Kamera'da HDR (yüksek dinamik aralık) yüksek kontrastlı durumlarda harika çekimler elde etmenize yardımcı olur. iPhone, fotoğraflarınıza daha fazla ışıklı alan ve gölge ayrıntısı getirmek için farklı pozlamalarda arka arkaya birkaç fotoğraf çeker ve bunları harmanlar.
HDR, çok parlak veya çok karanlık sahnelerde içeriğin ayrıntılarını yansıtan bir teknik olan Yüksek Dinamik Aralık anlamına gelir. Kontrast aralığı genişletilmiş bile olsa daha doğal ve gerçekçi bir görüntü sunar.
HDR modu ne zaman kullanılmalı
HDR en iyi performansı şu koşullarda sağlar: Parlak gökyüzü ve gölgeli tepelerin veya yeşillik alanların bulunduğu manzaralar. Kontrast düzeyinin yüksek olduğu açık hava resimleri. Karanlık gölgeler ve güneş ışığının fazla olduğu arkadan aydınlatılan manzaralar.
HDR/SDR parlaklık dengesi ayarı.
Çoğu zaman varsayılan HDR/SDR parlaklık dengesi ayarını veya buna yakın bir ayarı kullanmak işe yarar. İçeriğin en parlak ile en koyu renkli bölümleri arasındaki genel karşıtlığı artırmaya yardımcı olmak için HDR/SDR parlaklık dengesi ayarını daha yüksek bir seviyeye ayarlayabilirsiniz.
Ayarlar > Kamera > Biçimler > Fotoğraf Modu'na gidin, sonra 12 MP'yi veya 24 MP'yi seçin. 48 MP çözünürlükte çekim yapmak için Ayarlar > Kamera > Biçimler bölümüne gidin, sonra (modelinize bağlı olarak) Çözünürlük Denetimi'ni veya ProRAW ve Çözünürlük Denetimi'ni açın.
İlgili 15 soru bulundu
Otomatik HDR'yi kapatma
Saptanmış olarak iPhone HDR'yi en etkili olduğu durumlarda otomatik olarak kullanır. Bazı iPhone modellerinde, HDR'yi elle de denetleyebilirsiniz. iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11 modelleri, iPhone SE (2. nesil) ve iPhone 12 üzerinde Ayarlar > Kamera bölümüne gidin, sonra Akıllı HDR'yi kapatın.
Bu nedenle en iyi kameraya sahip telefonlar listesinde ilk sırayıiPhone 14 Pro Maxalıyor. iPhone 14 Pro Max, 3'lü arka kamera setine sahip. Bu sette yer alan ana kamera 48 MP çözünürlüğe, f/1.8 diyafram açıklığına, 24 mm odak uzaklığına ve 1/1.28” piksel boyutuna sahip. Diğer 2 kamera da 12 MP çözünürlüğe sahip.
Genel olarak, HDR teknolojisi, daha gerçekçi ve canlı renkler sunarak, daha belirgin ayrıntılar sağlayarak, kullanıcıların daha zengin bir deneyim yaşamalarına yardımcı olur. Bu nedenle, HDR özelliği olan bir monitör, hem oyun oynayanlar hem de diğer kullanıcılar için tercih edilebilir bir seçenektir.
Ekranınız söz konusu olduğunda, HDR içeriğini de destekleyebildiğinden emin olmanız gerekir. HDR uyumlu ekranlar minimum Full HD 1080p çözünürlüğe sahip olmalıdır.
Sonuç olarak, HDR'nin televizyon performansı üzerindeki etkisi, sadece daha iyi bir görüntü değil, aynı zamanda daha gerçekçi ve sürükleyici bir deneyim sunar.
HDR teknolojisi, karanlık ve aydınlık sahneler arasında daha fazla ayrım sağlar, böylece en karanlık ve en parlak alanlar arasında daha fazla detay görülmesine olanak tanır. Geleneksel görüntüleme teknolojilerine kıyasla, HDR daha geniş bir renk gamı ve daha derin bir renk doygunluğu sağlar.
Netflix ve YouTube gibi platformlarda HDR videoları izlemek için onaylanan bir cihaza sahip olmanız gerekiyor. Apple'da iPhone X modelinden bu yana HDR içerikleri izleme imkanı sunuyor. iPhone 11 modeli de bu desteğe sahip.
HDR özelliği FPS düşürür mü? Düşürmez.
Akıllı telefonların çoğu, Instagram'da HDR veya yüksek dinamik aralık ile görüntülerinizi çekmenizi sağlar. Dinamik aralık temel olarak, tek bir görüntünün koyu ve açık alanları arasındaki parlaklık farkıdır.
HDR10 neredeyse her modern TV'de bulunurken temel standart niteliğinde. Dolayısıyla HDR özellikli her TV, HDR10 ile uyumlu demek doğru olur. Buna ek olarak HDR10 formatı maksimum 1000 nit parlaklığa ve 10 bit renk derinliğine izin veriyor. Tek başına bu rakamlar pek bir şey ifade etmiyor gibi görünebilir.
HDR (High Dynamic Range) ya da yüksek dinamik aralık, fotoğraf sanatında çekilmiş fotoğrafa uygulanan bir tekniktir.
Otomatik HDR'yi açabilirsiniz, renk aralığı ve parlaklık otomatik olarak HDR'ye yükseltilir. Bu, HDR özellikli ekranınız üzerinde HDR ile eski oyunlarınızı yeni bir ışıkta oynamanıza ve görmenize olanak sağlayan bir özelliktir.
High Dynamic Range'in baş harflerinden oluşan HDR, fotoğraf sanatında Yüksek Dinamik Aralık anlamına geliyor. Yoğun ışığın ve karanlığın olduğu resimlerin daha net, daha doğal ve daha ayrıntılı hâle gelmesine yardımcı oluyor.
HDR çekim modu, ''High Dynamic Range'' ifadelerinin baş harflerinden oluşturulan ve fotoğraf tarafından algılanan görüntünün parlak ve karanlık detaylarının daha belirgin hale getirilmesini sağlayan çekim moduna verilen isimdir. HDR çekimlerde, fotoğrafın koyu olması gereken noktaları olduğundan daha koyu gösterilir.
4K Yüksek Dinamik Aralık (HDR): Daha geniş ve hassas bir renk, kontrast ve parlaklık aralığıyla görüntü vermek üzere, HDR'yi destekleyen 4K TV'lerde kullanılır.
"High Dynamic Range". En az 3 tane aynı açıdan çekilmiş ama farklı pozlanmış fotoğrafa uygulanan bazı özel tekniklerle yeni ve daha canlı bir fotoğraf elde etme yöntemidir. Çok karanlık ve çok parlak alanlar yumuşatılarak daha belirgin hale getirilir.
İncelemede iPhone 11 kamera standartlarında sınıfta kaldı. Yaklaşık 1600 fotoğraf karesi incelenerek yapıldığı belirtilen test sonucu iPhone 11 DxOMark'dan 109 puan alabildi. Yapılan testler sonucu 11 Pro Max, 117 puanla 5. sırada yer alırken, iPhone Xs Max 106 puanda kalmıştı.
Dünyanın en iyi telefon markaları sıralamasında Apple zirveye adını iPhone 12 Pro ile adını yazdırırken ikinci sırada Samsung Galaxy Note 20 Ultra yer aldı.
DxOMark'a göre en iyi kamera performansı gösteren akıllı telefon, Huawei Mate 60 Pro+ oldu. Fotoğrafta 160, zoomda 152 ve videoda 148 puan alan modelin ortalama puanı ise 157.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri