İnsuyu Mağarası, Burdur-Antalya karayolu üzerinde, Burdur'a 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve ülkemizde turizme açılan ilk mağaralardandır (1965).
Son derece büyük bir alanda konumlanan İnsuyu'nu diğer mağaralardan farklı kılan ise, Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası unvanını içermesi oluyor. Ayrıca mağaranın içerisinde yer alan mini göllerin astım, hemoroit, egzama gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği düşünülüyor.
Yaz mevsiminde ise burası yine aynı saatte 08.30 ile giriş yapabilirsiniz ancak yazın çıkış saatleri 2 saat uzatılarak 19.00'a kadar uzatılmıştır. Yani yaz aylarında ziyaret akşam 19.00'a kadar uzatılmaktadır. İnsuyu Mağarası giriş ücreti 2023 ise tam bilet 20TL öğrenci ise 10TL olarak belirlenmiştir.
İnsuyu Mağarası Antalya - Burdur illeri arasında bulunan ve burdur iline bağlı olan doğal bir mağaradır.
Bölgede 1984 yılında başlayan yarı kurak dönem, zamanla suya olan talebin artmasına yol açmıştır. Aşırı pompalama devam ettiği için, öncelikle yeraltı suyu seviyeleri hızla düşmüş ve daha sonra, İnsuyu mağara kaynağı tamamen kurumuştur.
İlgili 35 soru bulundu
1952 yılında keşfedilen ve 1964 yılında turizme açılan İnsuyu Mağarası'nda o tarihten bu yana birçok farklı haritalama çalışması yapılmıştır. Tüm bu, birbirinden farklı haritalara rağmen mağaranın turistik kısmının kesin bir uzunluğu belirlenememiştir.
Burdur'un güneydoğusunda, 1965 yılında Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu'nun oluşumu, binlerce yıl öncesine dayanıyor.
İnsuyu Mağarası - Burdur
İnsuyu Mağarasında karstik yapının zamanla erimesi ve aşınması sonucu, mağara içinde sarkıt ve dikitler meydana gelmiştir.
Mağaranın toplamdaki uzunluğu 8350 metredir. İnsuyu Mağarası Tarihi Eser ya da Milli Park mıdır? İnsuyu Mağarası, tarihi bir eser değildir. Tarihi eserler, insanlar tarafından yapılan yapılara verilen isimdir.
(Ballıca Mağarası yüzlerce turist ağırlıyor) - YouTube. Daha Fazlası İçin Abone Ol → https://bit.ly/2yKl4Tl Tokat'taki Ballıca Mağarası, her yıl yüzlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Büyüklüğüyle dikkat çeken mağara, yüksek oksijen oranıyla da astım hastalarına iyi geliyor.
Tam saatini bilmiyorum, bakmadim ama akşam 6-7 ye kadar açıktır herhalde. Giriş ücreti 5tl kişi başı.
Tuz terapisi, zatürre, astım, bronşit, sedef hastalığı, hırıltı, öksürük, soğuk algınlığı, orta kulak iltihabı, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, nezle, KOAH, uyku bozuklukları, depresyon, cilt hastalıkları ve sinüzit hastalığının tedavisi için en etkili yöntemlerden biri.
Türkiye'nin en uzun mağarası, 15 km'den fazla olan Isparta'daki Pınargözü Mağarası; en derin mağarası ise –1429 ile Mersin'deki Peynirlikönü Mağarasıdır.
Yeri: Isparta Yenişarbademli İlçesi Yenişarbademli'nin 11 km. batısında yer almaktadır. Pınargözü Mağarası 16.000 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun mağarası konumundaki Pınargözü Mağarası bu özelliği ile de Kızıldağ Milli Parkı'nın en önemli kaynak değeri, tescil sebebini oluşturmaktadır.
İnsuyu Mağarası'nda karstik yapıların erimesiyle dikitler ve sarkıtlar oluşmuştur. Girintili ve çıkıntılı farklı noktalarda dehlizlere de rastlanabilir. Akdeniz Bölgesi'nin en verimli turizm noktalarından biri olarak her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan doğal oluşum, görenleri kendine hayran bırakır.
"İnsuyu mağarası tamamen bir doğa harikası bir yer.
Türkiye'nin en büyük doğal mağaralarından Karain Mağarası; Antalya'nın 30 kilometre kuzeybatısında, Döşemealtı ilçesinin Yağca Mahallesi sınırları içinde konumlanır. Denizden yüksekliği 430-450 metredir.
Batman'a bağlı ve iki yakasını Dicle Nehri'nin ayırdığı tarihi bir ilçe olan Hasankeyf, insanlığın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Mezopotamya bölgesinin kalbinde yer alır.
Suyu bitmiş doğal güzellik: İnsuyu Mağarası, Burdur, Türkiye - Tripadvisor.
Damlataş Mağarası, Antalya'nın Alanya ilçesinde deniz kıyısında bir mağaradır. Alanya şehir merkezine 3 km uzaklıkta ve tarihi Alanya Kalesi'nin batı kıyısında bulunmaktadır.
Dim Mağarası, Alanya'nın doğusunda, 1691 m. yüksekliğindeki Cebireis Dağı'nın batı yamacında bulunur. Dim Mağarası otoparkının hemen ön kısmında, 232 m aşağıda piknik alanı olarak kullanılan, tabanı çınar ağaçları, yamaçları çam ormanları ile kaplı bulunan Dim Çayı ve Dim Vadisi yer alır.
Mağara ressamlığı, yaklaşık 40.000 yıl önce çoğunlukla tarih öncesi kökenli mağara duvarlarında boyanmış çizimlerdir. Paleolitik mağara resimlerinin kesin amacı bilinmemektedir. Kanıtlar, bulundukları mağaraların devam eden izleri bulunmadığından, sadece yaşayan alanların süslemeleri olmadığını göstermektedir.
Çankırı Tuz Madeni, yaklaşık 5 bin yıldır tuz üretildiği bilinen dünyanın en eski ve en büyük tuz madenlerinden biridir. Çankırı'nın doğusunda merkez ilçeye bağlı Balıbağı Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri