Peki tam anlamı ile WLAN nedir diye merak ediyorsanız hemen açıklayalım. Açılımı Wireless Local Area Network olan WLAN Türkçede Kablosuz Yerel Ağ olarak tanımlanmaktadır. Kablolu bağlantı yerine yüksek frekanslı radyo dalgaları kullanır. Böylece kablolara ihtiyaç duymadan güvenli bir internet bağlantısı sağlar.
Wi-Fi (Wireless Fidelity)
Özetle, tüm Wi-Fi bağlantıları birer WLAN'dır, ancak tüm WLAN'lar Wi-Fi değildir.
WLAN teknolojisi, Wi-Fi standardıyla uyumlu cihazların birbirleriyle iletişim kurmasına ve bir ağ üzerinden veri transferi yapmasına olanak tanır. Bu sayede, kablolama ihtiyacı olmadan internete bağlanmak ve birbirleriyle dosya paylaşımı yapmak mümkündür.
Böyle bir durumda wlan nasıl aktif edilir diye merak ediyorsanız modeminizin yanında ya da arkasında bulunan WLAN tuşuna 2-3 saniye basılı tutmanız yeterli. Eğer bu tuşa basmanıza rağmen ışık yanmıyorsa modem arayüzüne girerek kablosuz özelliği aktifleştirebilirsiniz.
WLAN (Wireless Local Area Network), bir veya daha fazla cihaza yüksek radyo frekansı dalgaları yardımıyla ulaştırılan erişim noktası veya internet ağıdır. Türkçede Kablosuz Yerel Alan Ağı olarak adlandırılan WLAN bağlantısı, kullanıcılara ev veya küçük ofis gibi alanlarda kablosuz ağ bağlantısı imkanı sunar.
İlgili 28 soru bulundu
Ağa bağlanmasını istediğiniz aygıtta Ayarlar > Hücresel > Kişisel Erişim Noktası'na veya Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası'na gidin ve bu seçeneğin açık olduğundan emin olun. Ardından, Wi-Fi parolasını ve telefonun adını doğrulayın. Diğer aygıtınız da Wi-Fi ağına bağlanana kadar bu ekranda kalın.
Ayarlar > Wi-Fi'ye gidin. Kablosuz iletişim operatörü ağının yanındaki simgesine dokunun.
WLAN etkin noktaları ne demek? Erişim noktası: Erişim noktası; genellikle Wi-Fi kullanarak, kablosuz yerel alan ağı (WLAN) üzerinden bir İnternet servis sağlayıcısına bağlı bir yönlendiriciyle İnternete erişilebilen fiziksel bir konumdur. Çoğu kişi bu konuma "Wi-Fi erişim noktası" veya "Wi-Fi bağlantısı" demektedir.
WLAN: Modem üzerinde bulunan diğer bir ışık ise WLAN düğmesidir. Bu ışığın birden fazla anlamı vardır. Bunlardan ilki eğer ışık yavaş bir şekilde yanıp sönüyor ise internet veri hızının yavaş olduğunu belirtir ya da bu ışık hızlı bir şekilde yanıp sönüyor ise veri aktarımının daha hızlı olduğunu belirtir.
Her kablosuz yerel alan ağı (WLAN), kendini tanımlamak için benzersiz bir ağ adı kullanır. Bu ada SSID (Service Set Identifier - Hizmet Takımı Tanıtıcısı) de denir. WiFi bağdaştırıcınızı kurduğunuzda SSID değerini belirtmeniz gerekir. Varolan bir WLAN'a bağlandığınızda, bu ağın adını kullanmak zorundasınız.
WPS nedir diye merak ediyorsanız kablosuz ağların güvenliğini sağlayan bir sistem diyebiliriz. WPS bağlantısı sayesinde güvenli bir ağ oluşturarak bu ağa bağlanabilirsiniz. Kısacası WPS ile kablosuz ağınızı daha güvenli bir hale getirebilirsiniz.
WLAN birden fazla anlam taşıyan bir ışıktır. İlk olara WLAN ışığı yavaş bir şekilde yanıp sönüyor ise internet veri hızınınyavaş olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda bu durum veri aktarımının daha hızlı olduğu anlamını da taşıyabilir.
Wlan ışığı yanıp söner şekildedir. kablosuz yayın açık ve modeme kablosuz bağlanılabilir olduğunu gösteren ışıktır.
Hücresel veri, Wi-Fi'nin aksine çok daha geniş çekim hacmine sahiptir. Wi-Fi kullanırken modemden birkaç metre uzakta bile çekim kalitesi, sinyali ve bağlantı hızı düşüş gösterirken hücresel veri seçeneğinde telefonunuzun çektiği hemen her yerden internet kullanımınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Kablolu bağlantı yerine yüksek frekanslı radyo dalgaları kullanır. Böylece kablolara ihtiyaç duymadan güvenli bir internet bağlantısı sağlar. Kısacası WLAN bir veya daha fazla cihaza yüksek radyo frekansı dalgaları yardımı ile ulaştırılan erişim noktası veya internet ağıdır.
Modeminizin yan veya arka tarafında bulunan WLAN tuşuna 2-3 sn basılı tutarak kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz. WLAN tuşuna basmanıza rağmen WLAN ışığı yanmıyorsa modeminizin arayüz sayfasına giriş yaparak modeminizin kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz.
WPA3 güvenliğini destekleyen modellerde (Deco X20 ve Deco X60 gibi), Deco APP aracılığıyla ağınız için WPA3'ü etkinleştirebilirsiniz. Lütfen "Daha Fazla" etiketine gidin -> Wi-Fi-> "Şifre" ye tıklayın -> "WPA3" ü etkinleştirin.
Bazı Android cihazlarda, uçuş modu etkinleştirildiğinde Wi-Fi bağlantısı devre dışı bırakılır. Bu nedenle, telefonunuzun uçuş modunun kapalı olduğundan emin olun. Bildirim çubuğunu kaydırarak veya Ayarlar menüsünden kontrol edebilirsiniz.
Aygıtınız hiçbir Wi-Fi ağına bağlanamıyorsa Apple Destek bölümüne ulaşın. Wi-Fi yönelticinizi son firmware sürümüne güncelleyin ve yönelticinin Apple ürününüzü desteklediğinden emin olun. Daha fazla bilgi için yönelticinin üreticisiyle irtibat kurun.
Apple menüsü > Sistem Ayarları'nı seçin, ardından kenar çubuğunda Gizlilik ve Güvenlik'i tıklayın. Sağ tarafta Konum Servisleri'ni tıklayın. Uygulama ve servis listesinin en altına kaydırın, ardından Sistem Servisleri'nin yanındaki Ayrıntılar düğmesini tıklayın. "Ağ ve kablosuz"u açın, ardından Bitti'yi tıklayın.
Cihazınızdan Wi-Fi bölümüne girin. Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun. "Wi-Fi ayarları" kategorisini açın. "WPS bağlantısı" bölümünü görüntüleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri