Eğer bataryanızın sağlığı %85 altındaysa batarya değiştirmenizin vakti gelmiş demektir. Batarya kullanım süresi sizlere yetmiyorsa ve değiştirme kararı aldıysanız, profesyonel bir yetkili servisten yardım alabilirsiniz. iPhone batarya değişimleri, cihazlarda en önemli kısımlardır.
Uygulamaların açılıp kapanmasını bırakın internet sitelerinin yüklenmesi sürecinde dahi gerçekten gözle görülür bir artış elde ediliyor. Apple'ın eskiyen pil nedeniyle telefon kapanmasın diye yaptığı performans düşüşü, gerçekten can sıkıyor. Ancak pili değiştirmek bu performansı ilk günkü haline getirebiliyor.
Apple, bir iPhone'un pilinin, orijinal kapasitesinin %80'in altına düşmesi durumunda değiştirilmesini tavsiye etmektedir. Bu durum, genel olarak yaklaşık 500 tam şarj döngüsü sonrasında meydana gelir.
Pilin şarj düzeyi yüzde 75'e düşerse pil şarj düzeyiniz yaklaşık yüzde 80'e ulaşana kadar şarj devam eder. %80 Sınırı etkinleştirildiğinde iPhone'unuz, pil için doğru şarj durumu tahminlerini korumak için zaman zaman yüzde 100 düzeyine kadar şarj edilir.
Halihazırda iPhone X'ten iPhone 13 serisine kadar Apple Türkiye'deki garanti dışı pil değişim fiyatı 1.399 TL. iPhone SE ve iPhone 8'e kadar ise pil değişimi 1.019 TL. Bu fiyat 1 Mart 2023 itibariyle 540 TL artacak. iPhone 14 serisi için istenilen 2.199 TL değişim ücretinin değişmeyeceğini bir kez daha belirtelim.
İlgili 36 soru bulundu
iPhone satın aldıktan sonra, iki yıl içinde pil sağlığınız %80'in altına düşerse, Apple size garanti kapsamında ücretsiz bir şekilde pil değişimi yapmaktadır. Ancak, genellikle iki yıl içinde iPhone'ların pil sağlığı %80'in altına düşmez.
Orijinal Apple pillerinde kullanılan çipin yazılımı, IOS işletim sistemi ile uyumlu çalışmak üzere geliştirilmiştir. Bu sebeple Apple cihazınızın pilini orijinal olmayan bir pil ile değiştirdiğiniz takdirde pil sağlığı bilgileri telefonunuzun menüsünde görünmeyecektir.
Bu arada iPhone pil değişimleri, her yeni iPhone satın alımıyla birlikte verilen bir yıllık garantinin yanı sıra AppleCare+ planları kapsamındaki iPhone modelleri için garanti kapsamında. Ancak bunun için iPhone'un pil sağlığının yüzde 80'in altında olması gerekiyor.
Eğer iPhone'unuzu iyi kullanmazsanız, 'pil sağlığı' düşmeye başlıyor. Apple'a göre iki yıl içinde(yani garanti kapsamı bitmeden) pil sağlığı yüzde 80'nin altına düşerse ücretsiz pil değişimi mümkün hale geliyor.
Apple, normal bir pilin, normal koşullar altında çalışıp 500 tam şarj döngüsüne ulaştığında başlangıçtaki kapasitesini %80'e kadar koruyacak şekilde tasarlandığını söylüyor. Maksimum kapasite oranın %80'in altına düşmesi demek, iPhone pil sağlığının önemli ölçüde azalması demektir.
Yüzde 80 seviyesine dikkat
Pil ayarlarına girerek iPhone'unuzun pil ömrünü öğrenebilirsiniz. Batarya ömrü yüzde 80'leri veya altını gördüyse pil değiştirme vaktiniz gelmiş demektir. Telefonunuzda yüzde 80'den daha az kapasite görüntüleniyorsa telefonunuzu Apple'a götürerek değiştirtebilirsiniz.
Apple, pil kapasitesi %80 ve üzeri olan herhangi bir iPhone'u pil açısından en iyi durumda olduğunu kabul ediyor. Pil durumu %80'den aşağıya indiği zaman cihaz 'Servis' uyarısı veriyor. Servis uyarısı aldığınız zaman cihazınızı Apple Resmi Servisi'ne götürerek pilinizi değiştirmeniz gerekiyor.
iPhone 14 ve daha önceki modeller için piller, ideal koşullar altında 500 tam şarj döngüsü boyunca orijinal kapasitelerinin %80'ine kadarını koruyacak şekilde tasarlanmıştır. iPhone 15 modellerinin pilleri, ideal koşullar altında 1000 tam şarj döngüsü boyunca orijinal kapasitelerinin %80'ine kadarını koruyacak şekilde ...
Akıllı telefonunuzun pilini ilk değiştirdiğiniz zaman, ilk üç şarjınızı 8 saat boyunca yapmanız gerekmektedir. Yani telefonunuzun şarjı %100 olsa bile 8 saat dolana kadar şarjdan çekmeyin. Telefonunuzu şarj etmeden önce şarjının tamamen bitmesini bekleyin.
Yani iPhone cihazınızın pil sağlığı %80 seviyesinden aşağıdaysa telefonunuzu eskisi kadar kullanamazsınız. Aynı zamanda mobil cihazınızın pili de daha hızlı azalmaya başlayacaktır. Pil kimyasal olarak eskidikçe kapasitesi düştüğü için; pil sağlığı %80'in altına indiğinde cihazın performansı da olumsuz etkilenir.
Şarj döngüsü 500'ü geçmediyse ve bu şarj döngüsü sayısı içerisinde pil sağlığı %80 altına inmişse garanti kapsamında değişim hakkınız mevcuttur. Bu şarj döngüsü sayısı, yazılımsal olarak kanıtlandığı için böyle bir şansınız yok.
Pil servisi
iPhone'unuzun pilini ücret karşılığında değiştirebiliriz. Garantimiz normal kullanımdan dolayı eskiyen pilleri kapsamaz.
Cihazı tam şarjlı veya tamamen boşalmış durumda tutmak, iPhone'unuzun pil sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle iPhone'unuzun batarya sağlığını korumak için cihazınızı mümkün olduğunca %40 ila %80 şarj aralığında tutmaya çalışmalısınız.
Aygıtınızı tamamen boş şarjla saklarsanız, pil derin deşarj durumuna geçebilir ve bir daha şarj olmayabilir. Buna karşılık, aygıtınızı uzun bir süre boyunca tam şarjla sakladığınızda da pil kapasitesinde azalma olabilir ve bu durum pil ömrünü kısaltabilir.
Pil sağlığı minimum 90 olmalı.
Güncelleme konusunda da uzun yıllar sıkıntı yaşamadan kullanacağınız bir model olur iPhone 11. Örneğin iPhone 11 modeli bugüne kadar iOS 13 (geldiği işletim sistemi), 14, 15 ve 16 işletim sistemi güncellemelerini aldı. Yani ortalama olarak baktığımızda 17 ve 18'i de (yani 2 yıl daha) göreceğini söyleyebilirim.
Apple'a göre, iPhone pilini değiştirmek için dikkat edilmesi gereken kritik sınır pil ömrünün yüzde 85 altına düşmesi. Yüzde 85'in altında ömrü kalan bir iPhone pili, kullanıcısına sıkıntı çıkartabilir.
%0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız. Telefonunuzun şarjı tamamen bitmeden telefonunuzu şarja takmalısınız.
iPhone pil sağlığı çeşitli faktörlerden dolayı düşebilir. Bunlar arasında bataryanın doğal yaşlanması, aşırı şarj, hatalı uygulamalar ve cihazın aşırı ısınması sayılabilir. Batarya ne kadar çok kullanılırsa, pilin maksimum kapasitesi o kadar çok düşer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri