iCloud Yedekleme yalnızca aygıt kilitliyken, bir güç kaynağına bağlıyken ve internete Wi-Fi erişimi varken gerçekleşir. iOS'te ve iPadOS'te kullanılan depolama şifreleme sayesinde, iCloud Yedekleme artımlı, katılımsız yedekleme ve geri yüklemenin gerçekleşmesine izin verirken verileri güvende tutacak şekilde ...
Apple, iCloud'da sakladığınız verileri şifrelemek ve korumak için iki seçenek sunar: Standart veri koruma, hesabınız için saptanmış ayardır. iCloud verileriniz şifrelenir ve şifreleme anahtarları Apple veri merkezlerinde korunur. Bu sayede, veri kurtarma konusunda size yardımcı olabiliriz.
iCloud Fotoğrafları, fotoğraf ve videolarınızı iCloud'da güvenle saklayıp iPhone, iPad, Mac, Apple TV ve iCloud.com'da güncel tutmak için Fotoğraflar uygulamasıyla birlikte çalışır.
iPhone'da En İyi Saklama saptanmış olarak açıktır. Kapatmak için Ayarlar > [adınız] > iCloud > Fotoğraflar bölümüne gidin, sonra iPhone'da En İyi Saklama'ya dokunun.
İleri Düzey Veri Koruma'yı etkinleştirmeyi seçerseniz iCloud verilerinizin çoğu için şifreleme anahtarlarına sadece güvenilen aygıtlarınızdan erişilebilir. Böylece, verileriniz uçtan uca şifreleme kullanılarak korunur. iCloud Yedekleme, Fotoğraflar'daki veriler ve Notlar'daki veriler gibi ek veriler de korunur.
İlgili 37 soru bulundu
Kullanıcılar, senkronize ettikleri fotoğraf ve videoları görüntüleyemiyorlar. Daha da önemlisi; kullanıcılar, kendi iCloud hesaplarında başkalarına ait fotoğraf ve videoları görmeye başladılar. ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın bulut depolama hizmeti iCloud ile ilgili garip bir durum yaşanıyor.
Manyetik depolama, sabit disk içermektedir. Fotoğrafların sabit disk içerisinde saklanması anlamına gelmektedir ve en garanti yöntemlerden biridir. Sabit diskler bilgisayar içerisinde bulunabileceği gibi taşınabilir sabit diskler de bulunmaktadır.
Örneğin, iCloud Fotoğrafları'nı, iCloud Drive'ı veya Notlar'ı kullanıyorsanız bilgileriniz otomatik olarak bulutla eşzamanlanır ve her değişiklik yaptığınızda tüm aygıtlarınızda güncel tutulur. Aygıtınızda düzenli olarak eşzamanlanmayan tüm veriler iCloud Yedekleme'nizde saklanır.
En Uygun iCloud Aylık Ücret
Daha düşük kapasiteli paketleri tercih etmek isterseniz 50 GB'lik paketi seçebilirsiniz. 50 GB plan için fiyat her ay 12,99 TL olarak belirlendi. 200 GB alan için ise her ay cebinizden 39,99 çıkarmanız gerekiyor.
iCloud sayesinde iPhone kullanıcıları, telefon hafızasında büyük ölçüde yer tasarrufu sağlayabilirler. Doğru iCloud ayarlarını yaparsanız, fotoğraf ve videolarınız telefonunuzda çok az yer kaplayacaktır.
iCloud Fotoğrafları'nı iCloud'da ve tüm aygıtlarınızda kapatma. iCloud Fotoğrafları'nı kapatmadan önce fotoğraflarınızın ve videolarınızın kopyasını oluşturduğunuzdan emin olun. iCloud'da saklanan fotoğraflar ve videolar, siz servisi kullanmayı bıraktıktan 30 gün sonra silinir.
Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil'e dokunduğunuzda, Apple Pay için eklediğiniz kredi veya banka kartlarının yanı sıra tüm fotoğraflar, kişiler, müzikler ya da diğer uygulamalar da dahil olmak üzere aygıtınız tamamen silinir. Ayrıca iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center servisleri ve diğer servisler de kapatılır.
Aygıt saklama alanı iPhone, iPad, Mac veya diğer Apple aygıtlarınızdaki kullanılabilir saklama alanıdır. iCloud saklama alanı fotoğraflarınızı, dosyalarınızı, notlarınızı ve daha fazlasını tüm aygıtlarınızda güncel ve kullanılabilir hâlde tutar.
Tanımadığınız veya güvenmediğiniz bir kişi Apple Kimliğinizle giriş yapabiliyorsa hesabınız güvenli olmaktan çıkar. Apple Kimliğinizin güvende kalmasına yardımcı olmak için, aygıtınızı da güvende tutmalı ve aygıtınızı parola ile korumalısınız.
Güvenlik Denetimi'ne erişmek için Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Güvenlik Denetimi'ne gidin. Not: Güvenlik Denetimi'ne erişiminiz yoksa veya özelliği kullanmayla ilgili zorluk çekiyorsanız paylaşma ayarlarınızı elle ayarlayıp aygıtınıza ve hesaplarınıza erişebilirsiniz.
iOS'un Güvenlik Özellikleri
Apple'ın mobil işletim sistemi iOS, kullanıcılara yüksek düzeyde güvenlik sunan birçok özellik sunar. Biyometrik kimlik doğrulama, uygulama izinleri ve şifreleme gibi farklı özellikler sayesinde, iOS kullanıcıları cihazlarının güvenliğini sağlayabilirler.
iPhone, iPad, iPod touch, Mac veya PC'nizden iCloud+ aboneliğine yükseltebilirsiniz. Yükseltme işleminden sonra aylık olarak faturalandırılırsınız.
iCloud+ 200 GB Ayda 12,99 TL
Verilerinizi eşzamanlayın ve onlara tüm aygıtlarınızdan erişin. Kişisel mail adresinizi gizli tutun. iCloud mail adresinizi özel bir alan adıyla kişiselleştirin.
YENİ FİYAT:
50 GB: 12,99 TL. 200 GB: 39,99 TL. 2 TB: 129,99 TL.
Fotoğraf ve video aktarımı hakkında
Mümkün olduğunda, fotoğraflar albümlerinin içinde aktarılır. Videolar ayrı olarak aktarılır ve albümlerde yer almaz.
iCloud'da saklanan yedeklemeleri bulma ve yönetme
iPhone, iPad veya iPod touch'ınızda: Ayarlar > [adınız] > iCloud'a gidin. Hesap Saklama Alanını Yönet'e, ardından Yedeklemeler'e dokunun. Daha ayrıntılı bilgi görmek için bir yedeklemeye dokunun, hangi bilgilerin yedekleneceğini seçin veya yedeklemeyi silin.
Windows için iCloud uygulamasını açın, Apple kimliğinizle iCloud'da oturum açın ve ardından iCloud medyanızı Fotoğraflar uygulamasında görüntülemek için iCloud uygulamasında Fotoğraflar'ı seçin.
Her iki platform da çok faktörlü kimlik doğrulama gibi güçlü güvenlik özellikleri sunarken, iCloud genellikle daha güvenli platform olarak kabul edilir. Genel olarak, paranızın karşılığını en iyi özelliklere, esnekliğe ve değere sahip bir bulut depolama platformu arıyorsunuz. Bu durumda, Google Drive açık ara kazanır.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Kilitli Klasör'ü manuel olarak yedekleme
Kilitli Klasör'e gidin. İstendiğinde cihazınızın ekran kilidini açın. Fotoğraf veya videoların üzerine uzun basarak yedeklemek istediklerinizi seçin. Sayfanın altından Yedekle'yi seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri