“F” = Genellikle Intel işlemcilerde bulunan tümleşik / onboard grafiklere sahip olmadığını ve bu nedenle ayrı bir harici grafik kartı gerektirdiğini belirtir. Bazı modeller KF ile işaretlenmiştir; bu hem çarpan kilidinin açık olduğu hem de tümleşik / onboard grafik kartının (iGPU) olmadığı anlamına gelir.
Haliyle birçok kullanıcı “işlemci sonundaki f ne anlama geliyor?” sorusunu merak ediyor. Konuya geçmeden önce hemen belirtelim; sonunda F ibaresi olan Intel işlemciler içerisinde grafik birimi olmayan işlemcilerdir. Bu tipte bir işlemci satın aldıysanız “harici ekran kartı” almak zorundasınız.
K harfi varsa OC olabilir demek o işlemci. Çarpan kilidi açık oluyor destekleniyor yani işlemci tarafından OC işlemi. F harfi varsa işlemci içinde GPU birimi yok anlamına geliyor. Yani ekran kartı olmadan işlemciyle görüntü alamazsınız.
Sonunda K ibaresi olan işlemciler hız aşırtmaya açık işlemci olduğunu gösterir. Z serisi bir anakartla birlikte kullanılarak hız aşırtma yapılabilir. F ibaresi ise içerisinde grafik birimi olmayan işlemcilerdir, yani harici ekran kartı kullanmak zorundasınız.
İkisinin de kilidi açıktır. K harfi kilidi açık anlamına gelir. F harfi ise dahili GPU yok demektir.
İlgili 41 soru bulundu
Intel Core i7 12700F işlemciler, yeni nesil harici grafik kartları ve depolama cihazlarını destekler. Bu cihazlar, PCIe 5.0 ile artan iş hacminden ve DDR5 belleğin daha yüksek hızından ve bant genişliğinden faydalanır.
Intel Core i7 11700KF İşlemci sayesinde geleneksel HD'ye kıyasla 4 kat daha fazla piksel ile hiçbir tutukluk, yükleme sorunu ya da gecikmeden etkilenmeksizin keskin, gerçekçi görseller, karmaşık gölgeleme ve yüksek çerçeve hızları elde edebilirsiniz.
“F” = Genellikle Intel işlemcilerde bulunan tümleşik / onboard grafiklere sahip olmadığını ve bu nedenle ayrı bir harici grafik kartı gerektirdiğini belirtir. Bazı modeller KF ile işaretlenmiştir; bu hem çarpan kilidinin açık olduğu hem de tümleşik / onboard grafik kartının (iGPU) olmadığı anlamına gelir.
Intel i7-12700F On İki Çekirdek 2.1 GHz İşlemci.
Eğer daha uygun fiyatlı ve çok çekirdekli işlem gücüne ihtiyaç duyuyorsanız AMD işlemciler tercih edilebilir. Tek çekirdek performansı, enerji verimliliği ve geniş uygulama desteği önemliyse Intel işlemciler daha uygun olabilir.
İyi bir oyun deneyimi için güçlü bir işlemci gereklidir. Oyuncular genellikle Intel Core i5 veya i7, AMD Ryzen 5 veya 7 işlemcilerini tercih eder. İşlemciler oyun dışındaki genel kullanımda da oldukça önemli bir yere sahiptir.
Intel Core i7-10700KF 3.80Ghz 8 Çekirdek 16MB Önbellek Soket 1200 İşlemci.
Core i9 12900KF 3.20GHz 16 Çekirdek 30MB Önbellek LGA1700 Soket 10nm İşlemci - BX8071512900KF.
Intel işlemci ailelerinde genellikle işlemcilerin ilk rakamları o işlemci ailesinin neslini temsil eder. Örneğin; Intel i5 – 4710 işlemci dördüncü nesil i5 işlemcisidir, Intel i7 – 5200 işlemci beşinci nesil i7 işlemcisidir. Bu rakamı takip eden rakamlar o modelin diğer versiyonlarını ifade ediyor.
APU işlemcilerde G ibaresi bulunuyor. Yani grafik işlemci barındırıyor ve harici ekran kartı almak mecbur değil. Genel olarak günlük kullanım için rahatlıkla yeterli, bazı oyunlarda da orta-düşük ayarlarda iyi iş çıkarıyorlar.
10. Nesil Intel Core i7 10700F, Intel® Deep Learning Boost (Intel® DL Boost) sayesinde 2,5 kata kadar daha iyi yapay zeka performansı sunar.
Intel normalde P isimlendirmesini grafik birimi olmayan masa üstü işlemciler için kullanmış sonrasında F olarak devam etmişti. Mobil tarafta ise P isimlendirmesi ultra hafif dizüstü bilgisayarları temsil edecek ve 28W TDP temel değerine sahip olacak. Zorlandığı zaman ise 64W seviyesine çıkıyor.
Intel'in 13. Nesil mobil işlemcileri en üst düzey performans isteyenler HX serisini, yüksek performans isteyenler için H serisini, ince tasarımlarda performans için P serisini ve ultrabook/ofis ağırlıklı işler için U serisini barındıracak.
11. Nesil Intel Core i7 11700F, Intel® Deep Learning Boost (Intel® DL Boost) sayesinde 2,5 kata kadar daha iyi yapay zeka performansı sunar.
Core i7-11700F 2.5 GHz 8 Çekirdek 16MB Cache LGA1200 Soket 14nm İşlemci.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri