Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden Suriye İran ve Irak Vatandaşları için Amerika Vizesi Başvurusu Amerika Büyükelçiliği ve Amerika Konsolosluğuna yapılabilmektedir. Suriye, İran ve Irak vatandaşları Amerika Vizesi başvurularında Türkiye uzun süreli ikamet izinlerini kanıtlamak zorundadır.
Sadece turizm amaçlı gelen aşağıdaki ülkelerin vatandaşlarının vize almaları gerekmez (ülkeye vardıklarında 30 günlük giriş izni verilir): Andorra, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brunei, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Marshall Adaları, ...
Irak pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Irak sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 30 vizesiz ülke bulunur.
Resmi pasaport hamili vatandaşlarımızın, Irak'ın dış temsilciliklerinden vize alması gerekmektedir. Irak, geçerli umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza havayoluyla Irak'a yapacakları 30 günü aşmayacak turistik amaçlı seyahatleri için havalimanlarında vize vermektedir.
ABD'ye seyahat edebilmek için ilk olarak hava, deniz ve kara sınır kapılarından ülkeye giriş yapmana olanak tanıyan Amerika vizesi almak gerekir. Çünkü Umuma Mahsus, Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahibi tüm T.C. vatandaşları, Amerika vizesine tabi tutulur.
İlgili 19 soru bulundu
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden Suriye İran ve Irak Vatandaşları için Amerika Vizesi Başvurusu Amerika Büyükelçiliği ve Amerika Konsolosluğuna yapılabilmektedir. Suriye, İran ve Irak vatandaşları Amerika Vizesi başvurularında Türkiye uzun süreli ikamet izinlerini kanıtlamak zorundadır.
Türk lirası karşılığı ise 2.750 TL civarı bir paraya denk gelmektedir. Bu miktarın içerisinde ulaşım ve konaklama ücreti dahil değildir. Genel olarak Amerika'ya seyahat için gerekli olan miktar 10 bin TL civarıdır. Rahat şekilde bir gezinti tatil için nakit olarak yanınızda bu miktarda para bulunması gerekmektedir.
1 Irak Dinarı (IQD) fiyatı, anlık olarak 0,0208 TL'ye karşılık gelmektedir.
Tüm ziyaretçilerin, Basra veya Irak'a bağlı Kürdistan Bölgesel Yönetiminden gelen kişiler hariç, en az 6 ay geçerli bir pasaport sahibi olmaları gerekmektedir. Türkiye vatandaşları Türkiye'den doğrudan Bağdat Uluslararası Havaalanı'nda gelen ya da Necef Havalimanı'na geldiklerinde vize alabilirler.
Londra merkezli Henley Passport Index şirketi dünyanın en güçlü ve zayıf pasaportlarını belirledi. En güçlü pasaportların zirvesinde Japonya yer alırken Irak, Suriye ve Afganistan gibi ülkeler son sıralara yerleşti.
Merhaba, Türkiye'de yaşayan Irak ve tüm yabancı uyruklu ve Türkiye'de ikamet tezkeresi, çalışma izni olan kişiler bulundukları ilin yetki alanındaki konsolosluk ve başvuru merkezlerinden Almanya vizesi başvurusu yapabilirler.
İngiltere 171 ülkeye vizesiz ya da varışta vize ile erişim sağlıyor. Bu rakamın 38 olduğu Afganistan listenin sonunda yer alıyor. Suriye, 39; Irak, 40; Pakistan, 44; Somali, 44 ile en kötü skora sahip ülkeler arasında.
Kısa Süreli Turistik Ziyaret
Amerika´yı kısa süreli ziyaret etmek amacıyla, turist vizesi diğer bir adıyla ziyaretçi vizesi almak gerekmektedir. Turistik gezi amacıyla ABD´ye gitmek isteyenler B2 vizesi ile seyahat düzenleyebilir. Ayrıca akraba ve aile ziyareti yapmak için de bu vize türünü kullanabilirsiniz.
Türkiye'den vize istemeyen Güney Amerika ülkeleri; Arjantin, Bolivya, Brezilya, Ekvador, Kolombiya, Paraguay, Peru, Şili, Uruguay ve Venezuela olmak üzere 10 ülkeden oluşuyor.
Vize almanın en zor olduğu ülkelerden birisi Amerika'dır. Peki binlerce Türk'ün rüyalarını süsleyen gerek iş, gerekse okul fırsatları nedeniyle gelmek istediği Amerika'ya vize almak için bu adımları takip etmelisiniz; En çok tercih edilen vize türü B1/B2 vize türüdür.
Irak Türkiye'ye vize uygulaması olan ülkeler arasındadır. Irak seyahati öncesi Irak vizesi almanız gerekecektir. Resmi pasaport sahipler 90 günü aşmama koşulu ile Irak vize işlemlerinde bulunmalarına gerek yoktur.
Bu ülkeye girişlerde belirli günü geçmemek kaydıyla giriş çıkışlar serbest şekilde yapılabilmektedir. Kişinin gezmek için mi yoksa çalışmak için mi gittiği durumuna göre vize imkanı değişmektedir. 30 günü aşmayan turistik gezilerde vize veya herhangi bir ödeme yapılmadan ülkeye giriş çıkış sağlanabilmektedir.
Bağdat, Basra, Necef ve Musul havalimanları ile Irak temsilciliklerinde ita edilen vizeler, Irak'ta yalnızca 30 gün kalınabilmesine imkan tanımaktadır. Irak'ta kalış süresi 30 günden fazla olacak vatandaşlarımızın bulundukları ilin valiliklerine bağlı ikamet bürolarına başvurarak oturma izni almaları gereklidir.
Defter değeri (1 milyon-700 bin) 300 bin dolar olur.
Amerika'da yaşam masrafları, yılda yaklaşık 10.000 ila 18.000 ABD Doları arasındadır ve bu da aylık ortalama 1.000 ila 1.500$ eder. Buna konaklama masraflarınız, oda ve yemek, yemek, seyahat, ders kitapları, hava koşullarına uygun giysiler ve eğlence masrafları da dahildir.
Amerika Vize Ücreti 10 Yıllık Mı Ödenmeli? Amerika vize alma adımlarına ödenmesi gereken tutarda süre uzadıkça ödemeniz gereken tutar artacaktır. 160 Dolar ödeyerek 10 yıllık vize sahibi olmanız mümkün olacaktır. Uzun süre ülkeye yenileme işlemleri olmadan giriş çıkış yapmak isteyen kişiler için idealdir.
Çalışma vizelerine başvurmak için genellikle Amerika'da bir işvereninAmerikan Çalışma Bakanlığı'ndan onaylanmış bir iş sertifikası alması gerekmektedir. Bu sertifika alındıktan sonra işveren I-140 formunu doldurarak Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu aracılığıyla uygun olan çalışma vizesine başvuru yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri