Sadece internetin çekmediği durumlarda değil, bağlantı kalitesinin zayıf olduğu ya da internet hızının yavaş olduğu durumlarda da modem güçlendirici kullanabilirsiniz. Tıpkı modem gibi Wi-Fi güçlendiricinin de konumu oldukça önemlidir. Modem ile sinyalin zayıf olduğu odaların tam ortasına konumlandırmalısınız.
Önce router'daki WPS düğmesine ve ardından WiFi menzil genişleticideki WPS düğmesine basın. Böylece cihazlar birbirleriyle iletişim kurmaya başlarlar. Daha sonra genişletici otomatik olarak kendi ağını oluşturur ve sinyali yükseltmeye başlar.
Sinyal güçlendirici, yönlendiriciden ya da kablosuz modemden gelen Wi-Fi sinyalini alır ve sinyalin daha uzak mesafelere kayıpsız şekilde iletilmesini sağlar. Böylelikle istemci cihazın internet bağlantısında kopma ya da yavaşlama gibi bir kalitesizlik meydana gelmez.
Wi-Fi güçlendirici, kalabalık ortamlarda internet hızını korumayı sağlar. Birden fazla kullanıcının bağlandığı modemlerde kimi zaman kopma ve yavaşlamalar meydana gelir. Wi-Fi güçlendirici kullanımı, söz konusu problemlerin oluşmasını önleyerek kaliteli sinyaller almanızı sağlar.
İlgili 33 soru bulundu
Örneğin, rafın üstünde veya duvara monte edilebilir bir modem için duvar üzerinde yüksek bölgeler tercih edilebilir. Bu sayede, modem sinyalleri evin her köşesine daha kolay ve engelsiz ulaşabilir. Ayrıca, yüksek konumlandırma yerde bulunan eşyalardan kaynaklanabilecek sinyal bozulmalarını da azaltacaktır.
Kullanıma uygun ortamlarda ortalama düzeydeki bir wifi güçlendirici ile yaklaşık 100 ile 300 metreye kadar olan uzaklıklardan bağlantı sağlanabilmektedir.
Çok iyi bir modem olmasa bile genellikle her sinyal güçlendirici en az 100 metre çeker durumdadır. Tabii bunu en kötü durum olarak değerlendirebiliriz. Eğer gerçekten çok iyi bir modem sinyal güçlendiriciye sahipseniz, 15 km'ye kadar bir çekim gücüne sahip olabilirsiniz.
Genel olarak, 3-3,5 metre kullanılmasını önermekte birlikte ofis ve kapalı ortamlar için max 5 metre konumlandırılmasını öngörülür. Örneğin kapalı alan yada ofis ortamındaki tipik kablosuz bant genişliği kapasitesi için AP'lerin yaklaşık olarak 10-15 metre yerleştirilmesini önerilir.
Wi-Fi Sinyalini Güçlendirme
Kablosuz internet bağlantısı kullanıyorsanız, Wi-Fi sinyalini güçlendirmek de internet hızınızı artırmak için önemli bir faktördür. Wi-Fi sinyali, router'ınızdan cihazınıza giden veri miktarını etkiler. Bu nedenle, Wi-Fi sinyalinin güçlendirilmesi internet hızınızı artırabilir.
Wi-Fi sinyal güçlendirici kaç Mbps olmalı ❓
En iyi internet sinyal güçlendirici ve access point cihazları çok değişken bağlantı hızı kapasitesi sunuyor. Çoğu Wi-Fi sinyal güçlendirici, minimum 300 Mbps kablosuz hız değerleri sunabiliyor.
Powerline extender'ı router'ınızın yakınındaki bir duvar prizine takınız. Router'ınızdaki WPS butonuna basınız. 2. 2 dakika içinde, extender'daki Wi-Fi butonuna 1 saniye basılı tutunuz. 3. Extender'daki 2.4GHz Wi-Fi LED ve 5GHz Wi-Fi LED 3 saniye boyunca hızlı bir şekilde yanıp sönecek ve ardından sabitlenecektir.
Hiziniz elbetteki aletin destekledigi Mbps hizina gore degisecektir (150-300-600 gibi). Modeme gelen hiziniz 50mbit olsun. Hiziniz yaklasik 15-25mbit arasi kadar dusecektir.
Sinyal güçlendirici veya Wi-Fi genişletici olarak da bilinen menzil genişletici, kapsama alanını genişletmek için modemden gelen kablosuz sinyali tekrarlayan bir cihazdır. Menzil genişleticiler, Wi-Fi modemlerden gelen sinyalleri çoğaltarak Wi-Fi'nin zayıf olduğu ya da var olmadığı alanlara ulaştırır.
MW300RE Model Sinyal Güçlendiricinin Menzili Ne Kadardır? Mercusys 300 Mbps yaklaşık 1 kilometreye denk gelir. Bu da çok kuvvetli bir menzil anlamına gelir. Ofis ortamında bir kat için kullanabilirken, evinizde tüm odalar için tercih edebilirsiniz.
%6 indirimle TP-Link RE650 2600 Mbps Wifi Güçlendirici 2.106 TL'ye, %5 indirimle Zyxel WRE2206 300 Mbps Wifi Güçlendirici 329 TL'ye, %7 indirimle TP-Link RE315 1200 Mbps Wifi Güçlendirici 1.099 TL'ye, %17 indirimle Zyxel WRE6602 1200 Mbps Wifi Güçlendirici 829 TL'ye sahip olabilirsiniz.
300 Mbps: 35 Mb/sn'e kadar hız veriyor. bu rakamlar örneğin modeme takılı bir hdd içindeki bir filmi izlerken, müziği dinlerken ya da herhangi bir medya dosyasını diğer cihazlarla paylaşırken/bunlar üzerinde oynatırkenki alacağınız performansı doğrudan etkileyecektir.
Decapat. Wi-Fi repeater alman lazım. Aldıktan sonra modem ile cihazın arasında bir yere kurup repeaterı kablosuz ağa, kendi cihazını da repeatera bağlayıp menzili arttırabilirsin.
Süleyman Demirel Üniversitesi yapılan araştarmaya göre cep telefonunun en az 10 santimetre, modemin ise 25 santimetre uzakta tutulması gerekiyor. SDÜ Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.
Üreticiden. Xiaomi Mi Wifi Pro Sinyal Yakınlaştırıcı - Güçlendirici 300 Mbps, 2 harici antenle, 300 Mbps'e kadar hızlı veri aktarımı ile tasarlanmıştır. Aynı anda 64 cihaza bağlanabilir, duvarlara nüfuz edebilir ve çok katlı evde güçlü Wi-Fi bağlantı sağlayabilirsiniz.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
Ana duvarların (beton + güçlendirme), sac levhaların, duvarlardaki sıva, çelik çerçevelerin varlığı radyo sinyalinin kalitesini etkiler ve Wi-Fi cihazlarının çalışmasını önemli ölçüde bozabilir. İç mekanlarda, aynalar ve renkli camlar da radyo sinyali girişimine neden olabilir.
Wi-Fi sinyallleri elektromanyetik dalgalarla duvarlardan geçebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri