Instagram'a “giriş” yapın. Ayarlar bölümünden “güvenlik” alanına gidin. Karşınıza çıkan seçeneklerden “verilere eriş” alanına tıklayın. Karşınıza çıkan en üst bölmede hangi tarihte ve saatte Instagram'a katıldığınız, detaylı bir şekilde listelenecektir.
Instagram, hesabınızı kalıcı olarak silme işlemini başlattığınız tarihten 30 gün sonra hesabınızı tamamen siler. Bu 30 günlük süre zarfında hesabınızı geri alma şansınız vardır. Eğer henüz aradan 1 ay geçmediyse, Instagram uygulamasını açın ve normal bir şekilde kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazıp giriş yapın.
Zira minimum geçici Instagram dondurma süresi 24 saattir. Bu süre içinde hesabınız pasife alınacağından girişiniz engellenecektir.
Form doldurulduktan sonra itiraz talebi Instagram tarafından incelenir ve değerlendirme sonucunda yanlışlıkla hesabın kapatıldığı tespit edilirse hesap yeniden aktif hale getirilir. İnceleme süresi başvurulardaki yoğunluğa göre farklılık gösterebileceği için hesabın açılması da birkaç günü bulabilir.
İlgili formu doldurduktan sonra itiraz talebi Instagram tarafından araştırılacak ve değerlendirme sonucunda Instagram algoritmasının yanlışlıkla hesabınızı kapattığı kanıtlanırsa hesabınız yeniden aktif edilecek. Ancak bu inceleme süreci başvurulardaki yoğunluğa göre birkaç gün sürebilir.
İlgili 15 soru bulundu
Instagram hesabınızı dondurduktan sonra hemen açabilirsiniz; ancak dondurulan Instagram hesabını açmak bazen 24-48 saat gibi bir zamanı bulabilir. Yani dondurduğunuz Instagram hesabına tekrar giriş yapmak için bu süreyi beklemeniz gerekebilir. Tekrar dondurma işlemini yapabilmek için 1 hafta beklemeniz şart.
Genel olarak, tüm saat dilimleri içinde Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman, gönderilerinizi 11:00 – 15:00 arasında paylaşmaktır. Bu yüzden yüksek etkileşim için sabahın erken saatlerinde veya öğleden sonra geç saatlerde paylaşım yapmaktan kaçınmanız gerekir.
Askıya alınan instagram hesabı kurtarma için mobil uygulamadan veya web üzerinden itiraz edebilirsiniz. Mobil uygulamadan itiraz için; askıya alınan hesabınıza mobil uygulamadan giriş yapın. "Hesabı askıya aldık" uyarısının altındaki "Karara katılmadığını belirt" butonuna tıklayın.
Instagram bir hesabı askıya aldığında bir süre giriş yapmasını yasaklıyor ve kullanıcılarına hesaplarını kurtarması için doldurması gereken bir form öneriyor.
Sağ üstteki simgesine ve sonra Ayarlar ve gizlilik'e dokunun. Daha fazla bilgi ve destek kısmında Yardım'a dokunun. Destek Talepleri'ne ve sonra İhlaller'e dokunun. Kararımızla ilgili size gönderdiğimiz güncellemeyi açın. kısmında görünüyorsa ihlal bildirimine de dokunabilirsiniz.
Hesap dondurulunca 1 ay boyunca girilmese dahi, hesap silinmez. Ancak hesap geçici olarak kapandıktan sonra ilk 3 saat içinde hesabı tekrar açmak mümkün olmaz. Dondurulmuş hesabı tekrar açmak için 3 saat geçtikten sonra hesaba giriş yapmak yeterlidir. Hesabı dondurma işlemi, hesabı geçici olarak kapatma talebidir.
Çok renkli kameraya benzeyen Instagram uygulaması simgesine dokun. Kullanıcı adını, e-posta adresini veya telefon numaranı gir. Bunu en üstteki metin alanında yap. Yeniden etkinleştirmek istediğin hesabınla ilişkili olduğu sürece bu bilgilerden herhangi birini kullanabilirsin.
Hesabınız en başta geçici olarak kapanır. Bu kapanmada size robot olmadığınıza dair bir test yapılır. Telefon numaranızı girip, gelen şifre ile hesabınızı 30 gün içerisinde açabilirsiniz.
Instagram'da hesap kapatmaya dair herhangi bir sorun yaşadığınızda vakit kaybetmeden iletişime geçin. Ya oturum açma esnasında karşınıza çıkan “Yardım” sekmesinden ya da doğrudan e-posta adresiniz üzerinden Instagram ile bağlantı kurabilirsiniz.
Takip ettiğiniz veya direkt konuşmalar yaptığınız kişilerin profil resimlerinin yanında simgesi veya bir zaman damgası görürsünüz. Direct gelen kutunuzda kullanıcıların en güncel Hareket durumlarını görürsünüz (ör. 25 dakika önce aktifti, Dün aktifti, Görüldü, Yazıyor...).
Telif, müstehcenlik, kopya içerikler, olağan dışı hareketlilik, DM yoluyla diğer kullanıcıları rahatsız etme ve takip etme ya da edilmede aşırı anormallik Instagram'ın algoritmasının süzgecine takılabiliyor. Bu nedenlerden bir ya da birkaçı yüzünden hesaplar askıya alınabiliyor.
Topluluk kurallarını ihlal eden kullanıcıların hesapları telif, kopya içerik, taciz ve rahatsızlık, çıplaklık ve tehdit dili gibi nedenlerle dönem dönem kapatılabiliyor. Ya da hesaba birden fazla kez yanlış girince hesap askıya alınabiliyor.
Küfür, hatalı bir yorum ya da yanlış içerikli gönderi paylaşımında bulunulması, Takip istekleri kabul edilmediği halde devamlı olarak takip isteği gönderilmesi, Hesap yeni açılmasına rağmen çok aktif şekilde kullanılması, Kullanılan hesabın diğer kullanıcıların tarafından şikâyet edilmiş olması.
Askıya almak, üzerine uzun uzun düşünülmesi gereken konuları daha sonraya bırakmak demektir. Diğer bir anlamı ise bekletmektir ve iptal etmektir. Örneğin üyeliğin askıya alınması, üyeliğin iptal edilmesi anlamına gelir. Anlamı: Hemen karar vermek yerine sonraya bırakmak, ertelemek.
Bir hesabı askıya aldığınızda, kullanıcının: Kullanıcının e-postaları, dokümanları, takvimleri, Currents yayınları veya diğer verileri silinmez. Ortak çalışanlar kullanıcının paylaşılan dokümanlarına erişmeye devam edebilir. Kullanıcının yeni e-postaları ve takvim davetiyeleri engellenir.
Bunlardan ilki Instagram kullanıcısı yazan hesabın herhangi bir nedenden dolayı artık kullanılmıyor olmasıdır. Yani hesap kapanmıştır ve aktif değildir. Bir diğer nedeni ise karşı tarafın engellemesidir. Eğer Instgram kullanıcısı yazıyor ve hesap halen aktif durumda ise hesap tarafından engellenmiştir.
Sosyal medya platformlarının en doğru paylaşım saatleri aşağıdaki gibidir: Facebook: 13.00. Instagram: 08.00 ve 17.00 saatleri. Twitter: 17.00-19.00 arası
İlgili rehber: Instagram'da İşletme Profili'ne nasıl geçiş yapabilirsiniz? İstatistikler bölümüne girdikten sonra “Hedef Kitle” seçeneğinin altında lokasyon, yaş ve cinsiyet oranları yer almaktadır. Orada takipçilerinizin aktif olduğu saat dilimleri gibi farklı verilere ulaşmanız mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri