Pil şarj olurken ısınır ve bu da kullanım ömrünü kısaltabilir. iPhone, ısının etkisini azaltmak ve aşırı ısınmayı önlemek için pil tam şarja yaklaştıkça şarj akımını kademeli olarak azaltır.
iPhone'unuz şarj olurken biraz ısınabilir. Yazılım, pilinizin ömrünü uzatmak için, pilin çok ısınması durumunda aygıtın yüzde 80'in üzerinde şarj olmasını engelleyebilir. iPhone'unuz soğuduğunda şarj olmaya devam eder. iPhone'unuzu ve şarj aletinizi daha serin bir yere götürmeyi deneyin.
%0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız. Telefonunuzun şarjı tamamen bitmeden telefonunuzu şarja takmalısınız.
Telefonunuz özellikle hızlı şarjı veya süper hızlı şarjı destekliyorsa telefonunuzun şarj sırasında ısınması normaldir. Hızlı şarjlarda normal şarja göre akım ve gerilim daha yüksektir. Telefonunuzu kablosuz şarj ediyorsanız kablosuz veri iletimi sırasında oluşan enerji kaybı nedeniyle telefonunuz ısı üretebilir.
iOS ve iPadOS aygıtlarını 0 ºC ile 35 ºC arası (32 ºF ila 95 ºF) ortam sıcaklıklarında kullanın. Düşük veya yüksek sıcaklık koşulları aygıtınızın sıcaklığı ayarlamak için davranışını değiştirmesine neden olabilir. Bir iOS veya iPadOS aygıtının çok yüksek sıcaklıklarda kullanılması pil ömrünü kalıcı olarak kısaltabilir.
İlgili 20 soru bulundu
Bunun nedeni, hızlı şarj ederken cihazınızın şarj cihazından hızlı bir şekilde güç çekme eğiliminde olmasıdır. Bunun sonucunda çok fazla ısı üretilir ve bu da telefonun ısınmasına neden olur. Bu nedenle, hızlı bir şarj cihazınız olsa bile, ısınmayı azaltmak için yüksek voltajlı bir adaptör kullanmanız gerekir.
Hafifçe ısınmış bir iPhone anormal bir durumun işareti değildir. iPhone'unuzun ısınmaya başladığını fark ederseniz, kısa bir süre soğumasını bekledikten sonra kullanmaya devam edebilirsiniz. Fakat iPhone'unuz aşırı ısınırsa derhal kullanmayı bırakmalısınız.
Telefon şarj olurken ısınırsa, şarj aletini çıkarıp çalışan tüm uygulamaları kapatın ve şarj işlemine devam etmeden önce telefonun soğumasını sağlayın. Telefon ısındığında belirli uygulamaların genellikle çalışıyor olup olmadığını görmek için pil geçmişini veya kullanımı inceleyin.
Bunun sebebi ise batarya sağlığıdır. Bataryanız sürekli yüksek akımda şarj edildiğinde adaptör çok aşırı sıcaklıklara çıkacaktır. Batarya sağlığı düşük olduğundan cihaz hızlı bir şekilde şarj olabilir veya tam tersi olabilir.
Badmobil dedi: Telefon şarj halindeyken ısınması gayet normaldir. Günümüz hava şartları sıcak olduğundan telefonlar bir nevi biraz sıcak çalışabilir. Telefonunuz normal kullanımda sıcaklığı kaç derece oluyor.
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir.
Teknoloji tutkunu bir kişi iPhone 13 Pro ve Pro Max'ın şarj sürelerini test etmiş. 30W'lık hızlı şarj adaptörü ile iPhone 13 Pro Max'ın tam şarja ulaşması 86 dakika sürmüş. iPhone 13'te ise bu süre yaklaşık olarak 89 dakika sürüyor.
Peki, iPhone 13 şarjı ne kadar gidiyor? Farklı başlıklar altında ele alacak olursak iPhone 13 ile 19 saate kadar video oynatabilir, 15 saate kadar online video izleyebilir veya 75 saate kadar ses çalabilirsin.
Cihazı tam şarjlı veya tamamen boşalmış durumda tutmak, iPhone'unuzun pil sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle iPhone'unuzun batarya sağlığını korumak için cihazınızı mümkün olduğunca %40 ila %80 şarj aralığında tutmaya çalışmalısınız.
Apple'ın tavsiye ettiği ortam sıcaklığı olan 0 - 35 derece arasında kullanmaya dikkat edin. Yazın sıcağında çanta içinde muhafaza ederek güneşe maruz kalmasını engelleyin. Cihazınızın şarjı bittiğinde şarja takın ve yüzde 100 dolduğunda ise çıkarın. Apple sertifikaya sahip bir şarj cihazı kullanın.
Bu, iOS için bir özellik. Telefonunuzun bataryasını korumak amacıyla kullanımınızdan öğreniyor ve telefonu pek kullanmadığınız saatlerde %80'den fazla şarj etmiyor, aktif olduğunuz saatlere doğru şarj %100 olacaktır. Bu özelliği isterseniz kapatabilirsiniz.
Şarj cihazı çalışırken telefona DC gücü sağlar. AC'nin DC'ye dönüştürülmesi sırasında enerji tüketilir ve enerji, ısı şeklinde yayılmaya başlar. Bu nedenle, şarj cihazının sıcaklığının yükselmesi normaldir.
Isınır doğaldır, büyük olması değil kaç watt olduğu önemli 10w adaptör ise daha az ısınıyor olabilir.
Yeni nesil piller, yani lityum iyon piller, hızlı şarj olmaya uyumlu oldukları için herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. İPhone telefonlarda bulunan pil sağlığını takip ettiğiniz takdirde, hızlı şarj adaptörüyle şarj olduğunda pil sağlığının hızlı bir şekilde düşmediğine şahit olacaksınız.
Telefonunuzu şarj ederken dikkate almanız gereken önemli bir faktör, ısı dağıtımıdır. Telefonları şarj ederken ortaya çıkan ısı, lityum iyon pillerin doğal bir yan etkisidir. Ancak, aşırı ısınma pil performansını etkileyebilir ve uzun vadede cihazınıza zarar verebilir.
Hızlı şarj kullanıyorsanız %80'e kadar şarj ederken ısınması gayet normal.
Telefonunuza takılan pil orijinal olmayabilir. Orijinal iPhone pilleri, yeni değiştikten sonra ısınma yapmaz. Eğer olağan dışı bir ısınma hissedersiniz pilinizi değiştiren yer ile hemen temasa geçmenizi tavsiye ederiz. Telefonunuzun pili değişmedi ise pil sağlığı çok düşük seviyelere gerilemiş olabilir.
Sıcaklık uyarısı ekranı görüntüleniyorsa
Aygıtınızı kullanmaya olabildiğince çabuk devam etmek için aygıtı kapatın, daha soğuk bir ortama (doğrudan güneş ışığından uzağa) götürün ve soğumasını bekleyin.
Ayarlarınızı optimize edin. Aygıtınızı nasıl kullanırsanız kullanın, pil ömrünü korumanın iki basit yolu vardır: Ekranınızın parlaklığını ayarlayın ve Wi-Fi kullanın. Pil ömrünü uzatmak için ekranın parlaklığını azaltın veya Otomatik Parlaklık ayarını açın.
iPhone'unuzda Sağlık uygulamasını açın, sonra Göz At'a dokunun. Vücut Ölçümleri'ne dokunun, sonra Bilekten Sıcaklık'a dokunun. Örnek ayrıntıları göstermek için grafikte bir noktaya dokunun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri