Ödenmemiş bir reklam ücreti olduğunda, Instagram reklamverenin hesabını askıya alabilir veya reklamlarını durdurabilir.
Facebook, Messenger, Instagram veya Meta Audience Network'te reklam yayınlamak için kullandığınız ödeme yöntemi başarısız olduğunda, siz borç tutarını ödeyinceye kadar reklamlarınız durdurulur ve reklam hesabınız kapatılır.
Reklamlarınızı yükledikten sonra Instagram, reklamlarınızı değerlendirmeye alacak ve en geç 24 saat içinde onay verip vermediğini belirtecek.
Profilinize gidin. Reklam araçları'na dokunun. Düzenlemek istediğiniz reklamın altındaki İstatistikleri Gör'e dokunun. En alta inin ve Reklamı sil'e dokunun.
İlgili 33 soru bulundu
Reklam hizmetlerinin kullanılabilirliği: Reklam Durumu sayfamız, reklamverenlere reklam hizmetlerimizdeki aksaklıklar ve Reklam Yöneticisi'ni etkileyen sorunlar hakkında bilgi verir. Reklam hizmetleri kullanılamadığında veya aksaklıklar yaşandığında otomatik olarak para iadesi yapmayız.
Instagram reklam verme ücreti ne kadar ? Instagram reklam fiyatları günlük 400 ₺ / aylık 12.000 ₺'den başlamaktadır. Standart instagram reklam verme paketiyle günde ortalama 61 bin kişiye ulaşılmaktadır.
Instagram reklam ücretleri 2023 yılı itibariyle günlük minimum 30 TL civarındadır. Fakat reklamı yayınladıktan sonra istediğiniz zaman durdurarak daha az bir ücret ödemeniz de mümkündür. Instagram reklam ücretleri, uygulama veya Facebook Business Manager üzerinden reklam verirken son aşamada karşınıza gelmektedir.
Instagram'da reklam vermek için belirli bir fiyat yoktur, çünkü reklamların maliyeti birçok faktöre bağlıdır. Daha açık bir anlatım ile Instagram size ”reklam yapmak için bize ayda 100 TL ya da 1000 TL ödemeniz gerekli” demez, herhangi bir bütçe dayatmasında bulunmaz.
Sadece bir ürünün faturasız satışından dolayı kesilecek ceza tutarı 2022 yılında 500 TL'dir.
Reklam kredileri nasıl çalışır? Bir reklam kredisi kullandığınızda bu kredi, hesabınızda biriken tüm reklam ücretlerinin ödemesini gerçekleştirir. Bu, reklam kredinizi kullanmak için oluşturduğunuz reklam da dahil olmak üzere, reklam hesabınızda yayınlanan tüm reklamları kapsar.
Olası Nedenleri: İçerik İhlali: Reklamınız İnstagram'ın reklam politikalarına uymuyorsa kısıtlama alabilirsiniz. Örneğin, yanıltıcı içerik, yasaklı ürünler veya hizmetlerin tanıtılması gibi. Hesap Etkinliği: Hesabınızın daha önce kural ihlalleri yapmış olması, hesabınızın reklam kısıtlaması almasına neden olabilir.
Reklam onaylamamasında sık karşılaşılan bir neden de Facebook, Instagram'ın isimlerinin doğru yazılmaması ve bunların ikonlarına görselde yer verilmesidir. Görselde yer alan alkol, sigara, kesici, zarar verici alet ve silahlarta da reklamlar onaylanmayacaktır.
Ayrıca 476 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Google, Facebook, Instagram, Youtube vb. firmalara yapılan reklam ödemelerinden %15 stopaj ödeme zorunluluğu vardır. Bu konuda detaylı bilgi için https://www.gib.gov.tr/.../476_vuk_ck_abn.pdf adresini ziyaret edebilirsiniz.
10.000 ile 50.000 arasında takipçisi olan mikro influencer'lar ise gönderi başına 2.000-10.000 TL arası kazanıyor. 50.000'den fazla takipçisi olan orta ve büyük ölçekli influencerlar aldıkları etkileşimle doğru orantılı pazarlık yapabiliyor.
Öne çıkar demek, insanların karşısına çıkar demek. Evet reklam yani bir nevi, paralı.
Bütçe: Reklamınız için her gün harcayabileceğiniz ortalama tutardır. Süre: Reklamınızın Instagram'da gösterilmesini istediğiniz süredir. Bu reklamı ben duraklatana kadar yayınla'yı veya reklamın kaç gün yayınlanmasını istediğinizi belirtmek için Süreyi ayarla'yı seçebilirsiniz.
Reklam Alanları'nın altında Hikayeler'in yanındaki açılır menüyü seçin ve Instagram Reels'ın yanındaki kutuyu işaretleyin. Reels reklamlarını video kampanyalarınıza otomatik olarak eklemek için Otomatik Reklam Alanları'nı da seçebilirsiniz.
Hata 3. Instagram'da reklam sürelerini çok kısa süreli tutmak: Peki en az kaç gün yayında kalmalı? Instagram algoritmasının makine öğrenme süresini göz önünde bulundurarak en az 4 veya 5 gün tanıtımınızın yayında kalması gerekiyor. Ve bu esnada düzenleme yapılmaması, yani öğrenme sürecinin değiştirilmemesi gerekiyor.
Ücretli reklamlar (Paid Ads), genelde kullanıcıların belirli bütçeler belirleyip sonrasında kendi web sayfalarına veya telefon numaralarına yönlendirme yaptıkları tanıtımları kapsıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri