soyuttur. çünkü internet ağına elle dokunamazsın gözle göremezsin kulakla duyamazsın.
Çünkü yazılım, diğer mühendislik dalları gibi fiziksel değil, soyut bir uğraş alanı. Yazılımın soyut olan doğası, onun durumunu tüm detaylarıyla anlamayı imkansız hale getiriyor. Çünkü kontrol altında tutabildiğimiz etmenler, kontrol altında tutamadıklarımız yanında sayıca çok daha az.
ya da matematikle uğraşan bir insana gidip sormayı deneseniz? matematik,hayal ürünüdür yani soyuttur.
Sonuç: Tanrı soyut ve metafiziksel bir kavramdır.
merhaba, Hayır soyut değil bence çünkü duyarak ve dilimizle algılayarak hareket ediyoruz bu durumda. Yani somut oluyor.
İlgili 27 soru bulundu
soyuttur. çünkü internet ağına elle dokunamazsın gözle göremezsin kulakla duyamazsın.
Orijinal Soru: Bellek (hafıza) soyut mudur, somut mudur? Somuttur.
Soyut İsim
sevinç, şüphe, tezat, Allah, cesaret, keder, korku, aşk, melek, ruh, şeytan...
Aynı şekilde hisler de somuttur. Bedende içsel bir dokunma duygusu şeklinde hissedilir. Ama görülmez, duyulmaz, tadılmaz.
Tabi bir de madalyonun diğer yüzü var: Bilim kullanılarak Allah'ın var olmadığı da kanıtlanamaz. Kısaca, bilimle tabiat ötesi herhangi bir şeyi, varlığı ya da kavramı kanıtlamak veya çürütmek mümkün değildir.
Kalem, masa, sehpa, kapı, dağ, akarsu, çocuk, hayvan gibi kavramlar bir madde haline sahip oldukları için somuttur. Özgürlük, fikir, düşünce, sevgi, nefret, merhamet, hüzün gibi kelimeler beş duyu ile hissedilemez ancak var olduklarına kuşku yoktur. Bu tip kavramlar soyuttur.
Fizik dersleri, çok soyut kavramlar içerdiğinden öğrenciler için zor derslerin başında gelmektedir.
Mantık ilkeleri mantık biliminin temel konuları ve soyut zihinsel varlıklar olan kavram, önerme, akılyürütme ve ispat teorilerinin kurulmasının yegane temelidir.
Hava soyut mudur, somut mudur? Cevap: Hava, somut bir kavramdır. Çünkü beş duyu organımızdan biri olan tenimizle ve burnumuzla havayı hissedebiliriz.
Fakat aynı kelime “Gurbet o kadar acı ki, dayanması çok zor.” cümlesinde soyut anlamda kullanılmıştır.
dost, adıl(zamir) olarak kullanıldığında somutlaştırılmış bir sözcüktür. soyut olarak örneklenebilecek sözcük ise dostluktur.
Cevap: ☆ Aşk soyuttur. Çünkü aşkı göremeyiz, koklayamayız, tadamayız yani kısaca hiçbir duyu organımızla varlığını bulamayız. Ancak duyu organlarımızla varlığını bulamasak bile varlığını biliyoruz.
Somut anlamlı sözcükler; toprak, bulut, ışık, rüzgâr, köpük, ışık, çocuk, cızırtı, yeşermek … gibi nesneleri ve durumları karşılar. Duyu organlarımızla algılayamadığımız, akıl yoluyla algılayabileceğimiz kavramları karşılayan sözcükler soyut anlamlı sözcüklerdir.
Yukarıda kısaca değinilmiş olan “hak” ve “hürriyet” kavramlarının arasındaki temel ayrım şu şekilde yapılabilir: “hak somut bir kavram olarak karşımıza çıkarken hürriyet daha çok soyut bir anlam ifade etmektedir.
Mammon, şeytanın oğlu olarak bilinir. Mammon açgözlülük ve materyalizm olarak belirtilen şeytanlardan biridir. Mammon ayrıca zengin ve fakir arasındaki uçurumu yaratan şeytandır. Zenginliğe takıntılı olan kişilerin şeytanlarındandır.
Yedinci soru şudur: Hak Teala beni yaratıp mutlak ve mukayyet surette mükellef kıldı. Emrine itaat etmediğimde ise bana lanet ederek kovdu. Cennete girmek istediğimde ise bana izin verdi ve beni ona musallat etti. İşimi gördükten sonra beni cennetten tekrar çıkardı ve Adem oğluna musallat etti.
Enerjinin tanımlanması o kadar zordur ki, çünkü soyut bir kavramdır. Fizikte, “enerji” kavramı gerçekten bir çeşit stenografi, kitapların dengelenmesine yardımcı olan bir gereçtir.
Bazı akademisyenlere göre tanrı, melek, ruh gibi sözcükler duyu organları ile tespit edilemeyecek kavramlara karşılık geldiği için "soyut" olmalıdır.
Bilinç soyut bir alan olduğu için somut niteliklerle tanımlanamasa da bir kısım özelliklerinden söz edebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri