Peki online olarak vergi borcu nasıl ödenir? Tarayıcınıza "www.gib.gov.tr" yazarak girişi yapılır. Daha sonra "borç sorgulama ve ödeme" sekmesi tıklanarak çıkan vergi borcunuzu kredi ya da banka kartıyla güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.
İnternet Bankacılığı ile Vergi Borcu Ödeme
Kamu bankalarından birine ait internet bankacılığı hesabınıza giriş yapın. Ziraat Bankası için Menü'den Ödemeler seçeneğine tıklayın. Vergiler ve Resmi Kurumlar'ı seçerek ilerleyin. Vergi Ödeme seçeneğine tıklayın.
ödemelerinizi İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi ve mobil (GİB Mobil) uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı tüm bankaların online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında evinizden yada ofisinizden ödeyebilirsiniz.
İster Şubeden, İster İnternet ve Mobilden Tüm Vergilerinizi Ödeyebilirsiniz. Vergi ödemelerinizi Şubelerimizden gerçekleştirebileceğiniz gibi Bankamızın İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık uygulaması ve ATM ağı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra "Gelir İdaresi Başkanlığı" bölümüne tıklayın ve burada karşınıza gelecek alt hizmetlerden "Vergi Borcu Sorgulama" ibaresini seçerek işleminizi yapabilirsiniz. Tüm faturalarını "Online Fatura Öde" butonuna basarak kredi kartıyla 9 taksite kadar ödeyebilirsin.
İlgili 16 soru bulundu
Ticari Kredi Kartlarınız ile T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından aşağıda belirtilen vergi türlerinden 50.000 TL'ye kadar olan borçlarınızı, www.gib.gov.tr adresi üzerinden erişilen “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulaması üzerinden ödeyebilirsiniz.
Yine E-Devlet üzerinden girilen Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sisteminden vergi borcu ödemek mümkün oluyor. Ayrıca GİB'in İnternet Vergi Dairesi platformunun doğrudan bir giriş bölümü bulunuyor.
İnteraktif Vergi Dairesinin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir.
Ekranda talep edilen bilgileri ilgili yerlere girerek İnternet Bankacılığı sistemine giriş yapın. Sol kısımda yer alan menüden “Ödemeler > Vergi/Harç > Vergi Ödeme” adımlarını takip edin. “Ödeme Tipi” bölümünde “Borç Sorgusu” seçeneğini işaretleyin.
İnteraktif Vergi Dairesi'nin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir.
Halkbank Mobil Şube'den Vergi Ödeme
Parola/ŞifreÇiz ile Mobil Şube'ye giriş yaptıktan sonra, Ödemeler/Vergi menüsü altında yer alan Vergi ve Devlet Ödemeleri seçeneği ile vergi ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Halkbank Mobil Bankacılığı kullanmaya başlamak için, İnternet Şubesi'ne üye olmanız yeterlidir.
Vergi borcunun ödenmesi işlemi, vergi mükellefi olan kişinin bağlı olduğu vergi dairesine yapılmaktadır. Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesinin dışında başka herhangi bir vergi dairesine borç yatırılmak istenirse ödemenin hangi vergi dairesi hesabına yapıldığının bildirilmesi şartı aranır.
Vergi ödemelerinizi Akbank'tan yapın, rahat edin!
Şubenize vereceğiniz bir talimatla uygun vergi türleri için kredi kartınızdan otomatik ödenmesini sağlayabilirsiniz. Dilerseniz size en yakın Akbank Şubesi'nden ve 444 25 25 Akbank Telefon Şubesi'nden vergi ödeme ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Kredi kartının internet üzerinden yapılan ödemelere açık olması gerekir. Kredi kartının dışında banka kartı ile vergi ödemek de mümkündür. Bu kartlarda da vergi borcunun tamamını ödeyebilecek kadar bakiye olması gerekmektedir. Kredi kartı ile ödenebilecek vergiler ise GİB tarafından belirlenmiştir.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ayrıca Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ait banka kartlarıyla, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezası vb. ödemelerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilmesi mümkündür.
Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.
Vergi daireleri ödemeler kapsamında saat 21.00'e kadar açık olacak.
Uygulamanın talep ettiği bilgileri ilgili ekranlara girerek sisteme giriş yapın. Ödeme Yap > Vergi ve Devlet Ödemeleri > MTV > Ödeme sekmesine tıklayın. “Araç Bilgisi” bölümünde “Kendime Ait Bir Araç” ya da “Başkasına Ait Bir Araç” seçeneklerinden uygun olanı seçin. İlgili kutucuğa TC kimlik numaranızı girin.
2 Bin TL Altı Vergi Borçları Tamamen Siliniyor!
Yapılandırma için 31 Aralık 2022 tarihi önem taşıyor, bu tarihten önceki borçlar, yapılandırma kapsamında olacak. 2 bin lirayı aşan borçlar için gecikme zamlarının ve kamu alacaklarına ilişkin bazı cezaların silinmesi şeklinde bir yapılandırma yapılması öngörülüyor.
Vergi ödemelerinde kullanılan kredi kartı limitleri, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 50 bin liralık limit belirlenerek başlatılan uygulama limiti 200 bin liradan 500 bin liraya çıkartıldı.
Gelir Vergisi Kanunu Geçici 78. Madde Kapsamında Muhtasar Vergisi, Ödemelerinizi PTT Merkez ve Şubelerinden yapabilirsiniz. PTT İşyerlerinden tahsil edilmektedir.
Vergi Ödemeleri
Vergi borcu ödemelerinizi Bonus kredi kartınızla Garanti BBVA İnternet Bankacılığı ve ivd.gib.gov.tr adresinden kolayca yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri