Söz konusu sertifika için SSL/TLS güvenini açmak istiyorsanız Ayarlar > Genel > Hakkında > Sertifika Güven Ayarları'na gidin. "Kök sertifikalar için Tam Güven'i etkinleştir" bölümünde sertifika için güven ayarını etkinleştirin.
SSL sertifikası, web sitelerin kimliğini doğrulayan, şifreli bir bağlantı sağlayan dijital bir sertifika türüdür. Bu sertifika her yıl düzenli olarak güncellenir. Sertifikası olmayan internet siteleri kullanıcıların gözünde güvenliği olmayan siteler anlamına gelmektedir.
Ayarlar > Hesaplar ve Parolalar > Mail adresinizi seçin > En üstte mail adresinizin üzerine dokunun > “İleri Düzey” menüsüne dokunun > Gelen Posta Ayarlarında “SSL Kullan” seçeneğini “KAPALI” duruma getirin. > “Sunucu kapısı” bilgisini 110 olarak belirleyin.
Err_ssl_protocol_error hatası iPhone ve Android telefonda da karşınıza çıkabilir. Telefonda bu hatayla karşılaşıyorsanız, tarayıcınızın geçmişini temizleme, eklentileri devre dışı bırakma, tarih ve saati kontrol etme, DNS değiştirme, yazılım güncelleme gibi benzer işlemleri sorunu çözebilirsiniz.
iPhone'da ve iPad'de kök sertifikalar
Bu sertifika, onu Sertifika Güven Ayarları'nda etkinleştirene kadar web siteleri için güvenilir değildir.” Bu durumda kullanıcı aygıttaki Ayarlar > Genel > Hakkında > Sertifika Güven Ayarları bölümüne giderek sertifikaya güvenebilir.
İlgili 19 soru bulundu
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Söz konusu sertifika için SSL/TLS güvenini açmak istiyorsanız Ayarlar > Genel > Hakkında > Sertifika Güven Ayarları'na gidin. "Kök sertifikalar için Tam Güven'i etkinleştir" bölümünde sertifika için güven ayarını etkinleştirin.
SSL, ziyaretçilerin kredi kartı bilgileri, şifreleri, kimlik bilgileri gibi önemli olan bilgilerini şifreleyerek üçüncü kişilerin eline geçmesini engellemektedir. Bir web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığını adres çubuğundaki kilit iconundan anlaşılabilir.
Çoğu tarayıcı, SSL sertifikasına sahip olmayan HTTP sitelerini "güvenli değil" olarak işaretler. Bu, kullanıcılara sitenin güvenli olmayabileceğine dair net bir sinyal verir ve henüz yapmamış olan işletmeleri HTTPS'ye geçiş yapmaya teşvik eder.
-Sol arama kısmına “Manage SSL Hosts” yazın ve çıkan sonuca tıklayın. -Bu adımda karşınıza sunucunuzun SSL yönetim ekranı gelecek ve SSL sertifikalı siteler listelenecek. -Bu listeden, SSL sertifikasını kaldırmak istediğiniz web sitesini seçip “Delete” butonuna tıklayın.
SSL sertifikalarının doğası gereği yenileme işlemi yapılamamaktadır. Bu nedenle yeni bir sertifka alarak yeniden doğrulama ve kurulum işlemleri yapılmaktadır.
E-Posta Alma ve Bildirim ayarlarını kontrol edin
Bu ayarları düzenlemek için: Ayarlar > Mail'e gidin, ardından Hesaplar'a dokunun. Yeni Verileri Al'a dokunun. Otomatik Olarak veya Elle gibi bir ayar seçin ya da Mail uygulamasının veri alma sıklığını belirleyin.
SSL sertifikaları site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz.
İphone email ayarlarında kurumsal posta kullanıyorsanız, gelen posta ve giden posta sunucuları SSL hatası verebilir. Bu iPhone ekranına “Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor” olarak gözükür ve altında da “Ayrıntılar” ve “Vazgeç” butonları olur. Bu hatayı çözmek için gelen (POP veya IMAP) SSL ve SMTP SSL kapalı olmalıdır.
SSL (Secure Sockets Layer) sertifikaları, site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları, hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz.
Hiçbir banka ve ödeme kuruluşu, SSL sertifikası olmayan bir web sitesine ödeme ekranı sağlamaz. Sitenizde kredi ya da banka kartı ile ödeme alabilmek için, en az 256 bit SSL sertifikası edinmeniz gerekmektedir.
Ücretsiz SSL, yalnız domain doğrulama denen DV SSL türünde verilebilir. Ücretli SSL'ler hem DV SSL (Domain Validation), hem de OV SSL (Kurum Doğrulamalı) ve EV SSL (Genişletilmiş Doğrulama) türlerinde verilebilir.
Hızlı kurulum SSL sertifikaları yani domain doğrulaması ile aktif olan sertifikalar normal şartlarda doğrulanması 15dk ile 45dk içinde tamamlanır. Belge ile doğrulanan SSL sertifikalarının doğrulanma işlemi gerekli tüm belgeleri sağlamanız durumunda 1-5 gün içinde tamamlanır.
HTTPS nedir? HTTPS, HTTP'nin güvenli uzantısıdır. TLS/SSL sertifikası yüklemiş olan web siteleri sunucu ile güvenli bir bağlantı kurmak için HTTPS protokolü kullanabilirler. SSL/TLS teknolojisinde amaç, kişisel veri, ödeme veya giriş detayları gibi hassas bilgileri güvenli şekilde aktarmaktır.
Öncelikle, mevcut SSL sertifika sağlayıcınızdan veya başka bir sağlayıcıdan yeni bir sertifika satın almanız gerekir. Daha sonra, yeni CSR dosyasını alır ve web hosting hizmetinize yüklersiniz. Yeni sertifikanızı web sitenize atarsınız. Bu işlem, sitenizin sürekli olarak güvenli kalmasını sağlar.
Sertifika, elektronik belge için internette güvenli bilgi aktarımı sağlayan bir ilişiktir. Sertifikalar web tarayıcıları, e-posta ve mesajlaşma uygulamaları tarafından kullanılır. Güvenli bir siteyle iletişim kurduğunuzda, siteye gönderilen ve siteden alınan bilgiler şifrelenir.
Taranan sayfalar, 'Notlar (Notes)' uygulamasında yeni bir not belgesi olarak kaydedilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri