Genelde internet üzerinden yapılan alışverişlerde, ürünü teslim almayan müşteriye karşı kargonuzu teslim almazsanız kargo ücretini ödemek zorundasınız veya icra takibi yapacağız şeklinde karşılıklar verilebiliyor.
Kargo alınmadığı takdirde gönderene iade edilir. İnternetten alışverişlerde tüketicinin siparişten sonra teslim anına kadar vazgeçme hakkı olduğu gibi teslim alsa bile teslimden itibaren 14 gün zarfında koşulsuz, cezasız ve herhangi bir masrafa katlanmadan iade hakkı vardır.
Kargo firması, teslimat yapılamayan kargoyu iade ederek, kargo sahibine geri gönderebilir. Bu durumda, kargo sahibi kargonun geri dönmesi için ek bir ücret ödemek zorunda kalabilir. Kargo sahibi, iade işleminin gerçekleşmesi durumunda, kargo firmasının iade şartlarına uygun hareket etmesi gerektiğini unutmamalıdır.
Hiçbir şey olmaz. Ürün size bizzat teslim edilmediyse iade işlemi başlar. Ardından satıcıyla iletişime geçilebilirsiniz. Ücret iade olur sonuçta belli prosedürde belirttiği süre zarfında.
Size gönderilen kargoyu teslim almazsanız kargo alıcısına iade olur. Buradan size hiçbir borç çıkmaz, kargo ücreti böyle durumlarda göndericiden tahsil edilir ve gönderi göndericiye teslim edilir.
İlgili 25 soru bulundu
Genelde internet üzerinden yapılan alışverişlerde, ürünü teslim almayan müşteriye karşı kargonuzu teslim almazsanız kargo ücretini ödemek zorundasınız veya icra takibi yapacağız şeklinde karşılıklar verilebiliyor.
herhangi bir sebeple teslim edilemeyen kargonuzun iade süreci hemen başlamaz. Teslim edilemeyen kargonuz şubemize geldikten sonra, şubemiz tarafından sizinle iletişime geçilir. Size ulaşıldıktan sonra, talebiniz doğrultusunda randevulu teslimat planlanarak kargonuz tekrar dağıtıma çıkarılır.
Artık iade kargo ücreti ayıplı mallar haricinde müşteriye ait olacak. Bu konuda eklenen madde tam olarak şöyle: “Tüketici, ön bilgilendirmede kararlaştırılması ve satıcının öngördüğü taşıyıcı ile iadesinde tutarına yer verilmesi halinde teslim masraflarını geçmemek üzere iade masrafını karşılamakla yükümlüdür.
Eğer görevlimiz, alıcının adresinde kimseyi bulamazsa, "Kargo İhbar Notu" bırakır ve gönderiyi şubeye geri getirir.
Bu kişinin kimlik bilgileri kontrol edildikten sonra imza karşılığında kargo teslim edilir. 3 gün içinde alıcı ya da alıcının teslim edilmesini istediği yetkili kişi tarafından teslim alınmayan kargolar size geri iade edilmektedir.
Tüketici hukuku açısından alınmayan bir hizmetin bedelinin ödenmesi mümkün değildir. Ödenmiş ise de mutlaka ücret iade edilmelidir. " dedi.
Böylece internet üzerinden alınan ürünlerde cayma hakkı kanunen zorunlu olarak tanınmaktadır. Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.
Tüketicinin Cayma Hakkını kullandığına ilişkin bildirim satıcıya ulaştıktan sonra 14 gün içerisinde satıcı, kargo masrafları da dâhil olmak üzere tahsil ettiği tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür. Satıcı geri ödemeyi tüketiciye herhangi bir masraf ve yükümlülük getirmeden tek seferde yapmak zorundadır.
Sipariş ettiğiniz ürün kargoya verilmiş ise siparişi iptal edemezsiniz. Kargoya verilen ürünler için, size ulaştıktan sonra iade süreci uygulanması gerekmektedir.
Merhaba, ürünün alıcısına teslim edilmemesi halinde kargo sürecine bağlı olarak iade yönlendirilir ve göndericisine teslim edilir.
Kargoya verilen bir ürünü, kargo sürecindeyken iptal etmek mümkün değildir. Ancak, kargonun teslim alınmasından sonra, ürün satıcının kurallarına uygun ise iade edilebilir.
Kargo dağıtım görevlisi sizi aramazsa, kargonuzun adresinize geldiğini fakat sizi evde bulamadığını, şubeden teslim almanız gerektiğini ibraz eden kapınıza bir not kağıdı bırakır ve Dağıtıma çıkartıldığı şubeye geri götürülür.
Eksik adres diyerek geri de götürebilir, işini layığıyla yapmak için arayabilir de. Aramak zorunda değil ama.
Tekrar Dağıtım: Kurye tarafından size ulaşılamadığı durumda, kargonuz tekrar dağıtıma çıkarılması için bu hareket gözükmektedir.
Mesafeli sözleşmeler yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, internetten alınan teknoloji ürünleriyle ilgili herkesi ilgilendiren bir güncelleme yapıldı. Bakanlık, internet üzerinden alınan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlarda koşulsuz iade hakkını kaldırdı.
İade olan kargo ücretini kim karşılayacak? Ticaret Bakanlığı "Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kararlarını Resmi Gazete yayınladı. Yapılan açıklamaya göre tüketici iade ettiği ürünün kargo ücretini kendisi karşılayacak.
Ürünlerinizi ÜCRETSİZ iade edebilmek için “Trendyol İade” adımlarını takip ederek iade kodu almanız gerekir. İade edeceğiniz ürünün hasar görmemiş, kullanılmamış ve kullanım hatası sonucu zarar görmemiş olması gerekmektedir.
Aras Kargo Şikayet Hattı: 444 25 52 | Hizmet saati: 08.30 – 18.00. Sürat Kargo Şikayet Hattı: 0850 202 02 02 | Hizmet saati: 08.30 – 18.00. MNG Kargo Şikayet Hattı: 444 06 06 – 0850 222 06 06 | Hizmet saati: Belirtilmemiş PTT Kargo Şikayet Hattı: 444 1 788 – 0312 309 59 12| Hizmet saati: 09.00 – 18.00.
Peki, dağıtıma çıkan kargo ne zaman gelir? İşte, o detaylar. Dağıtıma çıkan kargo mesajı, genellikle kargo personelinin kargoyu zimmetine almasıyla birlikte kullanıcıya gönderilir. Bu mesaj, kişinin gün içerisinde evde olması halinde kargonun teslim edileceği anlamına gelir.
PTT şubesinden adınıza kargo olup olmadığını ve kargonuzun nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. 444 1 788 numarasını arayarak müşteri hizmetlerinden kargo takibi sorgulaması yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri