Evet, bulaşabilir. Herkesin internete bağlı olduğu günümüz dünyasında virüsler ve diğer kötü amaçlı yazılımlara ek olarak bilgisayar korsanları, internetteki meraklı kişiler ve diğer güvenlik ve gizlilik riskleri gibi tehditlere karşı korunmak için iPhone'lar ve iPad'lerde de antivirüs kullanmak gerekiyor.
Telefonunda virüs olup olmadığını tespit etmek için cihazınızı güvenli modda çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Telefonun güç tuşuna basılı tuttuğunuzda güvenli mod seçeneği karşınıza çıkar. Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir.
Aynı şekilde iOS, Chrome ve Safari üzerinden de program indirmeye/kurmaya izin vermediği için bu yolla da cihazınıza virüs bulaşması söz konusu değil. Nihayetinde iOS işletim sistemli cihazınıza virüs bulaşması neredeyse ihtimal dışı.
Bunun nedeni, Apple'ın işletim sisteminin her uygulamanın ayrı bir sanal alanda çalışması için tasarlanmış olmasıdır. Temel olarak uygulamalar arasındaki etkileşimler sınırlandırılmış olduğundan bir virüsün yayılması hayli zordur.
İlgili 23 soru bulundu
Bu sorunun cevabı sadece iPhone değil, neredeyse tüm teknolojik aletler için evet olacaktır. Yetenekli bir bilgisayar korsanının eğer yeterli imkanı ve zamanı varsa erişemeyeceği bir elektronik cihaz neredeyse yoktur. Ancak endişe etmenize gerek yok. Çünkü bu durum telefonunuzun risk altında olduğu anlamına gelmiyor.
Yüzde 70 izopropil alkollü mendil, yüzde 75 etil alkollü mendil veya Clorox marka dezenfektan mendil kullanarak iPhone'unuzun dış yüzeylerini hafifçe silebilirsiniz. Ağartıcı veya hidrojen peroksit içeren ürünler kullanmayın. Açıklıkları neme maruz bırakmayın ve iPhone'unuzu herhangi bir temizlik maddesine batırmayın.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
Güvenilir olmayan APK indirme sitelerindeki uygulamalarda zararlı yazılım olabilir. Uygulamaların kullandığı hizmetlerden kullanıcının cihazına malware bulaşabilir. Zararlı kod çalıştıran sitelere girilmesi hâlinde virüs bulaşabilir.
Evet, iPhone için sizi casus yazılım, reklam yazılımı ve diğer kötü amaçlı yazılım türleri gibi tehditlere karşı koruyabilecek çeşitli antivirüs seçenekleri ve virüs koruması vardır.
İyi bir antivirüs programı, cep telefonunuzu düzenli olarak tarayarak, olası virüsleri önleyebilir. Zararlı Uygulamaları Kaldırın Cep telefonunuzdaki virüsün kaynağı, zararlı bir uygulama olabilir. Bu nedenle, telefonunuzdaki tüm uygulamaları kontrol ederek, zararlı uygulamaları kaldırmalısınız.
Neyse ki, iPhone için de birçok ücretsiz virüs programı mevcut. Bu yazıda, ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz en iyi üç iPhone virüs programını ele alacağız: Avast Security & Privacy, TotalAV ve McAfee.
Bir siteye sadece bakarak virüs bulaşması imkansızdır -eğer mevcut kullandığınız tarayıcınızın internet sitelerini gösterebilmek için kimi programları otomatik olarak yüklemesine izin vermediyseniz-. Ancak illegal sitelerde gezinirken bilgisayarınıza virüs bulaşma ihtimali normal sitelerde olduğundan daha fazladır.
Windows'da Windows Güvenliği öğesini aratıp açın ve ardından Virüs ve tehdit koruması öğesini seçin. Hızlı tarama, Tarama seçenekleri veya Gelişmiş taramayı çalıştır seçeneğine tıklayın ve ardından çalıştırmak istediğiniz tarama türünü seçin. Hızlı tarama öğesini seçerseniz tarama işlemi başlar.
Apple Kimliğinizin ele geçirildiğini gösteren işaretler
Apple sizi hatırlamadığınız hesap hareketleri hakkında bildirim göndererek ya da e-posta ile bilgilendirdiyse (örneğin, Apple Kimliğiniz bilmediğiniz bir aygıta giriş yapmak için kullanıldıysa veya parolanız başka biri tarafından değiştirildiyse).
Merhaba, kesinlikle bulaşır, bunun önüne geçmenin çokta mümkünü yok. %100 olmasa da %95-98 oranında sizi bu durumdan koruyacak şey bir Antivirüs yazılımı değil, bir İnternet Security yazılımıdır.
Virüsü taşıyan kişi; öksürdüğünde, konuştuğunda, hapşırdığında, soluk alıp verdiğinde havaya virüs yüklü damlacıklar saçılır. Bu damlacıkların yakın mesafedeki kişiler tarafından solunması ile virüs bulaşır. Solunum yoluyla gerçekleşen yayılım, korona bulaşma yolları arasında en temel olandır.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
WhatsApp saldırısından sonra virüs bulaşan telefonları tespit etmenin bir yöntemi yok. Fakat bazı işaretler bu konuda işaret verebiliyor. The Financial Times, kısa süre önce siber saldırganların WhatsApp aracılığıyla bir güvenlik açığını kullanarak hem Android hem de iPhone'lara sızdığını bildirdi.
Meta çatısı altında faaliyet gösteren WhatsApp, tıpkı Telegram'ın gizli sohbetlerde gibi uçtan uca şifreleme kullanıyor ve bu sebepten dolayı oldukça güvenli olarak nitelendiriyor.
Bu tür virüsler genellikle uzantısı EXE ve COM olan dosyalara bulaşırlar. Virüsler genellikle bir başka dosyaya bulaşıp yer kaplamaktan öte gitmemekle birlikte bilgisayarda yavaşlama, kilitlenme ve bazen de dosyaların bozulmasına neden olmaktadırlar.
Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri