Denetim Merkezi'ni açmak için ekranınızın sağ üst köşesinden aşağı kaydırın. Denetim Merkezi'ni kapatmak için ekranın alt kısmından yukarı doğru kaydırın veya ekrana dokunun.
Denetim Merkezi'ni açma
Face ID'li iPhone'da: Sağ üst kenardan aşağıya doğru kaydırın. Denetim Merkezi'ni kapatmak için en alttan yukarı kaydırın. Ana Ekran düğmeli iPhone'da: Alt kenardan yukarı kaydırın. Denetim Merkezi'ni kapatmak için aşağı kaydırın veya Ana Ekran düğmesine basın.
Ayarlar uygulamasında , parolanız, bildirim sesleri gibi değiştirmek istediğiniz iPhone ayarlarını arayabilirsiniz. Ana ekranda (veya Uygulama Arşivi'nde) Ayarlar'a dokunun. Arama alanını göstermek için aşağı kaydırın, arama alanına dokunun, bir terim (örneğin “ses yüksekliği”) girin, sonra bir ayara dokunun.
Araç takımlarınızı düzenleme
Ana Ekranı veya Kilitli Ekranı sağa kaydırın. Bir araç takımını basılı tutarak hızlı eylemler menüsünü açın. Araç Takımını Düzenle'ye. dokunun.
Şunları yapabilirsiniz: Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma > AssistiveTouch'a gidip AssistiveTouch'ı açabilirsiniz. "Hey Siri"yi kullanarak "AssistiveTouch'ı aç" diyebilirsiniz. Ayarlar > Erişilebilirlik > Erişilebilirlik Kestirmesi'ne gidip AssistiveTouch'ı açabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
iPhone'larda bulunan Assistive Touch; tek bir dokunuşla ses yüksekliğini ayarlama, ekran kilitleme, birden çok hareketle yapılan hareketleri kullanma, düğme basma hareketlerini tek bir dokunuşla değiştirme ve iPhone'u yeniden başlatmayı sağlayan bir yardımcıdır. Assistive Touch özelliğini açma işlemi oldukça kolaydır.
Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma > AssistiveTouch bölümüne gidin. AssistiveTouch'ı açın.
Görev çubuğunu genellikle masaüstünün ortasında yer alır ancak masaüstünün sağ tarafına da taşıyabilirsiniz. Görev çubuğunda boş bir alanı basılı tutun veya alana sağ tıklayın. Görev çubuğu ayarları > Görev çubuğu davranışları > Görev çubuğunu hizalama'yı seçin ve arından Orta veya Sol seçeneğini belirleyin.
Görev Çubuğu, Başlat Menüsü'nün de üzerinde bulunduğu ekranın alt kısmında bulunan açık programları ya da belgeleri gösteren bir Masaüstü elemanıdır. Açık bulunan tüm program, pencere ve belgeler görev çubuğunda gözlenebilir.
Dosya > Seçenekler > Hızlı Erişim Araç Çubuğu'nu seçin.
Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Takip Etme bölümüne gidin. Liste, sizi takip etme izni isteyen uygulamaları gösterir. Listedeki herhangi bir uygulama için izni açabilir veya kapatabilirsiniz.
Başlat simgesine tıklayın, Ayarlar yazın ve uygulamayı listeden seçin. Başlat simgesine sağ tıklayın ve menüden Ayarlar öğesini seçin. Windows ve I tuşlarına aynı anda basın.
Elma menüsü > Sistem Ayarları'nı seçin, sonra kenar çubuğunda Masaüstü ve Dock'u tıklayın (aşağı kaydırmanız gerekebilir). Sağda Menü Çubuğu'na gidin, “Son kullanılan belgeler, uygulamalar ve sunucular”ın yanındaki açılır menüyü tıklayın, sonra görüntülenecek öğe sayısını seçin.
Ayarlar bölümüne girin. Kontrol Merkezi menüsünü bulun. NFC etiket okuyucusu için + işaretine basın. Okuma tamamlandığında NFC ikonuna tıklamanız yeterlidir.
Windows tuşu + T = Görev Çubuğu'ndaki simgeler arasında gezinti sağlar. Windows tuşu + U = Erişim Kolaylığı Merkezi'ni açar.
Ekranın üst kısmındaki Hızlı Menüyü aşağı kaydırın ve Ayarlar simgesine dokunun. Ardından > "Ekran" > "Durum çubuğu simge yöneticisi" yolunu izleyin. Bu ekranda durum çubuğundaki simgeleri açabilir ve kapatabilirsiniz.
Başlat öğesini seçin, sabitlemek istediğiniz uygulamaya kaydırın ve uygulamaya basılı tutun (veya sağ tıklayın). Daha fazlası > Görev çubuğuna sabitle'yi seçin. Uygulama zaten masaüstünde açıksa uygulamanın görev çubuğu simgesine basılı tutun (veya sağ tıklayın) ve ardından Görev çubuğuna sabitle'yi seçin.
Görev çubuğu, bilgisayarın ekranında yer alan bir ifade olarak bilinmektedir. Görev çubuğunun Başlat Menüsü'nün de üzerinde bulunduğu ekranın alt kısmında bulunduğunu söylemek mümkündür. Bilgisayar kullanan kişilerin sıklıkla kullandığı da söylenebilir.
Başlat menüsünden veya uygulamalar listesinden uygulamayı basılı tutun (veya sağ tıklayın), ardından varsa Görev çubuğuna sabitle seçeneğini belirleyin. Başlat menüsünden veya uygulamalar listesinden uygulamayı basılı tutun (veya sağ tıklayın), ardından varsa Diğer > Görev çubuğuna sabitleseçeneğini belirleyin.
Menünün dışında bir yere bir kez bastığınızda menü kapanır. Bu özellik sayesinde, ekranda belirecek sanal tuşla ana sayfa düğmesini kullanabilirsiniz. Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma yolunu izleyin ve AssistiveTouch'ı seçerek özelliği açın.
Ayarlar'a gidin ve Bildirimler'e dokunun. Bildirim Türü altında bir uygulama seçin. Uyarılar'ın altından, istediğiniz uyarı stilini seçin. Bildirimlere İzin Ver'i açarsanız bildirimleri ne zaman (geldikleri anda veya zamanlanmış bildirim özetinde) almak istediğinizi seçin.
iPhone 6 ve sonraki modeller ile iPhone SE (2. nesil) ve sonraki modellerde, iPhone'unuzu uyandırmak veya uyku moduna geçirmek için yan düğmeye basın. iPhone SE (1. nesil) ve önceki modellerde üst düğmeye basın. Sesleri kapatmak ve uyarıları sessize almak için zil/sessiz anahtarını kullanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri