Amerika Birleşik Devletleri'nde satın aldığınız kilitli olmayan iPhone 14 veya sonraki bir model aygıtınızı iPhone'da eSIM'i destekleyen, dünya çapında 100'den fazla pazardaki 400'ü aşkın operatör aracılığıyla etkinleştirebilirsiniz.
iPhone'unuzda başka bir hücresel plan ayarlama
Çift SIM özelliğini fiziksel SIM ve eSIM ile kullanabilirsiniz. iPhone 13 ve sonraki modelleri de iki etkin eSIM'i destekler. Fiziksel SIM tepsisi olmayan iPhone modelleri, iki etkin eSIM'i destekler.
SIM kart tepsisindeki küçük deliğe bir ataş veya SIM çıkarma aletini sokun ve iPhone'a doğru iterek SIM tepsinizi çıkarın. Yeni SIM kartın bir köşesindeki çentiğe dikkat edin. Yeni SIM kartı tepsinin alt tarafına yerleştirin. Çentik nedeniyle kart, tepsiye yalnızca tek yönde takılabilir.
Söz konusu aygıtta Ayarlar > [Adınız] bölümüne gidin. Apple Kimliğinizle giriş yaptığınız aygıtları görmek için aşağı kaydırın. Seri numarasını ve IMEI/MEID numarasını görüntülemek için aygıt adına dokunun.
İlgili 32 soru bulundu
E-sim talebi
Elektronik Sim barkodunu IMEI kaydı yaptırmadan önce talep etmenizi öneririz. IMEI kayıt işleminden sonra gönderilen barkodlar için Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK)'da yeni e-sim barkodu no'su ile IMEI no'sunun eşleşme süreci olmaktadır.
Yurtdışından alınan iphone kayıtsız kullanım sırasında 120 gün kullanım sonrası şebeke kapanır ancak e-sim barındıran iphonelarda bayiye giderek e-sime geçiş yapıp +120 gün daha kullanabiliyorsunuz.
Aşağıdakilerle Çift SIM ayarlayabilirsiniz: Bir fiziksel SIM ve bir eSIM; iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone SE (2. nesil), iPhone 14 ve daha yenisi (ABD dışında satın alınan) İki eSIM; iPhone 13, iPhone SE (3. nesil) ve daha yenisi.
Dolayısıyla telefonu kırmadan ve çipi sökmeden fiziksel olarak çıkarmanız mümkün değildir. Çıkarılabilen SIM kartın yaptığı her şeyi yapar. Peki, eSIM Türkiye'de var mı, kullanılıyor mu? Türkiye'de elektronik sim teknolojisi, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren aktif olarak kullanılıyor.
SIM KARTSIZ IPHONE DÖNEMİ
Apple'ın resmi açıklamasına göre, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro modelleri ABD'de SIM kart tepsisi olmadan satılacak.
Ayarlar > Hücresel bölümüne gidip ardından Hücresel'i Ayarla veya eSIM Ekle seçeneğine dokunun. eSIM Hızlı Aktarım: Bazı operatörler, kendileriyle iletişime geçmeden, önceki iPhone'unuzdaki telefon numarasını yeni iPhone'unuza aktarmayı destekler (her iki aygıtta da iOS 16 veya daha yenisinin olması gerekir).
eSIM, müşterilerimizin fiziksel müdahalesine gerek kalmadan uyumlu cihazlarına Türk Telekom profili yüklemelerine olanak sağlayan yeni nesil bir SIM Kart teknolojisidir. SIM Kart teknolojisinin değişimi olarak da nitelendirilebilir.
eSIM verisi yalnızca geçerlilik süresi içinde kullanılabilir yani kalan, kullanılmamış veri geçerlilik süresinden sonra kullanılamaz.
Gerekenler. Çift SIM kullanmak için iOS 12.1 veya sonraki bir sürümü, iki nano SIM kart ve aşağıdaki iPhone modellerinden biri gerekir: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max.
Değişiklik (Nisan, 2021): Bahsedilen 120 günlük süre bir yıl için bahsedilen limitmiş ve bu limit her yıl değişiminde sıfırlanıyormuş. Çift SIM'li telefonlarda her SIM yuvasının ayrı IMEI numarası olduğu için 365 günün 240 günü kullanmak mümkün oluyor.
eSIM, iPhone'unuz kaybolduğunda veya çalındığında çıkarılamadığı için fiziksel SIM'den daha güvenlidir. eSIM sayesinde fiziksel SIM kart (bunlar da kaybolabilir) almanıza, taşımanıza, değiştirmenize veya bunun posta yoluyla size ulaşmasını beklemenize gerek kalmaz.
Operatörünüzün izin verdiği abonelik sayısı kadar e-SIM aboneliği gerçekleştirebilirsiniz. Ancak kaç aboneliğiniz olursa olsun, bir cihaz üzerinde yalnızca tek bir e-SIM'i aktif olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca aynı cihaz üzerinde hem fiziksel SIM kartınızı hem de e-SIM profilinizi kullanabilmeniz mümkün.
IMEI numaranızı kaydetmek için Türkiye Cumhuriyeti'nin e-devlet web sitesine gidip formu doldurun. Numarayı kaydetmezseniz BTK'dan IMEI'nizin kayıtlı olmadığını bildiren bir uyarı alırsınız. iPhone veya iPad (Wi-Fi + Cellular) durum çubuğunuzda Servis Yok ifadesi görüntülenir ve Türkiye'deki mobil ağlara erişemezsiniz.
-e-Devlet üzerinden “BTK IMEI kayıt” sayfasına girip gerekli bilgileri doldurarak (IMEI no, yurda giriş yapılan belge türü, yurda giriş tarihi gibi) IMEI kayıt işlemini gerçekleştirin. -IMEI sorgulama sayfasında “Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz” yazıyorsa, IMEI kayıt işlemi gerçekleştirilmiştir.
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
Gümrük Prosedürleri. Yurtdışından getirilen telefonlar, Türkiye'ye girdiği anda gümrükte kayıt altına alınır. Bu işlem, telefonun pasaportu ibraz edilerek gerçekleştirilir. Pasaport ibraz edildiğinde, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınır ve telefon kullanıma açılır.
Hayır kullanamazsınız, numaranızı e- sime geçirdiğiniz zaman fiziksel SIM kartınız iptal olur.
S: eSIM geçerlilik süresi nedir? C: Geçerlilik süresi, eSIM'inizin planınızda belirtilen süre boyunca etkin olacağı zaman dilimidir. 1 hafta geçerliliği olan bir eSIM satın aldığınızda, satın alma tarihinden itibaren bir haftalık süre sonrasında eSIM'i kullanamazsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri