Bulut teknolojisi, çeşitli yazılımlar aracılığıyla internet üzerinden depolama yapmanızı sağlar. Sanal depolama ile de verileriniz internet üzerinde depolanır. Böylece sabit disk gibi fiziksel depolama alanlarına ihtiyacınız kalmaz. Ayrıca istediğiniz anda da verilerinize erişebilirsiniz.
Bulut teknolojisi veri merkezleri aracılığıyla çalışır. Telefonunuz, bilgisayarınız veya tabletinizdeki depolama alanını kullanmak yerine bilgileriniz sanal sunucularda barındırılır. Bu sanal sunucular, verilerinizi depolamak ve korumak için altyapıya sahip devasa veri merkezlerine bağlanır.
Evet, bulut teknolojisi ile verilerin güvenli bir şekilde saklanması mümkündür. Bulutta saklanan verilere sağlanan güvenlik önlemleri, verilerin korunmasını ve güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar.
Ücretsiz olarak bulut depolama hizmeti veren sistemlerde depolama alanına kullanıcı tarafından karar verilir. Genel olarak en az 2gb, en fazla 50 gb ücretsiz depolama yapılabilmektedir. Bu alanların yetersiz gelmesi durumunda, ücretli olan depolama sistemleri ile daha büyük alanlar elde edebilirsiniz.
Üç ana bulut hizmeti türü vardır: yazılım hizmeti (SaaS), platform hizmeti (PaaS) ve altyapı hizmeti (IaaS). Bulut konusunda her duruma uygun bir yaklaşım yoktur; işletme gereksinimlerinizi destekleyen doğru çözümü bulmanız gerekir.
İlgili 38 soru bulundu
Bulut bilişim hizmetlerine örnek olarak, Google Cloud, Microsoft Azure, Amazon Web Services, Dropbox, iCloud ve Box gibi hizmetler verilebilir. Bu hizmetler, depolama, hesaplama, ağ, veritabanı ve uygulama hizmetleri gibi çeşitli kategorilerde sunulur.
Bulut depolama, aslında bir bilgi saklama sistemidir. Bu depolama aracılığı sayesinde bilgisayar, telefon ve tablet gibi teknolojik aletlerdeki veriler siz silene kadar saklanabilir.
Bulut depolama, sunucular tarafından ağ üzerinde sanal olarak oluşturulan havuzlarda veri depolamasıdır. Büyük çaplı veri merkezlerini işleten ve depolama için alan sunan çeşitli şirketler bulunmaktadır. Bulut depolama dosyalarınızi kaydeder ve bilgisayar bozulsa bile dosyalarınız zarar görmez.
Bilgisayarınızda https://bulut.btk.gov.tr/app adresine gidin. Web sayfası sağ üst köşede yer alan “Uygulamaya Git” bölümüne tıklayarak sisteme giriş yapabilirsiniz.
Sonuç olarak; bulut depolama servislerinin tamamı kullanıcıya belirli bir alanı ücretsiz olarak sunmakta. Seçim yaparken ücretsiz depolama alanının yanında depolama alanı artırma fiyatlarını da gözden geçirmeniz gerekiyor. Android kullanıcıları için en iyi seçenek Google Drive görünebilir.
Bulut depolama ile kişiler e-Posta, fotoğraf, video ve diğer şahsi dosyalarını saklayabilir ve yedekleyebilir. Kurumlar ise veri dosyalarını güvenli bir biçimde aktarıp depolayabilecekleri veya farklı coğrafyalar arasında paylaşabilecekleri, ticari olarak desteklenen bir uzak yedekleme çözümü olarak kullanabilirler.
Yoğunlaşmış su buharı olan bulutlar çıplak gözle kolayca görülebilir. Atmosferde serbest hâlde bulunan yoğunlaşmamış su buharı ise çıplak göz ile fark edilemez ama uydu resimlerinde rahatlıkla görülebilir. Bulut içindeki su buharı, yoğunlaşma çekirdekleri üzerinde yoğunlaşarak birikir ve damla hâline gelir.
Her Google Hesabı ile Google Drive, Gmail ve Google Fotoğraflar arasında paylaşılan 15 GB ücretsiz depolama alanı sunulur. Aylık ücretli Google One aboneliğine yükselttiğinizde, seçtiğiniz plana bağlı olarak toplam depolama alanınız 100 GB veya daha fazla olacak şekilde artar.
Kaydolun. 5 GB OneDrive ücretsiz bulut depolamasını kullanmaya başlayın.
Telefonunuzda/tabletinizde:
Galeri uygulamasını açın. Albümler sekmesinde bir albüm açın, Bulut geçişi yapmak için üst kısımdaki üçgen simgesine dokunun ve bir veya birden fazla öğe seçerek silin.
Google Drive, Google tarafından oluşturulmuş ve yönetilen bir dosya depolama ve senkronizasyon hizmetidir. Bu hizmet; kullanıcıların bulutta doküman depolayabilmelerini, dosya paylaşabilmelerini ve iş birliği yaptıkları kişilerle dokümanları düzenleyebilmelerini sağlar.
Google One web sitesinde 100 GB'lık depolama alanı fiyatı aylık ödeme planına göre 5.79 TL, yıllık ödeme planına göre 57.99 TL olarak belirtiliyor. 200 GB depolama alanı için belirtilen aylık ödeme tutarı 11.59 TL, yıllık ödeme tutarı 115.99 TL oluyor. 2 TB depolama alanına ise aylık 28.99 TL, yıllık 289.99 TL ödeme ...
Bulut teknolojisiyle gün geçtikçe çoğalan verilerin takibi, saklanması ve kullanıcı yetkilendirilmesi gibi alt yapı sorunları ortadan kalkar. Bilgi işlem kaynaklarına dakikalar hatta saniyeler içinde erişim sağlanabilir, dolayısıyla iş süreçleri hız ve çeviklik kazanır. Sınırsız veriden faydalanma imkanı sağlar.
Maliyetlerinizi düşürmenizi sağlar. Altyapı karmaşasını ortadan kaldırır. Çalışma alanını genişletir. Verilerinizi yüksek güvenlik bulut sunucularda korur.
E-posta hizmetinin yanı sıra internet kullanılarak izlenen video ya da filmler, müzik dinlemek, online platformlarda oyunlar oynamak, fotoğrafları depolamak ve bunları paylaşmak gibi pek çok hizmet bulut bilişim teknolojisi tarafından desteklenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri