Sonuç olarak, bir telefona sıfırlama işlemi uygulandığında, verilerinizin geri yüklenebilmesi durumuna bağlıdır. Yedekleme yapmak, verilerinizin kaybolmasını önleyebilir. Ayrıca, cihazınızın kendi yedekleme işlevini kullanarak da verilerinizi yedekleyebilir ve sıfırlama işleminden sonra geri yükleyebilirsiniz.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
Not: Fabrika Ayarları uygulandığında, cihaza yeni sistemin kurulması esnasında mevcut tüm veriler, ayarlar ve kişisel bilgiler silinecektir. 2-1. Android 7 ve daha eski sürümler için: Ayarlar içinde Yedekleme ve Sıfırlama başlığını seçin.
Eğer cihazınızda hafıza kartı kullanıyorsanız muhtemelen fotoğraf ve videolarınız ile indirdiğiniz dosyalarınız bu kartta depolanıyor ve fabrika ayarlarına alınırken silinmemiş olabilir. Silinse dahi Hafıza Kartından Veri Kurtarmak mümkündür.
Sistem uygulama ve ayarlarınız silinecek. Ayrıca telefonu aldığınızdan beri yüklediğiniz apk dosyalar ve Play Store'dan indirdiğiniz oyun ve uygulamalarda silinecektir. Cep telefonunuzun kendi hafızasına yüklediğiniz Fotoğraf, Müzik, Rehber gibi önemli bilgileriniz silinecektir.
İlgili 33 soru bulundu
Android İçin: (Format öncesinde sim ve hafıza kartınızı çıkarmayı kesinlikle unutmayınız!)
Profil fotoğrafınız, hakkımda bilginiz, bireysel sohbetleriniz, grup sohbetleriniz ve ayarlarınız gibi hesap bilgileriniz korunur.
Formattan sonra önemli dosyalarınız kaybolursa, endişelenmeyin. Format kurtarma programı - EaseUS Data Recovery Wizard ile kaybolan verileri geri getirmek mümkündür.
Android telefonlara format attıktan sonra verileri kurtarmak için bazı uygulamaları kullanabilirsiniz. Bazı uygulamalar, verileri SD kart üzerinden kurtarır. Bazıları ise ücretsiz olarak silinen dosyaları gösterir. Ancak silinen dosyaları cihaza yeniden yüklemek için ücret ödemek gerekir.
Telefonu sıfırlarken hücresel plan silinsin mi diye soruyor, silme derseniz sıfırlandıktan sonra esim planı tanımlı olarak gelmektedir. DFU modda da yükleme yaptığınızda hücresel plan geliyor, ayarlardan siz sil demedikten sonra hücresel plan silinmiyor.
Android telefonunuza format işlemi yaptığınız takdirde, telefonunuzdaki tüm bilgilerin sıfırlandığı ve telefonun ilk satın alındığı hali gibi olacağını unutmayın. Bu sebeple, telefonda sizin için önemli olan fotoğraf, video ve çeşitli dosyaları mutlaka format atmadan önce başka bir cihaza yedekleyin.
Bunun için; - Ekrandaki menülerden wipe data reset/facrorty reset yazan menünün üzerine gelin ve power tuşuna basın. - Karşımıza gelen ekranda yes butonuna gelerek bir kez daha power tuşuna basın. - Sonra telefonu reboot edin ya da kapatın, işlem tamamlanmıştır. İşte o rehber videomuz.
Telefonu fabrika ayarlarına döndürme ve telefonu sıfırlama şu durumlarda yapılabilir: Virüslü dosyaları silme, kaldırılması zor uygulamaları kaldırmak için. Yazılımsal sorunları gidermek istediğinizde. Akıllı telefonu ilk günkü ayarlarına geri getirmek amacıyla.
Modern işletim sistemlerinin çoğunda bir dosyayı ilk defa sildiğinizde, dosya “Geri Dönüşüm Kutusu” ya da “Çöp Kutusu” olarak adlandırılan bir klasöre gönderiliyor.
Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
Biçimlendirme yaptığınız zaman formatla birlikte verileriniz silinir. Formatlanan bilgisayarınızdan kaydedilen verilerinizi kurtarmak olasılık dahilinde mümkündür.
Fotoğraflar uygulaması bulut depolama kullanır. Yani sıfırlansa da bir şey olmaz.
Son Silinenler albümünüzü kontrol etme
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
Google Yedekleme
Google hesabınızı kullanarak bir yedekleme dosyası oluşturduysanız veya yedeklemenizi Google'a bağladıysanız, fotoğraflar da dahil olmak üzere Android telefonunuzda kaybolan veya silinen tüm verileri her zaman kurtarabilirsiniz.
WhatsApp > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği'ne giderek bir iCloud yedeklemeniz olduğunu doğrulayın. En son yedeklemenin ne zaman oluşturulduğunu görebiliyorsanız WhatsApp'ı silin ve yeniden yükleyin. Telefon numaranızı doğruladıktan sonra talimatları takip ederek sohbet geçmişinizi geri yükleyin.
WhatsApp, Android kullanıcılarının mesaj bilgilerini hem bulut sunuculara hem de yerel dosyalara kayıt ediyor. Bu sayede kullanıcılar, yedekleme özelliği kapalı olsa dahi silinen mesajlarını kurtarabiliyor.
Gruplar gitmez ama yedeklemediysen gruptaki mesajlar gider.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri