Bunun için kesilen avokadonun çekirdek kısmına öncelikle limon suyu sürmek gerekir. Daha sonra meyveyi tekrar bir araya getirerek bir folyoya sarılmalıdır. Bu şekilde birkaç gün buzdolabında avokado kararmadan bekletilebilir. Özellikle bu gerçekleştirirken avokado bu süre zarfında olgun açabilir.
Adım: Keseye Avokado ile Elma veya Muz Ekleyin
Şimdi yeşil ve sert avokadonun olgunlaşmasını kolaylaştıracak yardımcı bir meyveye ihtiyacınız var. İhtiyacınız olan meyve elma ya da muz olabilir. Bu iki meyve etilen salınım yapmaktadır. Etilen salınım, sert ve ham meyvelerin yumuşaması için gerekli olan bir değişimdir.
Işık geçirmeyen bir kese kâğıdı içerisine avokadoları muz, şeftali ya da elma ile birlikte doldurun. Bu meyvelerin salacağı etilen gazı sayesinde ham avokadoların yaklaşık 2 gün gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde olgunlaşıp yenebilecek kıvama gelmesini sağlayabilirsiniz.
Avokadonuzu bir kase içerinde güneş gören bir yere bırakırsanız, birkaç gün içerinde yumuşayacaktır. Avokadonuzu kese kağıdına koyarak bekletin. Avokado hasattan sonra olgunlaşmak için etilen gazı üretir. Kese kağıdı içerinde kalan avokadonun ürettiği gaz içerisinde kalacağı için olgunlaşması hızlanacaktır.
İlgili 36 soru bulundu
Yarım avokadonun çekirdekli kısmını saklayıp, çekirdeksiz kısmını tüketmek daha uygundur. Çekirdekli kısmını saklamak için açık kısımlarına limon sürüp streç film ile sarın ve buzdolabında muhafaza edin. Dilimlenmiş veya kesilmiş avokadoyu ise saklamak kabında muhafaza edilebilir.
Avokadoyu ikiye böldükten sonra çekirdeksiz kısmını tüketin. Çekirdekli kısmı saklamak için daha uygundur. Kesilmiş avokadoyu saklamak için, avokadonun iç kısmına (çekirdeğin yanlarına) limon suyu sürün. Ardından streç film ile hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabına kaldırın.
Ardından saklama kabının kapağını hava almayacak şekilde kapatın ve bu şekilde yarım avokadonuzu buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 2-3 gün boyunca suyun içine kararmadan kalacak avokadoyu güvenle tüketebilirsiniz.
Avokadoyu satın aldıysanız, kötüye gidip gitmediğini belirlemenin en hızlı yolu budur. İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir. Küçük, izole kahverengi renk değişikliği alanları şeklinde bazı küçük morluklar varsa, o kısımlar kesilerek tüketilebilir.
AVOKADO YERİNE BÖRÜLCE
Kabızlığa iyi gelir. Yüksek tansiyonu düşürücü etkisi vardır. Börülce de avokado gibi potasyum ve A vitamini içerir. Kolesterole, tansiyona ve kabızlığa iyi gelen bu sebze, avokado yerine tüketilebilir.
Günde bir avokado tüketmenin kalp sağlığına faydasını gösteren bilimsel çalışmalar var. Avokado tüketimi kolesterol azaltıcı orta yağ içerikli bir diyet ile kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor.
Avokado, vücudumuzdaki karotenoid seviyesini arttırır. Bu sayede görüşümüzü iyileştirir. Yani görme fonksiyonlarınızı iyileştirmek için her gün bir adet avokado yiyebilirsiniz!
Peki Avokado nasıl yumuşar? Avokadoyu aldıktan sonra bir kese kağıdının içine muz veya elma ile birlikte koyun. Muz veya elma gaz salınımına neden olan bir meyve olduğundan ışık geçirmeyen bir kese kağıdında saklayın. Avokadoyu yumuşatmak için en etkili meyve elmadır.
Olgunlaşmamış avokado yenebilir. Ancak çok önerilmez, kremsi ve lezzetli olgunlaşmış tadı olmayacaktır.
Avokado ikiye kesildiğinde kahverengileşmeye başlar. Ancak yine de yarısını saklamanız gerekiyorsa çekirdeğini çıkarmayın. Kararmasını önlemek için meyvenin açıkta kalan kısmını limon veya yeşil limon suyuyla kaplayın. Böylelikle limondaki asit oksitlenmenin önüne geçecektir.
Doğal olgunlaşmayı hızlandırmak için ise bir kabın içine en az üç avokado koyun ve güneş alan bir yere yerleştirin. Bu yöntemle avokadolar 3-4 günde olgunlaşarak yenmeye hazır hale gelirler.
Öncelikle Avokadonuzu mikrodalga fırına uygun bir tabak içerisine koyun ve üzerine de aynı şekilde bir tabak ya da peçete kapatın. Öncesinde bir çatak yardımı ile meyvenizi biraz ezmeyi unutmayın. Sonra ise 30 saniyede meyveniz istediğiniz olgunlukta olacaktır.
Mart ve Nisan ayı, ekim için en ideal zamanlardır. Avokado hasadı ise, Eylül-Haziran ayı arası olarak bilinir. İlkbaharda ekilen avokadolar, Kasım ayında meyve vermeye başlar. Yaz aylarında tüketilen avokadoların birçoğu ise, ithaldir.
Avokado nasıl olgunlaşır sorusuna cevap olabilecek diğer yöntem ise mikrodalga fırın kullanmaktır. Avokado mikrodalga fırının en düşük ayarında 2 dakika içinde yumuşar. Bu yöntem avokadonun besin değerini azaltabileceği için, acil durumlar hariç kullanmak önerilmemektedir.
Avokado bekleyince yumuşar mı? Henüz olgunlaşmamış avokadolar kese kağıdında muzlarla birlikte bekletilip, yumuşatılabilir.
Olgunlaşmamış avokadoları saklamanın en iyi yolu onları oda ısısında muhafaza etmektir. Avokadonun hızlıca olgunlaşmasını istiyorsan, elma, muz, armut gibi meyvelerle yan yana koymalısın. Böylece avokadoların çok daha hızlı bir şekilde olgunlaşacaktır.
Avokadoyu elmayla birlikte kağıt kesenin içine koyun ve torbanın ağzını kapatın. Dış yüzeyine kürdan ile birkaç delik açın ve oda sıcaklığında bekletin. Avokado bu şekilde çürümeden birkaç gün içinde yemeye hazır olacaktır.
Kesilmemiş, olgunlaşmamış avokadoları oda sıcaklığında tut.
Tezgahının üstünde tutmak dışında başka bir şey yapmazsan avokadonun olgunlaşması altı gün kadar sürebilir.
35 gramlık orta porsiyon bir avokado yaklaşık 50 kaloridir. 70 gramlık yarım porsiyon avokado yaklaşık 100 kaloridir.
Etli kısım açık yeşil renkte olmalıdır; siyahsa veya kahverengiyse avokado yenmemelidir. Tek tük, küçük kahverengi lekeler şeklinde bazı ufak çürükler varsa avokado yenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri