ortalama Instagram reklam fiyatları tıklama başına 0,20 ila 2 TL, 1000 gösterim başına 5-10 TL ve etkileşim başına 0,20 TL ile 0.50 TL arasında değişiklik gösteriyor. Reklam performansınızı arttırmak için freelance bir sosyal medya danışmanı ile çalışabilirsiniz.
Shopier.com ana sayfasında bulunan "Ücretsiz Üye Ol" linkine veya buraya tıklayarak üyelik kaydınızı oluşturabilirsiniz. Kaydınızı oluşturduktan sonra ortalama 24 saat içerisinde üyelik bilgilerinizin kontrolü ile birlikte hesabınız aktif hale gelmektedir.
Eğer bir online mağaza açmak istiyorsanız sanal pazaryerleri ile iletişime geçmeniz gerekir. Bir web mağazası için ise e-ticaret altyapı sağlayıcılarına ulaşmalısınız. Online mağaza açtığınızda bir alışveriş sitesinde hesabınız olur. Bu sanal pazaryeri aracılığıyla ürünlerinizi kolayca satabilirsiniz.
Facebook, Messenger, Instagram veya Meta Audience Network'te reklam yayınlamak için kullandığınız ödeme yöntemi başarısız olduğunda, siz borç tutarını ödeyinceye kadar reklamlarınız durdurulur ve reklam hesabınız kapatılır.
Ancak genel olarak basit usul işletmeler için internetten satış yapılabilmesi yasal değildir. Internet üzerinden alım satım işlemi yapılabilmesi için basit usul değil, gerçek usul vergilendirme ile mükellef olunması gerekiyor.
Instagram'dan satış yapanlar için özel bir vergilendirme sistemi bulunmasa da ülkemizde bulunan yasalar gereği faturasız ürün veya hizmet pazarlanamaz satış nereden yapılırsa yapılsın bir fatura ve irsaliye düzenlenmek zorundadır ve faturası kesilen her işlemden de vergi alınmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri