Kilit Modu, pozisyonları veya yaptıkları iş nedeniyle en karmaşık dijital tehditlerden bazılarının hedefi olabilecek az sayıda kişi için tasarlanan, isteğe bağlı, olağan dışı bir korumadır.
Kilit modu, Android telefonlarda bulunan ve biyometrik güvenlik seçeneklerini devre dışı bırakan bir güvenlik özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Böylece telefonunuza erişim yalnızca bir PIN veya şifre ile sağlanabiliyor.
iPhone'un kilidini açmak için Touch ID ile kaydettiğiniz parmağı kullanarak Ana Ekran düğmesine basın. iPhone'u yeniden kilitlemek için yan düğmeye basın. Ekrana bir dakika kadar dokunmazsanız iPhone otomatik olarak kilitlenir.
Ardından karşılaşılan panel üzerinden en sağda yer alan kilit simgesine tıklamak yeterli. Böylece ekran dönüşü kolayca kilitlenebiliyor.Düşey Yöne Kilitleme şeklinde de geçen bu sistem, aygıt hareket ettirildiğinde ekranın dönmesini engelliyor.
Bir iPhone Sahibine Kilitlendiğinde, parolayı kullanarak aygıtın kilidini açma seçeneği görürsünüz. Bu, kilitten kurtulmak için başka bir seçenektir. Cihazın önceki sahibiyle iletişime geçin ve şifreyi alın. Başarılı olursanız, aşağıdaki adımları izleyerek kilidi kolayca kaldırabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Üst düğmeye basıp "kapat" sürgüsü görünene kadar düğmeyi basılı tutun. Sürgüyü sürükleyip aygıtınızın kapanması için 30 saniye bekleyin. Aygıtınız donduysa veya yanıt vermiyorsa aygıtınızı yeniden başlamaya zorlayın. Aygıtınızı yeniden açmak için üst düğmeye basıp Apple logosu görünene kadar düğmeyi basılı tutun.
Yalnızca operatörünüz iPhone'unuzun kilidini açabilir. Operatörünüzle iletişim kurarak kilidi açmasını isteyin. Kilidi açma yetkisi gereksinimlerini karşılamanız gerekebilir.
iPhone ekranı siz bakarken açık kalır, ancak bir süre başka bir yere baktığınızda soluklaşır ve sonunda (güvenliğiniz için) kilitlenir. Ekranın daha uzun süre açık kalmasını istiyorsanız (örneğin Harita ile navigasyon sırasında) iPhone'un otomatik olarak soluklaşıp kilitleneceği süreyi değiştirebilirsiniz.
Bir mesaj oluşturduğunuzda, gönder düğmesinde ve mesajın zaman damgasının yanında bir kilit simgesi varsa uçtan uca şifreleme kullanılıyor demektir.
Arka arkaya altı kez yanlış parola girerseniz aygıtınıza giriş yapamazsınız ve iPhone'un etkisizleştirildiğini belirten bir mesaj alırsınız.
Güvenlik Kilidi, iPhone'unuzu meraklı gözlerden korumayı amaçlasa da parolanızı unutma olasılığınızı da hesaba katar. Sonuç olarak, iPhone'unuzu en baştan kalıcı olarak kilitlemez, ancak bir süre bekledikten sonra parolanızı tekrar girmeyi denemeniz için size birkaç şans verir.
Kilitli Android cihazı açmak için sırasıyla şunları yapın;
-Android cihazınızı kapatın. -Cihazınızın kapandığından emin olunca ses açma ve güç tuşlarına aynı anda, bir süre basılı tutarak cihazınızı açın. -Bu durumda karşınıza Android Recovery menüsü çıkacak. Bu moddayken cihaza wipe işlemi uygulayın.
Yüksek güvenlik odaklı özellik için Apple şunu aktarıyor: “Kilit Modu, pozisyonları veya yaptıkları iş nedeniyle en karmaşık dijital tehditlerden bazılarının hedefi olabilecek az sayıda kişi için tasarlanan, isteğe bağlı, olağan dışı bir korumadır. Çoğu insan hiçbir zaman bu tür saldırıların hedefinde değildir.
Kilit ekranı da bir saat, bildirim görüntüler ve ses çalma denetimleri sağlar. Başlangıçta, Android sisteminde, kullanıcı telefonun Menü düğmesine basmasını seçerek hareket tabanlı bir kilit ekranı kullanmadı.
Misafir modu mobil cihazlarda kullanılamaz.
iPhone'un Kilidini Açmak İçin Kaç Kez Parola Deneyebilirim? Önce şifrenizi tahmin etmek için birkaç denemeniz var. iPhone'unuz, parolanızı girmek için art arda beş yanlış deneme yapmanıza izin verir. Bundan sonra, her denemede cihazınız sizi daha uzun süre kilitleyecektir.
Factory Unlocked olarak tanımlanan tüm iPhone'lar bütün ülkelerde ve bütün operatörlerde kolaylıkla çalışabilen sürümler olarak bilinir. SIMlock iPhone'lar ise sadece satın alındıkları ülkede, yine sadece satın alındıkları operatör üzerinde çalışabilen telefonlar olarak tanımlanabilir.
Tüm Aygıtlar'ı tıklayın ve Kayıp Modu'na geçirmek veya kilitlemek istediğiniz aygıtı seçin. Kayıp Modunu veya Kilitle'yi tıklayın. Şunları göz önünde bulundurarak ekrana gelen talimatları takip edin: Parola: iOS aygıtınızda veya Apple Watch'unuzda parola ayarlanmışsa aygıtın kilidinin açılması için parola gerekir.
Uygulamaya özgü parola oluşturma
Giriş Yapma ve Güvenlik bölümünde, Uygulamaya Özgü Parolalar'ı seçin. seçin ve ekranınızdaki adımları uygulayın. Uygulamaya özgü parolayı uygulamanın parola alanına girin veya yapıştırın.
iCloud kilitli iPhone'dan farklı olarak, yanlış pin girmek için kilitlenen iPhone tekrar kullanılabilir. Ancak, bunun fabrika ayarlarına sıfırlama yoluyla mümkün olduğunu ve iPhone'unuzdaki tüm verilerin ve ayarların silindiğini unutmayın.
Sesi kıs düğmesine kısaca basın. Ardından, kurtarma modu ekranını görene kadar yan düğmeyi basılı tutun. iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPod touch (7. nesil): Üst (veya yan) düğmeyle sesi kıs düğmesini aynı anda basılı tutun. Kurtarma modu ekranını görene kadar her iki düğmeyi basılı tutmaya devam edin.
Parola ayarlayın
Önceki iPhone modellerinde Touch ID ve Parola'ya gidin. Touch ID özelliği olmayan aygıtlarda Ayarlar > Parola'ya gidin. Parolayı Aç'a dokunun. Altı basamaklı bir parola girin.
Ayarlar > Erişilebilirlik'e gidin, ardından Denetimli Erişim'i açın. Önce Parola Ayarları'na, ardından Denetimli Erişim Parolası Ayarla'ya dokunun. Bir parola girin, ardından bu parolayı yeniden girin. Buradan, Denetimli Erişim oturumunu sona erdirme yöntemi olarak Face ID veya Touch ID'yi de açabilirsiniz.
Genellikle Android telefonları, güç ve ses açma tuşuna 10 saniye basılı tutarak yeniden başlamaya zorlanır. Güç ve ses açma tuşları bir tepki vermezse tam tersini yani güç ve ses kısma tuşlarını deneyebilirsiniz. 4.Telefonunuz yeniden başlamaya zorlamanıza rağmen tepki vermiyorsa bataryayı çıkarmayı deneyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri