Ders intibakı; ders adı, ders kodu, dersin yarıyılı değişiklikleri, bir dersin başka bir ders ile değiştirilmesi, dersin kaldırılması ve yeni ders eklenmesi işlemleridir.
Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, (Önlisans ve Lisans Yönetmeliğinin 14. maddesi 6. bendine göre) daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış oldukları dersler için en geç güz döneminin başlamasını takip eden iki hafta içerisinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na gelerek intibak işlemini başlatması ...
Ders değerlendirmesinde, ders içeriği en az %80 eşdeğer olmalıdır. Yatay geçiş yolu ile kayıt yapılan ve diğer üniversitelerde alıp başarılı olduğu derslerinin muafiyet taleplerinde; birden fazla dersin bir derse eşdeğer sayılması durumunda bu derslerin not ortalaması dikkate alınarak intibak yapılır.
Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu intibak etmek sözcüğü adına, 'Bir çevreye, bir duruma ya da ortama alışmak, uyum sağlamak' anlamı üzerinden tarif ediyor. Bu durum maddi ve manevi her türlü koşul karşısında kullanılabilen bir sözcüktür.
İntibak eğitimleri öğrencilerin meslek hakkında bilgi edindikleri keyifli geçen bir süreci kapsamaktadır. İleride karşılaşabilecek durumların tamamı ele alınarak bu eğitim verilmektedir. Eğitim içerisinde meslek için her türlü bilgi kişilere aktarılmaktadır. POHEM intibak eğitim süreleri 14 gün sürmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
İlk intibaktan yaklaşık 2 milyon SSK'lı yararlandı. Maaşlarda 50 ile 355 lira arasında artış yaşandı. Yeni intibak hayata geçerse, yaklaşık 5 milyon kişinin yararlanacağı belirtiliyor. Zam oranının da ilk intibaktaki gibi 355 liraya varan tutarda olması bekleniyor.
Bu madde hükmü gereğince kadro şartı aranmaksızın ilgililerin sözleşmeli statüde veya kapsam dışı statüde geçen hizmet süreleri her yıl bir kademe ve her üç yıl bir derece hesabıyla öğrenim durumu itibarıyla yükselebilecekleri dereceyi aşmamak üzere değerlendirilerek intibakları yapılır.
İntibak: Memurun öğrenim durumu, hizmet yılları ve geçmişteki hizmetleri esas alınarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde ilerleyebileceği derece ve kademesinin tespit edilip, tespit edilen bu derece ve kademeye müktesebinin getirilmesidir.
İntibak, emeklilik aylığı hesaplanırken kullanılan formülle hesaplanır. İntibak hesaplaması, emekli olan kişinin son ücreti ile emekli aylığı arasındaki farkın yüzde olarak hesaplanmasıyla yapılır. Bu fark, intibak oranını belirler. İntibak oranı, emekli aylığının enflasyon oranıyla artırılması anlamına gelir.
Bunun için öğrencinin not dökümü ilgili Yönetim Kurulu tarafından incelenir. Sonrasında öğrencinin muaf olacağı ve alması gereken derslere karar verilir. Alması gereken ek derslerin eğitiminin alındığı yıl İntibak Sınıfı olarak adlandırılır.
İntibak yasası, 2000 öncesi ve 2000 sonrası emekli olanların, eşit maaş alacakları düzenlemeyi kapsamaktadır.
Toplamda 18 AKTS krediden fazla talepte bulunması durumunda önce YÖK Zorunlu Derslerin muafiyet işlemi yapılır. 8) Öğrenci YÖK Zorunlu Dersler dışındaki derslerden en fazla 6 ders için muafiyet talebinde bulunabilir. 6 dersten fazla muafiyet talep eden öğrencinin muafiyet başvurusu değerlendirilmez.
Bunun için öğrencinin not dökümü ilgili Yönetim Kurulu tarafından incelenir. Sonrasında öğrencinin muaf olacağı ve alması gereken derslere karar verilir. Alması gereken ek derslerin eğitiminin alındığı yıl İntibak Sınıfı olarak adlandırılır.
Ders intibakı; ders adı, ders kodu, dersin yarıyılı değişiklikleri, bir dersin başka bir ders ile değiştirilmesi, dersin kaldırılması ve yeni ders eklenmesi işlemleridir.
İntibak, kelime anlamı ile uyma, uyum gösterme demektir. İntibak eğitimi ise aday öğrencilerin eğitim-öğretim yılı başlamadan önce okula en kısa sürede uyumunu sağlamak maksadıyla uygulanan bir programdır.
Öğrenci, Bölüme ait Yatay Geçiş ve İntibak Esas'larında belirtilen süreler içerisinde onaylı transkript ve ders içeriklerinin ekli olduğu ve muaf olunmak istenen derslerin yer aldığı ders muafiyet/intibak formu ile Dekanlığa başvuru yapar.
Yeni intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan kişilerin maaşı yeniden hesaplanacak. Böylece, milyonlarca emeklinin maaşı, çalışma süresi ve prim ödemelerine göre değişen oranlarda artacak. İntibak çıkarsa emekli maaşları 1.200 TL'ye varan miktarda yükselebilecek.
Memurun öğrenim durumu, ve geçmişteki hizmet süresi esas alınarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde müktesebinin ilerleyebileceği derece ve kademenin tespit edilerek belirlenmesidir. TERFİ: Memurun bulunduğu kademe ve dereceden bir üst kademe ve dereceye müktesebinin yükseltilmesidir.
İntibak Yasası Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda İntibak yasa tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Yasa, 2000 yılı öncesi emekli aylıklarında yaşanan farklılığı gideriyor.
İntibak düzenlemesinde son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. 2000 yılında önce emekli olanlara yapılan intibak düzenlemesinin 2000 yılından sonra emekli olanlara da uygulanması talep ediliyor. 2023 yılında emeklilerin gelirlerinde artış yaşanırken, bir düzenleme de intibak için bekleniyor.
Kişinin, yabancı hukuka göre kazandığı soyadı Türkiye'de nasıl kullanacağını serbestçe belirlemesi, ada bağlı kişilik haklarına saygı duyulması ve yabancı hukuk uyarınca kazandığı soyadın kullanımının kolaylaştırılması intibak kapsamında açıklanmaktadır.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
657 Derece Kademe ve Derece Tablosu
En çok 7. dereceye kadar yükselebilir. Ortaokulu bitirenler, 14. derece ve 2. kademeden göreve başlar.
Dikey geçişte intibak sınıfı uygulaması YÖK kararı ile kaldırılmıştır. 2) Dikey geçişle kaçıncı sınıftan başlayacağım? Dikey geçişle kayıtlanan öğrenciler 3. sınıfa intibak ettirilmektedir.
EYT'li olup ister mart ister mayıs ayında dilekçe verilsin başvuran herkes temmuz ayındaki emekli maaşı zammı, refah payından yararlanacak. Örneğin, EYT'li olup emekli aylığı 7 bin 550 lira olan 9 bin 437 lira, 8 bin lira 10 bin lira, 8 bin 700 lira 10 bin 875 lira aylık alacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri