Bir Apple Lightning - USB kablosunda, USB bağlayıcısından yaklaşık 18 cm'lik mesafede "Designed by Apple in California" ibaresi ile birlikte "Assembled in China", "Assembled in Vietnam" veya "Indústria Brasileira" ibarelerinden biri bulunur. Bu metnin sonunda 12 haneli bir seri numarası görürsünüz.
Orijinal iPhone kablolarının ambalajlarında MFi rozeti bulunur. 2. Orijinal Apple USB kablosunun üzerinde seri numaraları vardır. 3. Orijinal iPhone kablosu ve sertifikalı olanlar iyi yapılmış Lightning konektör uçlarına sahiptir.
Sahte şarj aletinde usb giriş yerinin üst kısmında çentik var ve kenarlıklar daha yüksek olur. Kesinlikle unutulmaması gereken bir şey var: Hiçbir çakma firma bir ürünü üretirken bire bir aynısını üretemez çünkü bunu yaparsa orjinalini yapan firmaya milyonlarca lira tazminat ödemek zorunda bırakılır.
Apple'ın her ürünün de seri numaraları farklı yerlerde yazmaktadır. Eğer zaten cihazın hiçbir yerinde seri numarası yazmıyorsa o ürün kesinlikle Replikadır. Seri numarasını Apple'ın sitesinden kontrol ettirdikten sonra içiniz rahat edebilir ve gönül rahatlığı ile cihazınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.
Orijinal parçalar hem sizi hem telefonunuzu korur! Sahte şarj aletlerinin elektrik çarpma riski vardır. Düzensiz akım verdiği için cihazlara ciddi hasar verir. Kullanım ömrü çok kısadır ve veri transferinde sorun çıkarır.
İlgili 30 soru bulundu
Bu kablolar orijinal kablolara göre oldukça uygun fiyatlılar ancak şarj ettiğimiz cihazlara zarar verebiliyorlar. Bu kablolar, orijinal olmayan şarj kablolarına göre şarj edilen cihazın hem daha yavaş şarj olmasına sebep oluyorlar hem de şarj olan bataryanın sağlığı için tehlikeli durumlar oluşturabiliyorlar.
Şarj aleti neden ısınır? Android ya da iOS farketmeksizin, tüm elektronik cihazlara ait şarj aletlerinde ısınma meydana geliyor. Temel olarak düşünüldüğü zaman onlarca voltluk bir elektrik hattına bağlanan ve buradan aldığı enerjiyi elektronik cihaza aktaran bir aletin ısınması son derece normal.
A2896 ise Çin, HK için üretilen 14 Pro Max aldırmışsınız ve garantisi geçerli değil. Bahsedilenler: @Umut K. Arkadaşlar. Pro da A2890, Pro Max de ise A2894 modelleri dışında ülkemizde garanti yok.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
Türkiye'de garantisi geçen Tayland 'dan a2894 model iPhone 14 promax satın aldık.
Seri numarasını Şarj Kutusu, Kablosuz Şarj Kutusu, MagSafe Şarj Kutusu, AirPods (3. nesil) için Lightning Şarj Kutusu veya AirPods Pro (2. nesil) için MagSafe Şarj Kutusu (Lightning ya da USB-C) kapağının alt tarafında bulabilirsiniz.
Bunun için öncelikle CE sertifikasına sahip ürünlerin tercih edilmesi daha uygundur. Çünkü bu sertifika, cihazın tüm testlerden geçtiğini ve güvenli bir ürün olduğunu gösterir. İkinci olarak Voltaj ve Amper Değerlerine bakılmalıdır.
Hızlı şarj için, ürün kutusunda bulunana benzer bir USB-C kablosuna sahip bir iPhone 15 modeli veya USB-C - Lightning kablosuna sahip önceki bir iPhone modeli ile aşağıdaki adaptörlerden birini kullanmanız gerekir: Apple 18 W,* 20 W, 29 W, 30 W, 35 W, 61 W, 67 W, 87 W, 96 W veya 140 W USB-C Güç Adaptörü
Minimum Güç Çıkışı: 20 W.
Apple'ın şarj aleti yapılan ilk testlere göre; 15 dakika içerisinde yaklaşık yüzde 28 şarj seviyesine ulaşırken yarım saatte yüzde 55, 1 saatte ise yüzde 85 seviyesine erişebiliyor. Cihazın tam şarja ulaşması ise 1 saat 42 dakikayı (102 dakika) buluyor.
MFi aksesuarı bir Lightning veya USB-C bağlayıcısı kullanarak ya da Bluetooth üzerinden bir iOS veya iPadOS aygıtıyla iletişim kurduğunda aygıt, aksesuarın Apple tarafından sağlanan bir sertifikayla yanıt vererek Apple tarafından yetkilendirildiğini kanıtlamasını ister ve sertifikayı doğrular.
Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.
Yurt dışından iPhone 11 getirmenin maliyeti
ABD fiyatı 699 dolar ile 849 dolar arasında değişen iPhone 11'in Türkiye'ye getirmenin toplam maliyeti 5826 TL'den başlayıp, 6754 TL'ye kadar çıkıyor.
Bilinenin aksine kaçak telefonların ülkemizde resmi olarak satılan cihazlarla arasında herhangi bir donanım veya yazılım farklılığı bulunmuyor. Ancak kaçak telefonlar, kullanıcılara herhangi bir garanti hizmeti vermiyor.
İphone 14 Pro Max A2894 Modeli diğer ülke ve bölgelerde üretimi yapılmaktadır. En çok kullanılan yurdışı İphone 14 Pro Max model numaralarını bilgimiz dahilinde inceledik. Bu modellerde sadece A2894 olan modelin Türkiye'de 1 yıl garantisi bulunmaktadır.
Evet, prizde şarj aleti bırakmak elektrik tüketir. Ancak bu durum her cihaz için geçerli değil. Bazı cihazlar, şarj aletini prizde bıraktığınızda kendilerini beklemeye alır. Bu durumda şarj aleti, cihazın pil seviyesini izler ve pilin tamamen dolması durumunda enerji akışını keser.
Şarj sırasında telefonu kullandığınız için kabloda ya da şarj bağlantı noktalarına zarar verebilirsiniz. Yukarıda da saydığımız gibi telefonu şarj sırasında kullanmanın genel anlamda bir zararı bulunmuyor. Ancak yine de zorunlu olmadıkça şarj sırasında akıllı telefonu kullanmamak çok daha yararlı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri